Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Πάτρα: Υπέρλαμπρος στολισμός σπιτιού με 15.000 λαμπιόνια- «Ετοιμαζόμαστε από τον Οκτώβριο»- ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Υπέρλαμπρος στολισμός σπιτιού με ...
Χριστακόπουλος Θάνος

Η αγάπη τους κάνει τη διαφορά

Εάν κάποιο σπίτι της Πάτρας αξίζει το άτυπο βραβείο του πιο εντυπωσιακά στολισμένου ενόψει των Χριστουγέννων αυτό αναμφίβολα είναι το διώροφο των οικογενειών Δημόπουλου και Μπονέλη στην οδό Βότσαρη. Η διακόσμηση είναι πραγματικά άλλο πράγματα.

Πάνω από 15.000 λαμπιόνια, αστέρια, Άγιοι Βασίληδες που σκαρφαλώνουν στα μπαλκόνια και φυσικά η ξύλινοι φάτνη που κατασκευάζουν μόνοι τους οι συμπολίτες, στην κυριολεξία κόβουν την ανάσα. Ακόμα κι αν δεν ξέρει που ακριβώς είναι το σπίτι η λάμψη του σίγουρα σε οδηγεί στο σωστό σημείο.

Εκεί συναντήσαμε ορισμένα από τα μέλη των δύο οικογενειών που με λαχτάρα περιμένουν πότε θα πλησιάσουν οι μέρες των Χριστουγέννων για να ξεκινήσουν τον στολισμό. Όπως μας εξηγεί η κυρία Βασιλική η προετοιμασία και οι οικογενειακές «συσκέψεις» ξεκινούν πολύ νωρίς. Φέτος η αρχή έγινε στις 28 Οκτωβρίου.

Τότε έπεσαν οι πρώτες ιδέες για τις προσθήκες που θα γίνουν καθώς η οικογενειακή παράδοση του εντυπωσιακού στολισμού κρατάει 24 ολόκληρα χρόνια. Η «τελετή» της φωταγώγησης έγινε στις 6 Δεκεμβρίου, ανήμερα του Αγίου Νικολάου, καθώς εκείνη την ημέρα το σπίτι γιορτάζει και πάντα η γιορτή αυτή συνδυάζεται με την πρεμιέρα του στολισμού.

Όπως μας εξηγεί όλα τα μέλη της οικογένειας αναλαμβάνει και κάποιο κομμάτι των «εργασιών». Ο αδελφός της που είναι ξυλουργός κατασκευάζει τις φιγούρες της φάτνης, η ίδια τις ζωγραφίζει, ο σύζυγός της που είναι ηλεκτρολόγος αναλαμβάνει τα του φωτισμού κι όλοι βοηθούν με τεράστια χαρά και προσμονή για το τελικό αποτέλεσμα.

Η χαρά κι αγάπη των συμπολιτών για αυτό που κάνουν φαίνεται και από το γεγονός ότι στον δεύτερο όροφο έχουν τοποθετήσει και ηχεία από όπου παίζουν χριστουγεννιάτικα τραγούδια που φτιάχνουν τη διάθεση κατοίκων και περαστικών.

 

 

Συμπολίτες με βαθειά πίστη οι Δημόμοπουλοι και οι Μπονέληδες κι έτσι ο  στολισμός  για τους ίδιους δεν είναι ένα μέσω εντυπωσιασμού ή αυτοπροβολή αλλά καταδεικνύει την μεγάλη τους χαρά για το χαρμόσυνο γεγονός της γέννησης του Θεανθρώπου. Γι’ αυτό και το μεράκι η διάθεση όλων, όπως μας εξηγεί η κυρία Βασιλική, είναι τόσο μεγάλο….

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight