Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Αίγιο: Από την Πέμπτη θα προβληθούν 2 Οσκαρικά φιλμ

Αίγιο: Από την Πέμπτη θα προβληθούν 2 Οσ...

Τα "Αν η Οδός Μπιλ Μπορούσε να Μιλήσει" & "Θα Μπορούσες Ποτέ να με Συγχωρέσεις;"

Με δύο νέες ταινίες που ήσαν υποψήφιες στα φετινά Όσκαρ, ξεκινά η καινούργια κινηματογραφική εβδομάδα από την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019 στον δημοτικό κινηματογράφο «Απόλλων» στο γειτονικό Αίγιο. Θα προβληθούν το «Αν η Οδός Μπιλ Μπορούσε να Μιλήσει – If Beale street could talk» του Μπάρι Τζένκινς που έχει βασιστεί στη νουβέλα του Τζέιμς Μπόλντγουιν και το «Θα Μπορούσες Ποτέ να με Συγχωρέσεις;» της Μάριελ Χέλερ με 3 υποψηφιότητες για Όσκαρ που περιγράφει μια αληθινή ιστορία της Λι Ίσραελ, κοιτάζοντας θαρραλέα τη σκοτεινή πλευρά της φήμης της φιλίας και της επιθυμίας για ανθρώπινη επικοινωνία.

«Αν η Οδός Μπιλ Μπορούσε να Μιλήσει»

Ένα ερωτευμένο νεαρό ζευγάρι Αφροαμερικανών, ο Φόνι και η Τις, διαταράσσεται όταν εκείνος φυλακίζεται για ένα βιασμό που δεν διέπραξε. Η κατάσταση θα γίνει ακόμη πιο δύσκολη όταν η Τις μάθει πως είναι έγκυος. Τότε, με τη βοήθεια της οικογένειάς της, θα δώσει μάχη με το χρόνο και με το ρατσιστικό νομικό κατεστημένο των ΗΠΑ για να αποφυλακιστεί ο Φόνι προτού γεννηθεί το παιδί τους.

Σκηνοθεσία και σενάριο: Παίζουν οι ηθοποιοί: Κίκι Λέιν, Στεφάν Τζέιμς, Κόλμαν Ντομίνγκο, Τεγιονά Πάρις και η Ρετζίνα Κινγκ, η οποία τιμήθηκε με το Όσκαρ β’ γυναικείου ρόλου. Το φιλμ ήταν υποψήφιο για 3 Όσκαρ.

Διάρκεια: 117 λεπτά.  Ο Μπάρι Τζένκινς είχε θριαμβεύσει πρόπερσι στα Όσκαρ με το συγκινητικό «Moonlight» που είχε κερδίσει το Όσκαρ καλύτερης ταινίας.

«Θα Μπορούσες Ποτέ να με Συγχωρέσεις;»

Η ιστορία της κορυφαίας σε πωλήσεις βιογράφου διασημοτήτων (και γατόφιλης) Λι Ισραήλ, που έβγαζε τα προς το ζην κατά τη δεκαετία του 1970 και του 1980 καταγράφοντας τις ζωές διασήμων όπως Κάθριν Χέπμπορν, Ταλούλα Μπάνκχεντ, Εστέ Λόντερ και της δημοσιογράφου Ντόροθι Κιλγκάλεν. Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, όταν πια η Λι δεν μπορούσε να εκδώσει πλέον τα έργα της καθώς θεωρούνταν ξεπερασμένα, μετέτρεψε την τέχνη της σε απάτη, με τη βοήθεια του πιστού της νέου φίλου Τζακ.

Σκηνοθεσία: Μάριελ Χέλερ

Πρωταγωνιστούν οι: Μελίσα ΜακΚάρθι, Ρίτσαρντ Ε. Γκραντ που προτάθηκαν για τα Όσκαρ α’ γυναικείου ρόλου και β’ ανδρικού αντίστοιχα.

Διάρκεια: 106 λεπτά.

Πρόγραμμα προβολών – Πέμπτη  14/3 έως Κυριακή 17/3:

«Θα Μπορούσες Ποτέ να με Συγχωρέσεις;» καθημερινά στις 19:15

«Αν η Οδός Μπιλ Μπορούσε να Μιλήσει», καθημερινά στις 21:30

*Τη Δευτέρα 18 Μαρτίου θα προβληθεί στις 19:15 το «Θα Μπορούσες Ποτέ να με Συγχωρέσεις;» και στις  21:30 η ταινία «Πολυξένη» από την Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου (είσοδος 4 και 3 ευρώ).

Πρόγραμμα προβολών – Τρίτη  19/3

«Αν η Οδός Μπιλ Μπορούσε να Μιλήσει», στις  19:15

«Θα Μπορούσες Ποτέ να με Συγχωρέσεις;» στις 21:30

Την Τετάρτη  20/3:

Θεατρική παράσταση «Σ’αγαπάω, αλλά…» στις 21:00, Τιμές εισιτηρίων: 13 και 10 ευρώ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture