Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

"Ενδόραμα '18": Διημερίδα Ενδοκρινολογίας στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου της Πάτρας

"Ενδόραμα '18": Διημερίδα Ενδο...

Στις 25 και 26 Ιανουαρίου

Η Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία-Πανελλήνια Ένωση Ενδοκρινολόγων σε συνεργασία με το  Ενδοκρινολογικό Τμήμα Πανεπιστημίου Πατρών & Τμήμα Ενδοκρινολογίας Αναπαραγωγής Μαιευτικής-Γυναικολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Πατρών πραγματοποιεί στις 25-26 Ιανουαρίου 2019 στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο Παν/μίου Πατρών τη διημερίδα "Ενδόραμα '18".

Η διημερίδα καλύπτει όλα τα γνωστικά πεδία της Ενδοκρινολογίας (σακχαρώδης διαβήτης, θυρεοειδής, υπόφυση, επινεφρίδια, αναπαραγωγή, παιδοενδοκρινολογία, κ.ά.) και χαρακτηρίζεται από την παρουσίαση των πλέον ενδιαφερόντων άρθρων που δημοσιεύτηκαν στη διεθνή βιβλιογραφία τη χρονιά που πέρασε, με κριτήρια την κλινική εφαρμογή, αλλά και την ερευνητική παραγωγή της γνώσης.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΕΝΔΟΡΑΜΑ:
«ΤΕΧΝΗ, ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗΓΟΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ»

Στο Προσκεκλημένος ομιλητής στην Τελετή Έναρξης είναι ο Αλέξανδρος Γαρύφαλλος, Καθηγητής Παθολογίας-Ρευματολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο οποίος, με οδηγό τα καλλιτεχνικά ρεύματα της Δύσης από τον 15ο αιώνα και μετά, θα μας ταξιδέψει σε παλαιούς χάρτες της Βαλκανικής, αλλά και στους συμβολισμούς και τις αλληγορίες που οι ίδιοι οι χάρτες κρύβουν!

Η Αναγέννηση, το μπαρόκ, το ροκοκό, ο κλασικισμός, ο ρομαντισμός, ο οριενταλισμός προβάλλουν μέσα από την αισθητική και τις λεπτομέρειες των γεωγραφικών χαρτών. Παράλληλα, στο φουαγιέ του Συνεδριακού Κέντρου θα φιλοξενηθεί η έκθεση «Χάρτες και Αισθητική», με πρωτότυπους, επιλεγμένους έντυπους χάρτες, όπου θα απολαύσουμε δείγματα από όλες τις παραπάνω τεχνοτροπίες.

H είσοδος στο «Πολιτιστικό Ενδόραμα» είναιι ελεύθερη για το κοινό. 
Επιμέλεια «Πολιτιστικού Ενδοράματος»: Ανδρονίκη Χρυσάφη, ιστορικός – αρχαιολόγος, M.Sc.
Σχετικές πληροφορίες και pdf του προγράμματος μπορείτε να βρείτε:
https://www.synedra.gr/Synedria/19-endorama18/index.asp

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture