Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πού πρέπει να κατασκευαστούν κυματοθραύστες και πεζόδρομοι - Τα έργα κατά της διάβρωσης σε ακτές των Βραχνεΐκων και της Δυτικής Αχαΐας

Πού πρέπει να κατασκευαστούν κυματοθραύσ...

Προϋπολογισμός 23,6 εκατ. ευρώ

Απαραίτητα είναι τα έργα που προτείνουν μελετητές, για να προστατευτεί  από τη διάβρωση η ακτογραμμή από τα Βραχνέικα μέχρι και τον Αλισσό. Το φαινόμενο έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις και για το λόγο αυτό η λήψη μέτρων είναι επιβεβλημένη.

Η διάβρωση "στοιχειώνει" τις ακτές της Αχαΐας – Έντεκα χρόνια για την εκπόνηση μιας μελέτης!

Για την πραγματοποίηση των απαραίτητων λιμενικών έργων απαιτούνται 23,6 εκατ. ευρώ ενώ σε ημερίδα που έγινε στην αίθουσα του ΤΕΕ, από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, παρουσιάστηκε η μελέτη για το πώς θα αντιμετωπιστεί η διάβρωση των ακτών, από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

 

Τα αναγκαία έργα για τη σωτηρία της περιοχής

 

Μελετήθηκαν 40 χλμ, εκ των οποίων προέκυψε ανάγκη μεγάλων παρεμβάσεων, το κόστος των οποίων φτάνει τα 23,6 εκ. ευρώ. Στόχος της μελέτης ήταν ο σχεδιασμός έργων για να προστατευτεί ακτογραμμή συνολικού μήκους 13,6 χλμ, των Δήμων Πατρέων (περιοχές Μονοδένδρι, Βραχναίικα και Τσουκαλαίικα) και Δυτικής Αχαΐας (περιοχές Νιφοραίικα, Καλαμάκι και Αλισσός.

Παρεμβάσεις 23,6εκ. ευρώ για τη διάβρωση των ακτών σε Μονοδένδρι, Βραχναίικα, Τσουκαλαίικα, Νιφοραίικα, Καλαμάκι και Αλισσό

Οι μελετητές κατέληξαν σε συγκεκριμένα έργα που προτείνονται, με στόχο την προστασία των ακτών ανά περιοχή, που αφορούν τα τμήματα:

Βραχναίικα- Τσουκαλαίϊκα - Μονοδένδρι (κόστος έργων 15,8 εκατ. ευρώ)

Νιφοραίικα - Καλαμάκι (κόστος έργων 5,7 εκατ. ευρώ)

Αλισσός (κόστος έργων 2,1 εκατ. ευρώ).

Πιο συγκεκριμένα στα Ροϊτικα θα χρειαστεί θωράκιση ακτογραμμής σε μήκος 565 μ. ενώ στο τμήμα Μονοδένδρι- Βραχνέικα είναι απαραίτητο να μπουν εννέα έξαλοι  κυματοθραύστες μήκους 75 μ. ο καθένας και μια μικρή  θωράκηση στη μέση της ακτής, μήκους  90μ. και έξι πρόβολοι στο δυτικό τμήμα.

Θωράκηση θα χρειαστεί και στη θέση Κατσίνα όπου θα πρέπει να φτιαχτούν πεζόδρομοι  μήκους 387 μ. και έξι κυματοθραύστες.

Στα Τσουκαλέικα θα χρειαστεί να φτιαχτούν εννέα έξαλλοι κυματοθραύστες αλλά και έξι από την πλευρά του αλιευτικού καταφυγίου. Στο τμήμα Τσουκαλέικα- Καλαμάκι θα πρέπει να κατασκευαστούν οκτώ κυματοθραύστες ενώ θα πρέπει να αφαιρεθεί ο πρόβολος που έχει κατασκευαστεί του αλιευτικού καταφυγίου των Αλυκών.

Στον Αλισσό θα χρειαστούν πέντε κυματοθραύστες αλλά και ανακατασκευή της θωράκησης  της ακτογραμμής και πρόβολων στην πειοχή των εκβολών του Πέιρου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις