Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Αποχωρούν πέντε επιστήμονες - στυλοβάτες του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας»

Πάτρα: Αποχωρούν πέντε επιστήμονες - στυ...

Οι κ.κ. Π. Γκινόπουλος, Α. Φραγκούλια, Α. Γιαννακόπουλος, Θ. Κατσαρδής & Α. Νικολοπούλου

Μετά από 30 και πλέον χρόνια εργασίας και προσφοράς ήρθε η ώρα της αποχώρησής τους από τον επαγγελματικό τους χώρο και λειτούργημα. Ο λόγος για πέντε σημαίνοντες εργαζόμενους του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος  Ανδρέας», οι οποίοι αντιμετώπιζαν το νοσοκομείο ως το δεύτερο σπίτι τους και η απουσία τους στο μέλλον θα είναι ολοφάνερη.

Πρόκειται για την Αγγελική Φραγκούλια, τον Παναγιώτη Γκινόπουλο, τον Άγγελο Γιαννακόπουλο, τον Θεόδωρο Κατσαρδή και την Άρτεμη Νικολοπούλου.

Πιο συγκεκριμένα κι όπως ανέφερε η Αγγελική Φραγκούλια, διευθύντρια της Παθολογικής Κλινικής πρόσφερε τα μέγιστα στην άρτια οργάνωση και λειτουργία της «φορτωμένης» από περιστατικά κλινικής, και μάλιστα σε ιδιαίτερα δύσκολες εποχές. Η έλλειψη ιατρικού προσωπικού υπήρξε η πιο βασική «πληγή» της Παθολογικής Κλινικής αλλά η κ. Φραγκούλια φρόντιζε πάντα να μην αφήνει τους ασθενείς ακάλυπτους. Μάλιστα αναλάμβανε ακόμα και η ίδια να κάνει εφημερίες και υπερωρίες για να καλυφθούν ανάγκες του Τμήματος επειγόντων Περιστατικών και της Παθολογικής Κλινικής.

Ο Άγγελος Γιαννακόπουλος, διευθυντής του Οδοντιατρικού Τμήματος του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας», εργάστηκε με πάθος και συνέπεια και επί ημερών του αναπτύχθηκε το νοσοκομειακό οδοντιατρικό τμήμα.

Ο Παναγιώτης Γκινόπουλος που είναι ιδιαίτερα γνωστός, διευθυντής του Ογκολογικού Τμήματος στη μονάδα χημειοθεραπείας που έχει και ημερήσια νοσηλεία, επίσης δούλεψε με ιδιαίτερη αφοσίωση και σεβασμό στον ασθενή. Σε αυτόν οφείλεται η ανάπτυξη του συγκεκριμένου τμήματος, ενός τμήματος ιδιαίτερα ευαίσθητου ενώ εφάρμοσε και πρωτοποριακές μελέτες και τεχνικές για την καταγραφή των κρουσμάτων του καρκίνου στην ευρύτερη περιφέρεια δίνοντας μεγάλη βαρύτητα και στα προγράμματα πρόληψης.

Ο Θεόδωρος Κατσαρδής, ιατρός ορθοπαιδικός, διετέλεσε διευθυντής και υπήρξε ο αθόρυβος εργάτης του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας». Διακρίθηκε για τον ζήλο, τον υψηλό επαγγελματισμό, την άρτια επιστημονική του κατάρτιση, την σεμνότητα και ιδίως την ανθρωπιά με την οποία προσέγγιζε τους ασθενείς. Αποτέλεσε, θετικό σημείο αναφοράς για τον «Άγιο Ανδρέα».

Τέλος η Άρτεμις Νικολοπούλου, διευθύντρια του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου εργάστηκε με προσήλωση στον τομέα της και πρόσφερε πολλά ενώ ξεχώρισε για την υπευθυνότητα, την ευγένειά της και το πνεύμα συνεργασίας.

Οι πέντε αυτοί επιστήμονες προσέφεραν και στήριξαν το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» και σε μία δύσκολη, καθοριστική στιγμή όπως ήταν η περίοδος της εκκένωσης του πολυώροφου κτιρίου μετά τα σοβαρά προβλήματα από τον σεισμό του Ιουνίου του 2008 και την αναγκαστική μεταφορά κλινικών για ένα χρονικό διάστημα στο ΠΓΝΠ στο Ρίο και στο 409. Ήταν μεγάλη πάντως η χαρά τους να ξαναδούν το Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας να επαναλειτουργεί στην πλήρη ολότητα του μαζί και με το πολυώροφο κτίριο που επισκευάστηκε και συγκέντρωσε την πλειονότητα των κλινικών του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Με πληροφορίες από την εφημερίδα "Πελοπόννησος"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις