Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νίκος Μαζιώτης για την ένοπλη ληστεία στην Κλειτορία: Εάν ήθελα να τον σκοτώσω δεν θα ήταν εδώ σήμερα να καταθέτει

Νίκος Μαζιώτης για την ένοπλη ληστεία στ...

Η παρέμβασή του στη δίκη

Στη δίκη για την ληστεία της Τράπεζας Πειραιώς στην Κλειτορία Καλαβρύτων, ο Νίκος Μαζιώτης ο οποίος είχε εισβάλει ένοπλος στο υποκατάστημα ενέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

Κατ’ αρχήν έχω αποδεχτεί την ευθύνη για την συγκεκριμένη απαλλοτρίωση, εγώ πυροβόλησα τον συγκεκριμένο αστυνομικό, επ’ ουδενί όμως δεν ήταν η αρχική μας πρόθεση ως οργάνωση να τραυματιστεί κανένας, ούτε ακόμα και ο αστυνομικός που είναι εχθρός.

Ο αστυνομικός απειλήθηκε κατά τα γεγονότα, το είπε και ο ίδιος, το είπαν και οι μάρτυρες, οι 2 υπάλληλοι της τράπεζας Πειραιώς. Δηλαδή ο κ. Μυτζηθράς λέει: ‘‘του δόθηκε εντολή του αστυνομικού, δώσε μου το όπλο σου από τον έναν δράστη’’. Και ο κ. Σκορδάς, νομίζω είναι ο διευθυντής λέει: ‘‘Είπαν στον Παπαχριστόπουλο όταν μπήκε, ληστεία και τον σημάδευαν με τα όπλα’’.

Ήταν σαφείς λοιπόν οι οδηγίες στον κ. Παπαχριστόπουλο. Επέλεξε ο ίδιος να μην υπακούσει και μάλιστα επέλεξε να αντιπαρατεθεί σωματικά με τον έναν από μας προσπαθώντας να τον αφοπλίσει. Θυμάμαι με ρώτησε η κ. πάρεδρος σε μια προηγούμενη συνεδρίαση αν μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Ε, δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Ή θα αφήναμε εμείς τα όπλα για να παραδοθούμε εμείς στον κ. Παπαχριστόπουλο ή εφ’ όσον ο κ. Παπαχριστόπουλος δεν υπάκουε στις εντολές μας έπρεπε να πυροβοληθεί και πυροβολήθηκε σε σημείο που δεν ήταν θανατηφόρο.

Εδώ όμως έρχεται ο κ. Παπαχριστόπουλος και λέει διαφορετικά πράγματα σε κάποια σημεία από αυτά που είπε στο πρωτοβάθμιο. Στο πρωτοβάθμιο πάλι του έκανα την ίδια ερώτηση αν ήθελα να τον σκοτώσω γιατί η αρχική κατηγορία που είχα ήταν απόπειρα ανθρωποκτονίας όπως και κατά του κ. Κοκότση που έχω καταδικαστεί. Κατά του κ. Παπαχριστόπουλου έχει καταρριφθεί και έγινε βαριές σκοπούμενες βλάβες. Εντέλει με βαριά καρδιά στην ερώτησή μου, μου είπε όχι.

Μπορούσα να τον είχα σκοτώσει και μέσα στον κλωβό (της τράπεζας), να τον πυροβολούσα σε ζωτικά όργανα, είχαμε έρθει σε σωματική αντιπαράθεση, δηλαδή είχαμε πιαστεί στα χέρια και μετά όταν περπατώντας πήγε στο γραφείο του διευθυντή και του λέω, πράγμα που επιβεβαίωσε ‘‘βάλτο το όπλο πάνω στο τραπέζι’’.

Παρ’ όλα αυτά τώρα λέει ψέματα όσον αφορά το μετά. Ότι προέτρεψε τον συνάδελφό του (τον Κοκότση) να πυροβολήσει όταν εγώ υποτίθεται έχω πυροβολήσει πρώτα τον κ. Κοκότση ενώ δεν έγινε έτσι. Διαψεύδει και την ίδια του την κατάθεση στο πρωτοβάθμιο και την κατάθεση του κ. Κοκότση όπου έχει παραδεχτεί ότι προέτρεψε τον Κοκότσαη να μας πυροβολήσει προτού εγώ πυροβολήσω για εκφοβισμό προς το μέρος του Κοκότση.

Θέλω να επισημάνω κάτι και το είπα και την προηγούμενη φορά. Ο κ .Παπαχριστόπουλος ήθελε να το παίξει ράμπο και το ομολόγησε. ‘‘Εγώ δεν παραδίνομαι ποτέ’’, αυτό είπε!

Εντάξει και εγώ δεν παραδόθηκα στο Μοναστηράκι. Αν ακολουθούσε τις οδηγίες μας ο κ. Παπαχριστόπουλος δεν θα πάθαινε κανείς τίποτα, όπως δεν έπαθαν οι κύριοι υπάλληλοι της τράπεζας που ήταν μέσα. Κανείς δεν θα πάθαινε τίποτα απολύτως.Τώρα αν πληγωνόταν η περηφάνια του ως αστυνομικού ‘‘Κάλαχαν’’ αν παίρναμε και το χρηματοκιβώτιο και τα ταμεία και θα φεύγαμε αλώβητοι και προτίμησε παρ’ όλα αυτά να πυροβοληθεί, ε, τότε εντάξει.

Να πω και κάτι άλλο επειδή μου έγινε ερώτηση αν μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Υπάρχει τραυματισμός καταζητούμενου από αστυνομικό της ΟΠΚΕ που τον πυροβόλησε στο πόδι ενώ ήταν πλάτη, δηλαδή τον πυροβόλησε από πίσω, έφευγε, του είπαν να παραδοθεί, δεν έβγαλε όπλο – υπόθεση Σεϊσίδη είναι αυτή – περπατώντας πλάτη τον πυροβόλησαν στο πόδι. Έχασε το πόδι του. Και παρ’ όλο που ήταν τραυματισμένος, πέρα από ότι του έβαλαν χειροπέδες τον κλωτσούσαν όπως κάνανε και με μένα στο Μοναστηράκι.

Στην περίπτωση που εξετάζετε ήταν πολύ ανθρώπινη η μεταχείρισή μας προς τον κ. Παπαχριστό-πουλο. Έκανε το παν για να πυροβοληθεί! Εδώ μπορείτε να δείτε την διαφορά, να συγκρίνετε την διαφορά της απαλλοτρίωσης των Μεθάνων που έχει και τους πελάτες μέσα, από αυτήν της Κλειτορίας. Είδατε ότι στην περίπτωση των Μεθάνων δεν έγινε απολύτως τίποτα παρ’ όλο που εκεί ο διευθυντής έκανε την βλακεία με τον συναγερμό. Ήταν άψογη από επιχειρησιακής πλευράς! Ό,τι έγινε στην Κλειτορία οφείλεται στην ευθύνη του κ. Παπαχριστόπουλου. Αυτό να το λάβετε υπ’ όψιν σας.

Παρ’ όλα αυτά εγώ αδίκως κατηγορήθηκα για απόπειρα ανθρωποκτονίας ενώ θα μπορούσα να τον σκοτώσω επειδή τα δικαστήριά σας και η προπαγάνδα του κράτους μας εμφανίζει ως αντι-κοινωνικά στοιχεία που θέλουνε ακόμα και αίμα και είμαστε αιμοβόροι ενώ δεν αποδείχτηκε αυτό το πράγμα. Αν ήμουν ‘‘αιμοβόρος’’ θα μπορούσα να τον είχα σκοτώσει. Θα μπορούσα να τον σκοτώσω όχι μόνο μέσα στον κλωβό της τράπεζας αλλά και μετά. Αλλά μας παρουσιάζετε ότι είμαστε αντικοινωνικά στοιχεία. Το ότι βρίσκεται σε αυτή σε αυτή την κατάσταση (κουτσαίνει) είναι αποτέλεσμα της δικής του επιλογής.

 

Πρόεδρος: Δεν έγινε μετατροπή της κατηγορίας από το πρωτοβάθμιο;

Μαζιώτης: Έγινε μετατροπή της κατηγορίας από το πρωτοβάθμιο.

Πρόεδρος: Γιατί σας παρουσιάζουμε λέτε ως αντικοινωνικό;

Μαζιώτης: Καλά εντάξει, έτσι είναι. Έτσι μας παρουσιάζει η κρατική προπαγάνδα. Παρ’ όλα αυτά αρνήθηκε τώρα στην ερώτηση αν και είναι υποθετική να απαντήσει αν ήθελα να τον σκοτώσω. Αν ήθελα να τον σκοτώσω δεν θα ήταν εδώ να καταθέσει.

 

Πηγή: athens.indymedia.org

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις