Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Χρήστος Γούτος:«Το Αίγιο να πάρει τη θέση που του αναλογεί στην Ελληνική Ιστορία»

Χρήστος Γούτος:«Το Αίγιο να πάρει τη θέσ...

Για 25η Μαρτίου

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αιγιάλειας και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΑΥΡΙΟ» Χρήστος Γούτος, εξέδωσε το παρακάτω μήνυμα για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

 

«Σε όλα τα προεπαναστατικά γεγονότα, το Αίγιο και η Αιγιάλεια, πρωταγωνίστησαν. Η περιοχή μας, είναι ιστορικά σημαντικό, ότι συνέβαλε καθοριστικά στον επίσημο ξεσηκωμό, που οδήγησε στην απελευθέρωσή μας από τους Τούρκους και την Ίδρυση του Ελληνικού Κράτους, που υπάρχει μέχρι σήμερα.

Η «Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας» που άναψε την σπίθα της εξέγερσης και η μεγάλης ιστορικής σημασίας συγκρότηση του έμμισθου ένοπλου τμήματος του Ανδρέα Λόντου, η πορεία του από τα κτήματά του στο Διακοπτό μέχρι το Αίγιο, η φυγή των Τούρκων της πόλης με καΐκια για τη Ρούμελη και η είσοδος του Λόντου στην ελεύθερη πόλη.

Το Αίγιο απελευθερώθηκε αναίμακτα στις 21 Μαρτίου 1821 πριν γίνει η επίσημη έναρξη της Επανάστασης, αλλά πολλοί, επί χρόνια, αντί να προβάλλουν, συσκότισαν το ρόλο της πόλης στην έναρξη του Αγώνα.

Τιμούμε την ένδοξη Ιστορία μας και είναι χρέος μας, με πίστη και συλλογική προσπάθεια, να κάνουμε το Αίγιο να πάρει τη θέση που του αναλογεί στην Ελληνική Ιστορία. Γιατί ο αγώνας της ανεξαρτησίας ξεκίνησε από εδώ.

Έχουμε τη θέληση. Ιστορικοί παράγοντες, πολιτικό δυναμικό και Δήμος Αιγιάλειας, μαζί με την  τοπική κοινωνία, έχουμε τον πρώτο λόγο.

Χρόνια Πολλά»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις