Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τι αποφάνθηκε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας για παρεμβάσεις στον Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελίστριας

Τι αποφάνθηκε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐ...

Μετά από έγγραφο του Παναγιώτη Ανδριόπουλου στην Υπουργό Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά

Απάντηση στο έγγραφο που έστειλε στην Υπουργό Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά έλαβε ο Παναγιώτης Ανδριόπουλος, από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας, για τις παρεμβάσεις στον Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελίστριας στην Πάτρα. Ο κ. Ανδριόπουλος αναφερόταν σε  "αυθαιρεσίες, δηλαδή σε παρεμβάσεις στο ναό χωρίς τη νόμιμη άδεια στα διακοσμητικά στον πρόναο, στην τοιχογραφία του Αναπεσόντος και σε φορητά αντικείμενα που τοποθετήθηκαν κατά το δοκούν", όπως υποστηρίζει.

Από την απάντηση της Εφορείας Αρχαιοτήτων και της Διευθύντριας Αναστασίας Κουμούση, η οποία βρίσκεται στα χέρια του κυρίου Ανδριόπουλου, προκύπτει  για τη Μελέτη αναπαραγωγής διακόσμου:

«Εγκρίθηκε το 2012 κατόπιν γνωμοδότησης του Τοπικού Συμβουλίου Μνημείων  Δυτ. Ελλάδας  (αρ. πρωτ.  4942.30.10.2012). Απόφαση της 6ης ΕΒΑ0. Σημειώνουμε ότι έχει υλοποιηθεί μέρος της απόφασης , λόγω έλλειψης χρηματοδότησης , με επίβλεψη αρχαιολόγου  της Εφορείας. Στους όρους που έθεσε η Εφορεία μας στην Απόφαση αυτή είναι τόσο η απομάκρυνση της τοιχογραφίας του Αναπεσόντος όσο και των διακοσμητικών στον πρόναο, που έγιναν χωρίς την έγκρισή μας. Η Υπηρεσία μας δεν θα παραλάβει το έργο αν δεν πραγματοποιηθούν όλοι οι όροι της Απόφασης.»

Επίσης στον ναό χει φτάσει σχετικό έγγραφο υπενθύμισης  των ενεργειών που πρέπει να γίνουν.

Ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού της Ευαγγελίστριας π. Αμβρόσιος επισημαίνει στο thebest.gr πως θα υπάρξει συμμόρφωση με τις υποδείξεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων και θα γίνει η απαλοιφή όταν υπάρξει η οικονομική δυνατότητα, ενώ επισημαίνει πως η τοιχογραφία είναι προγενέστερη της μελέτης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις