Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Ο Άγγελος Αγγελακόπουλος στο περιοδικό Best: «Ο λόγος που δημιουργούμε είναι η συνέχεια, τα παιδιά μας»

Ο Άγγελος Αγγελακόπουλος στο περιοδικό B...

Του Φάνη Βγενόπουλου - photo: Νίκος Ψαθογιαννάκης

Με παράδοση 40 χρόνων, η πατρινή εταιρεία ALFA CASA, έχει περάσει πλέον στην τρίτη γενιά και τον Άγγελο Αγγελακόπουλο. Με πλακάκια, είδη υγιεινής, κουζίνες και έπιπλα για όλους τους χώρους του σπιτιού και του επαγγελματικού χώρου, η εταιρεία έχει αναπτυχθεί σε Πάτρα, Κεφαλονιά και Σαντορίνη. Ο Άγγελος Αγγελακόπουλος μίλησε στο Best για το χθες, το σήμερα και το αύριο.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ

Μεγάλωσα στο κατάστημα. Η επαφή μου με την επιχείρηση ξεκίνησε όταν ήμουν πέντε ετών. Τις Κυριακές πηγαίναμε στο κατάστημα του πατέρα μου, στα Ζαρουχλέικα και γεμίζαμε τα ράφια με υδραυλικά. Ήταν κάτι που μου άρεσε και συνέχισα, όσο μεγάλωνα, να πηγαίνω στο κατάστημα για να βοηθήσω σε κάθε ευκαιρία. Στις διακοπές των Χριστουγέννων και του Πάσχα, το καλοκαίρι, ήμουν εκεί.

Αυτό που θυμάμαι πιο έντονα από την παιδική μου ηλικία είναι πως ήμουν στο επίκεντρο της προσοχής όλων στο κατάστημα, ως ο μικρότερος.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ

Ήταν μονόδρομος να συνεχίσω την οικογενειακή επιχείρηση. Αγαπούσα από μικρός το αντικείμενο και έτσι δεν υπήρξε στις σκέψεις μου εναλλακτική. Όλα τα σχέδια που έκαναν ο παππούς μου Άγγελος και ο πατέρας μου Φώτης για την ανάπτυξη της εταιρείας, έγιναν ακριβώς διότι γνώριζαν ότι θα ακολουθήσω.

ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ

Η μόνη ειδικότητα που είχα δηλώσει στο μηχανογραφικό ήταν η διοίκηση επιχειρήσεων, σε όλες τις Σχολές, ΑΕΙ και ΤΕΙ, που υπήρχαν. Πέρασα διοίκηση επιχειρήσεων στο ΤΕΙ της Πάτρας. Ακόμη και τότε δεν εγκατέλειψα τη δουλειά. Το πρωί ήμουν στο κατάστημα και το απόγευμα στη Σχολή. Ωστόσο, αργότερα συνειδητοποίησα πως την θεωρία την είχα ήδη διδαχθεί από την καθημερινή πράξη. Έτσι με τις γνώσεις τις δικές μου και την εμπειρία του πατέρα μου προχωρήσαμε.

Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ

Ήταν ομαλή η μετάβαση διότι είχα μεγαλώσει μέσα στο κατάστημα. Με το προσωπικό είμαστε μια οικογένεια, με αγαπούσαν και τους αγαπούσα. Οι προμηθευτές με γνώριζαν από μικρό, καθώς ο πατέρας μου με έπαιρνε μαζί του στα ταξίδια στην Ελλάδα και στο εξω­τερικό και είχα καλή σχέση μαζί τους. Ήξεραν ότι υπάρχει διάδοχη κατάσταση στην επιχείρηση. Και οι πελάτες με γνώριζαν και δεν τους έκανε εντύπωση. Μπορεί να υπήρχαν κάποιοι που αναρωτιόνταν εάν θα κλείσουν τη συμφωνία με έναν 20χρονο, αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις η συνεργασία και των δύο μας έφερνε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η αλήθεια είναι ότι πήρα την σκυτάλη στα 26 μου, όταν ο πατέρας μου έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 51 ετών. Μέχρι τότε είχαμε ξεχωριστές αρμοδιότητες. Ο πατέρας μου ασκούσε τη διοίκηση και την οικονομική διαχείριση και εγώ είχα την εποπτεία των καταστημάτων της Πάτρας, της Κεφαλονιάς και του κέντρου Logistics στην ΒΙ.ΠΕ. Πατρών .

Δύο χρόνια μετά εν μέσω της οικονομικής κρίσης πήρα την απόφαση να γράψω την καινούρια σελίδα της οικογενειακής επιχείρησης και να συνενώσω την Alfa Casa με την Porcelana.

Η ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ

Αυτό που κράτησα από τον παππού και από τον πατέρα μου είναι ότι αυτό που μετράει είναι ο λόγος, πως πρέπει να είμαστε ειλικρι­νείς με τους πελάτες και τους προμηθευτές και ας χάσουμε. Προτι­μώ να χάσω παρά να πω ψέματα και να φανώ ασυνεπής.

 

Ήταν μονόδρομος να συνεχίσω την οικογενειακή επιχείρηση

 

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Ο λόγος που δημιουργούμε είναι η συνέχεια, τα παιδιά μας. Όπως ο παππούς μου ήθελε να συνεχίσει ο πατέρας μου και όπως ο πατέ­ρας μου ήθελε να συνεχίσω εγώ, έτσι και εγώ θέλω να συνεχίσουν τα παιδιά μου, δίνοντας τη σκυτάλη στην τέταρτη γενιά στον Φώτη και στον Νικόλα. Σήμερα, με την επιχείρηση εκτός από εμένα ασχο­λείται και η μικρότερη αδελφή μου Νατάσα στο τμήμα των επίπλων, καθώς η μεγαλύτερη, η Νικόλ ζει μόνιμα στο Παρίσι και ασχολείται με το θέατρο και τη σκηνοθεσία.

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό Best που κυκλοφορεί

Η ταλαντούχα Μυρτώ Κιούρτη και ένα πολυσέλιδο αφιέρωμα στο σπίτι και τη διακόσμηση

Νέλλα Ιωάννου και Κωνσταντίνα Καμπισοπούλου - Patras Fashion Power

Η παιδική μόδα στο Best που κυκλοφορεί... Η πιο γλυκιά φωτογράφιση

Κάναμε πρόβα νυφικού και φορέσαμε τα καλύτερα μονόπετρα - ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ από το Best που κυκλοφορεί

Διαλέξαμε όλη τη μόδα των γιορτών από το περιοδικό Best που κυκλοφορεί - ΔΕΙΤΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Γιορτάζουμε 10 χρόνια Best με το μεγαλύτερο τεύχος που βγάλαμε ποτέ

Τα καλύτερά μας χρόνια! Γιορτάζουμε τα 10 χρόνια BEST με το πιο προσωπικό και νοσταλγικό editorial

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight