Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Στην εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ ο Τάσος Πετρόπουλος

Στην εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής ...

Στο πλαίσιο του 21ου Forum Ανάπτυξης

Καμία περικοπή στις συντάξεις, τμηματική αποκατάστασή τους μέσα στα επόμενα χρόνια και μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που θα επιφέρει σημαντική ελάφρυνση στους ελεύθερους επαγγελματίες κι όχι μόνο, εξήγγειλε από την Πάτρα ο Υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αναστάσιος Πετρόπουλος, ο οποίος διευκρίνισε πως η επιστροφή στους συνταξιούχους γίνεται για την ενίσχυση των κατώτατων στρωμάτων και δεν αφορά όλους.

Ο κ. Πετρόπουλος ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση που διοργάνωσε στο πλαίσιο του 21ου Forum Ανάπτυξης- Μoney Show Πάτρας 2018 η Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, το απόγευμα του Σαββάτου.

 

Ο Υφυπουργός αναφέρθηκε στις εξελίξεις και προοπτικές στο ασφαλιστικό σύστημα στη νέα μεταμνημονιακή εποχή και στο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ. Μεταξύ άλλων ανέφερε πως «τα ζητήματα της κοινωνικής ασφάλισης αποτελούν τμήμα της οικονομίας, όχι μόνο γιατί επιδρούν στην ίδια την επιχειρηματικότητα από την άποψη του κόστους, αλλά επειδή κοντά στα 27 δισ. ευρώ ετησίως, δηλαδή ένα μεγάλο μέρος του ΑΕΠ διαμορφώνεται από τις συντάξεις που χορηγούνται στον ελληνικό λαό.

Ένα καλό νέο όχι μόνο για τους ίδιους τους συνταξιούχους, αλλά και για την οικονομία είναι πως αποφασίστηκε να μην γίνει νέα περικοπή των συντάξεων. Ο ίδιος είχε κάνει αυτή την πρόβλεψη κατά την ομιλία μου για τον προϋπολογισμό του 2018. Αποδεικνύεται λοιπόν, πως η πολιτική μας είναι σχεδιασμένη και έχει αποτελεσματική προοπτική».

Ακόμη, ο κ. Πετρόπουλος αναφέρθηκε στη μείωση των εισφορών, επισημαίνοντας πως είχε προαναγγελθεί και πλέον γίνεται πράξη, καθώς το επέτρεψε η καλή πορεία των οικονομικών. Ειδικά για τους αγρότες τόνισε πως η ασφαλιστική εισφορά θα είναι μικρότερη απ’ αυτές του παρελθόντος καθώς θα είναι μόλις στα 74 ευρώ.

«Από κάθε άποψη η πολιτική μας είναι στοχευμένη και βλέπει όλους τους παράγοντες της οικονομίας και η εξέλιξη θα είναι ακόμη πιο θετική αφού το σύστημα είναι πλέον βιώσιμο και προβλέπεται να παράγει επιπλέον πλεονάσματα για το 2019» είπε.

Τέλος, κάλεσε τον κόσμο να μην κάνει πίσω και να δώσει τη δυνατότητα στο ΣΥΡΙΖΑ να μπορέσει να συνεχίσει το πρόγραμμά του για να μπορέσει να αλλάξει όσα κατέρρευσαν τα προηγούμενα χρόνια. «Θέλουμε λίγο χρόνο ακόμη, γιατί δεν αλλάζει τόσο γρήγορα αυτό που κατέρρευσε. Η Ελλάδα του σήμερα μετράει τις δυνατότητες της, τις αυξάνει και τις αξιοποιεί», κατέληξε.

Ακολούθησαν ερωτήσεις εκπροσώπων σωματείων, αλλά και ιδιωτών για συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά θέματα. Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος, Βίκυ Δρακούλη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις