Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Οικογένεια καλείται να πληρώσει για δέμα από τις ΗΠΑ δασμούς ίσους με το 1/3 της αξίας του

Πάτρα: Οικογένεια καλείται να πληρώσει γ...

Λόγω αύξησης των δασμών και τελών εκτελωνισμού - Πολλά τα μη παραληφθέντα δέματα στο Ταχυδρομείο

Ένα δέμα με δώρα που εστάλη για τα Χριστούγεννα σε οικογένεια που ζει στην Πάτρα από οικογενειακό τους πρόσωπο που ζει στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ δεν έχει ακόμα παραληφθεί και επί σχεδόν 1 μήνα βρίσκεται μεταξύ των Ελληνικών Ταχυδρομείων της Πάτρας και του αρμόδιου τελωνείου στον αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Η αιτία της πρωτοφανούς καθυστέρησης αφορά στο ποσό που καλείται να πληρώσει η Πατρινή οικογένεια που είναι σχεδόν το 30% της αξίας του δέματος. Όπως καταγγέλθηκε στο thebest.gr το δέμα περιέχει 2 ρακέτες του τένις αξίας όπως αναγράφεται στο σχετικό συνοδευτικό, 300 δολαρίων, 1 κουτί μπαλάκια του τένις αξίας 50 δολαρίων, 2 συσκευασίες καφέ αξίας 60 δολαρίων και σοκολάτες αξίας 40 δολαρίων & η συνολική αξία φτάνει τα 460.99 σε ευρώ.

Για την αποστολή του δέματος η αποστολέας που είναι Ελληνοαμερικανίδα πλήρωσε το δικό της φόρο περίπου 75 δολάρια, ωστόσο στη χώρα μας όπως φαίνεται έχουν ανέβει οι τιμές και οι παραλήπτες κλήθηκαν να καταβάλλουν προκειμένου να μπορέσουν να πάρουν το δέμα ποσό κοντά 150 ευρώ (για την ακρίβεια 145.99 ευρώ). Το συγκεκριμένο ποσό αφορά δασμούς, ΦΠΑ, τέλη εκτελωνισμού & τέλη υπερημερίας.

Για την ώρα μιας και θεώρησαν το ποσό εξωφρενικό και ιδιαίτερα υψηλό, διαμαρτυρήθηκαν αρμοδίως στην διεύθυνση των Ελληνικών Ταχυδρομείων στην Πάτρα και σύμφωνα με πληροφορίες το επίμαχο δέμα έχει αποσταλεί εκ νέου στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για επανέλεγχο μήπως και το αντίτιμο – φόροι εκτελωνισμού μειωθούν προκειμένου η Πατρινή οικογένεια να μπορέσει να το παραλάβει. Η ειρωνεία του πράγματος είναι πως επρόκειτο για δώρα για το παιδί της οικογένειας από την Ελληνοαμερικανίδα νονά του. Οι γονείς έχουν όπως καταγγέλλουν, ξαναπάρει αντίστοιχο δέμα από την Αμερική αλλά ουδέποτε το σχετικό αντίτιμο ήταν τόσο μεγάλο και σχεδόν απαγορευτικό. Αυτή τη φορά το ποσό που πρέπει να δώσουν για να πάρουν το δέμα – δώρο ισούται, όπως προείπαμε με το 30% και πλέον της αξίας των πραγμάτων που έχει μέσα το δέμα.

Την ίδια ώρα όπως λέγεται, είναι αρκετά τα δέματα που άλλοι συμπολίτες έχουν  λάβει από φίλους ή συγγενικά τους πρόσωπα από το εξωτερικό αλλά αδυνατούν να τα πάρουν λόγω των υψηλών δασμών και αυτά παραμένουν…στα αζήτητα στα ράφια της υπηρεσίας των Ταχυδρομείων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις