Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις στον Δήμο Ερυμάνθου

Αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις στον Δήμο Ερυμάνθου

Ο Δήμαρχος καυτηρίασε την απουσία κρατικής αρωγής

Εγκρίθηκε από το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ερυμάνθου που συνεδρίασε τη Δευτέρα 22/10/18 στο κτίριο του Δημαρχείου στη Χαλανδρίτσα το «Ειδικό Σχέδιο Εκτάκτων Αναγκών» για την αντιμετώπιση κινδύνων από πλημμύρες, χιονοπτώσεις, παγετό, κλπ. κατά τη χειμερινή περίοδο 2018-2019.

Ο Δήμαρχος Ερυμάνθου Θάνος Καρπής που προεδρεύει στο Σ.Τ.Ο., στην εισήγησή του και αφού πρώτα έκανε ένα σύντομο απολογισμό για τη θερινή περίοδο, τον οποίο χαρακτήρισε θετικό, δεδομένου ότι δεν υπήρξαν σοβαρές συνέπειες από τις φωτιές που εκδηλώθηκαν στην περιοχή του Δήμου Ερυμάνθου, αναφέρθηκε στην ανάγκη λήψης μέτρων προστασίας εν όψει της χειμερινής περιόδου.

Συγκεκριμένα παρουσίασε το Σχέδιο που συνέταξε το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου σε συνεργασία με τις άλλες υπηρεσίες, το οποίο συμπληρώθηκε και εγκρίθηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή στα πλαίσια του Σχεδίου «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ» και των εξειδικευμένων εγκυκλίων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Ειδικότερα αναφέρθηκε και ανέλυσε τις ενέργειες και υποχρεώσεις του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας και των υπηρεσιών, στα διαθέσιμα οχήματα του Δήμου, καθώς και ιδιωτών, στους χώρους συγκέντρωσης των κατοίκων και στους καταυλισμούς μετά από οργανωμένη απομάκρυνση των πολιτών, εφ’ όσον αυτό κριθεί απαραίτητο, στις εθελοντικές ομάδες και στην κινητοποίηση των Προέδρων και Εκπροσώπων των Τοπικών Κοινοτήτων, οι οποίοι θα βρίσκονται σε επιφυλακή για κάθε ενδεχόμενο, κ.ά.

Σε ότι αφορά τα προληπτικά μέτρα, ο Δήμος και με βάση τα περιορισμένα διαθέσιμα μέσα (μηχανήματα έργων) συνεχίζει τον καθαρισμό και τη διευθέτηση των επικίνδυνων σημείων που θα μπορούσαν να εμφανίσουν πλημμυρικά φαινόμενα όπως και στη συντήρηση των δρόμων πρόσβασης.

Καυτηρίασε την απουσία κρατικής αρωγής, η οποία όπως και τα παλαιότερα χρόνια συνεχίζει να είναι ανύπαρκτη στον τομέα της αντιπλημμυρικής προστασίας, αφήνοντας τους Δήμους να αντιμετωπίσουν μόνοι τους τα μεγάλα αυτά προβλήματα, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που οι Κρατικές χρηματοδοτήσεις έχουν περιοριστεί στο 30% σε σχέση με το 2010.

Στη συνέχεια το λόγο έλαβαν ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας κ. Νίκος Γυφτάκης και κ. Γιάννης Μπάφας, οι οποίοι αναφέρθηκαν στο συνολικό σχεδιασμό των φορέων που εκπροσωπούν για την πρόληψη και την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών κατά τη χειμερινή περίοδο και δήλωσαν έτοιμοι να συνεργαστούν και να προσφέρουν τη βοήθειά τους στο Δήμο.

Επίσης παρόντες και διαθέσιμοι για κάθε βοήθεια δήλωσαν οι εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, όπως ο Επιπυραγός κ. Μαρτζάκλης Βασίλειος Διοικητής 1ουΠυροσβεστικού Σταθμού Πάτρας και κ. Παν/της Μανωλόπουλος εκ του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Χαλανδρίτσας, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ερυμάνθου κ. Θεόδ. Χριστόπουλος, ο εκπρόσωπος του Κ.Ε.Τ.Χ. Υπ/γός κ. Σιάχος Παν/της, ο κ. Αβράμης  Χαράλαμπος εκ του Δασονομείου Χαλανδρίτσας και οι εκπρόσωποι του Εθελοντικού Σωματείου Δασοπυροσβεστών Διασωστών Δ. Ερυμάνθου κα Ασημίνα Ταγκαλάκη και Κωστόπουλος Κωνσταντίνος.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου κ. Μανέττας Ιωάννης, Βγενόπουλος Απόστολος, Παπαναγιώτου Αθανάσιος, ο Προϊστάμενος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Τσιλίγκας Ευάγγελος και των Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Μπίτσικας Αθανάσιος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις