Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Αυτοί είναι οι 72 πρώτοι υποψήφιοι του Χρήστου Πατούχα - Τι είπε για Πελετίδη

Πάτρα: Αυτοί είναι οι 72 πρώτοι υποψήφιο...
Βγενόπουλος Φάνης

O επικεφαλής της «Ανυπότακτης Πολιτείας» ζήτησε λαϊκή πλειοψηφία στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο

Τους 72 πρώτους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους της «Ανυπότακτης Πολιτείας» παρουσίασε το μεσημέρι της Πέμπτης, ο επικεφαλής του συνδυασμού και υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων Χρήστος Πατούχας. Παράλληλα στην ίδια εκδήλωση που έγινε στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών, ο κ. Πατούχας παρουσίασε τους άξονες της πολιτικής διακήρυξης του συνδυασμού, ο οποίος όπως τόνισε ανήκει στο χώρο της Αριστεράς.

Ο Χρήστος Πατούχας, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, αναφέρθηκε και στη στάση της «Ανυπότακτης Πολιτείας» στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, υπογραμμίζοντας πως το ζητούμενο είναι να υπάρξει «μια Αριστερή πλειοψηφία» στη σύνθεση του οργάνου. Κληθείς να απαντήσει στο ερώτημα «γιατί Πατούχα και όχι Πελετίδη», ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της «Ανυπότακτης Πολιτείας», σημείωσε χαρακτηριστικά πως «είμαστε καλύτεροι από τον Πελετίδη, ανεξάρτητοι και με επεξεργασμένες θέσεις».

Στο πλαίσιο αυτό κάλεσε τους δημότες να ενισχύσουν την παρουσία της «Ανυπότακτης Πολιτείας» στις εκλογές του Μαΐου, καθώς όπως εξήγησε, κανένας υποψήφιος δήμαρχος δεν θα έχει πλειοψηφία από τον πρώτο γύρο των εκλογών και κατά συνέπεια η δημοτική πλειοψηφία θα  διαμορφωθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο κ. Πατούχας, υπό αυτό το σκεπτικό, χαρακτήρισε κρίσιμες τις επικείμενες δημοτικές εκλογές και μάλιστα, προεξόφλησε ότι πρώτος σε σταυρούς θα έρθει ο συνδυασμός του νυν δημάρχου Κώστα Πελετίδη, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι θα συνεργαστεί με τον νυν δήμαρχο την «επόμενη ημέρα».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και άλλοι τρεις ομιλητές της εκδήλωσης και υποψήφιοι της «Ανυπότακτης Πολιτείας». Η πρώην περιφερειακή σύμβουλος Κατερίνα Χαμηλάκη η οποία τόνισε πως «θα είμαστε στο πλευρό των αγωνιστικών δυνάμεων στο Δημοτικό Συμβούλιο».

Ο Βασίλης Κυπραίος σημείωσε χαρακτηριστικά πως η «Ανυπότακτη Πολιτεία» θέλει να έχει «ρόλο ρυθμιστή στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο υπέρ των λαϊκών αναγκών», ενώ ο Θύμιος Δραγώτης απεύθυνε κάλεσμα στους νέου να στηρίξουν την παράταξη.

ΟΙ ΥΠΟΨΙΟΙ ΤΗΣ "ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ"

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Η πολιτική διακήρυξη της "Ανυπότακτης Πολιτείας" έχει ως εξής:

 

Αγαπητοί μας συμπολίτες, φίλες και φίλοι

Γνωριζόμαστε! Γνωρίζετε την πορεία μας, τις θέσεις μας, τις τοποθετήσεις μας δημόσια και στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Δεν λέμε ότι συμφωνούσατε μαζί μας. Αλλά, γνωρίζετε πολύ καλά, ότι δεν κρυφτήκαμε ποτέ! Δεν χαριστήκαμε σε ότι θεωρήσαμε λάθος, καταγγείλαμε ότι πιστεύαμε ότι ήταν ολέθριο για την πόλη και τους κατοίκους της, δεν χαϊδέψαμε τα αυτιά κανενός, δεν υποκύψαμε στις εξουσίες, δεν ανταλλάξαμε ποτέ την συνείδηση μας με ψήφους ή μικροσυμφέροντα. Ήμασταν πάντα πρωτοπόροι και επίμονοι, για κάθε συνεργασία που θα υπηρετούσε τα συμφέροντα των εργαζομένων και της νεολαίας. Δεν αποδεχτήκαμε τον ουδέτερο, απολίτικο ρόλο να ασχολούμαστε μόνο με τις «λακκούβες», αλλά ασχοληθήκαμε με κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα που απασχολούσε τους συνδημότες μας.

Θεωρήσαμε σπουδαίο, ότι ταλαιπωρεί και καταστρέφει τον συνάνθρωπο και συμπολίτη μας. Αντιδράσαμε και καταγγείλαμε την πολιτική που δημιούργησε ανεργία, εξαθλίωση κλειστά μαγαζιά και μικροεπιχειρήσεις, αδιέξοδα για τα παιδιά μας, ζητιανιά για ένα κομμάτι ψωμί, υποταγή των συνειδήσεων, εξευτελισμό για δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας που ψάχνουν απεγνωσμένα ένα μεροκάματο, συμπαρασταθήκαμε σε όσους δεν έχουν να πληρώσουν το ρεύμα και το νερό, σε όσους δεν μπορούν να αγοράσουν τα φάρμακα και να δουν τον γιατρό τους.

Επιλέξαμε, η πολιτική μας διαδρομή, να ταυτιστεί με την Αριστερά, με τα οράματα και τις επιδιώξεις της για έναν καλύτερο κόσμο, τον κόσμο της Δημοκρατίας, της ισότητας και του δίκιου, των δικαιωμάτων στην ζωή και στην δουλειά για τον καθένα, των ελευθεριών σε ότι ο καθένας και όλοι μαζί, επιδιώκει να δημιουργήσει, στην τέχνη, στην επιστήμη και τα γράμματα, στον πολιτισμό και τον αθλητισμό

Αντιστρατευόμαστε, τους εκμεταλλευτές του ανθρώπινου μόχθου, τους εμπόρους της δυστυχίας των πολλών, τις κυβερνήσεις, τα κόμματα και τις παρατάξεις-παρακλάδια τους που αποδέχτηκαν, συνδιαμόρφωσαν και εφάρμοσαν τα μνημόνια της Ε.Ε. του ΔΝΤ και της ΕΚΤ και ευθύνονται για την φτώχια του λαού μας, την ισόβια επιτήρηση από τους δανειστές, το ξεπούλημα του φυσικού πλούτου και των υποδομών. Όσους επιβουλεύονται  την ανεξαρτησία της χώρας, όσους την υποτάσσουν σε παγκόσμιους δανειστές τοκογλύφους, όσους ταυτίζουν τα δικά τους συμφέροντα με μία, διαχρονικά, παρασιτική ολιγαρχία του πλούτου, πάντοτε χωρίς πατριωτισμό, πάντοτε κίβδηλους και υποτακτικούς σε ξένους «συμμάχους» και δυνάστες.

Πρωτοστατήσαμε πάντοτε, στην λαϊκή και κοινωνική ενότητα, στους διεκδικητικούς αγώνες της πόλης και των συμπολιτών μας. Ακούσαμε και αναδείξαμε την γνώμη και τα πιστεύω του καθενός, στηρίξαμε τον πλουραλισμό στους αγώνες, την δύναμη της ενότητας και της συμπαράταξης, την δύναμη των πολλών. Δεν ακολουθήσαμε ποτέ τον εύκολο δρόμο της ιδεολογικής περιχαράκωσης. Συνταχθήκαμε με τις αποφάσεις, την τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία και τους αγώνες όλων των κοινωνικών φορέων της πόλης μας.

Γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι κάθε πρόβλημα που σήμερα απασχολεί τους Δήμους και τον δικό μας Δήμο, έχει τις αιτίες του, στην κεντρική πολιτική του Κράτους απέναντι στην Αυτοδιοίκηση, στους Δημάρχους υποχείρια των κομμάτων τους και των Κυβερνήσεων. Οι Κυβερνήσεις νομοθετούν, αυτές διαμορφώνουν το πλαίσιο λειτουργίας των Δήμων, καθορίζουν αρμοδιότητες και ευθύνες, συνήθως με τη σύμφωνη γνώμη των κυρίαρχων κομμάτων και των παρατάξεών τους, χωρίς την γνώμη των δημοτών. Καθορίζουν επίσης τους οικονομικούς πόρους, αυτούς που δίνει ο Κρατικός προϋπολογισμός, και το πλαίσιο που ρυθμίζει την ανταποδοτικότητα και τα Δημοτικά τέλη.

Την τελευταία δεκαετία ειδικότερα, οι Δήμοι έγιναν μέρος του προβλήματος «της οικονομικής και δημοσιονομικής εξυγίανσης της χώρας». Δηλαδή, μηδενισμός του κρατικού προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, και περικοπή των τακτικών κρατικών επιχορηγήσεων κατά 70%. Οικονομική ασφυξία! Αδυναμία συγκρότησης και εκτέλεσης Τεχνικού Προγράμματος, αδυναμία άσκησης οποιασδήποτε κοινωνικής πολιτικής!  Στενάζουν από τα «οικονομικά παρατηρητήρια», την διαρκή επιτήρηση, την έλλειψη προσωπικού και την γήρανση του υπάρχοντος λόγω της απαγόρευσης των προσλήψεων. Τι ρόλο να παίξουν επομένως οι Δήμαρχοι; Τον ρόλο του καλού διαχειριστή, που τους επιφύλασσε ο Καλλικράτης και ο Κλεισθένης;

Για αυτό απέτυχαν οι διαχειριστές! Όσοι είχαν μόνο διαχειριστική νοοτροπία και αντίληψη, απέτυχαν πρώτοι.

Αγαπητοί μας συνδημότες.

Για αυτούς τους λόγους λέμε, ότι το πρόβλημα της Τ.Α., είναι κατεξοχήν πολιτικό πρόβλημα! Για αυτούς τους λόγους στις εκλογές του Μαΐου, συγκρούονται οι δύο βασικές πολιτικές που απασχολούν τον Ελληνικό λαό στο σύνολο του.

Θα συνεχιστεί στην χώρα και στην Αυτοδιοίκηση, η πολιτική των μνημονίων, της πιο άγριας λιτότητας, της αφαίρεσης δικαιωμάτων και κατακτήσεων ενός αιώνα, της συντριβής της έννοιας του ελεύθερου ανθρώπου, της ιδιωτικοποίησης των πάντων στον βωμό των υπερκερδών του μεγάλου κεφαλαίου, της καταστολής των αγώνων και των διεκδικήσεων, της εξαθλίωσης και της φτώχιας, των εκατομμυρίων ανέργων και κατεστραμμένων συνανθρώπων μας, της ξενιτιάς των παιδιών μας, της παραγωγικής αποδιάρθρωσης και καταλήστευσης του φυσικού πλούτου της χώρας, της υπερχρέωσης της για τον επόμενο αιώνα, της διαρκούς υποτέλειας στα κέντρα αποφάσεων του διεθνούς ιμπεριαλισμού και των λεγόμενων ισχυρών, της πολιτικής δηλαδή που προωθούν η σημερινή και η προηγούμενη Κυβέρνηση και τα υποταγμένα κόμματα στους Ευρωατλαντικούς μονοδρόμους;

Την ίδια πολιτική που εκτρέφει τον φασισμό και τον νεοναζισμό στην Ελλάδα και αλλού;

Τώρα πρέπει να μιλήσουμε για την ήττα αυτής της πολιτικής, τόσο στην Τ.Α., όσο και συνολικά.

Να μιλήσουμε για έναν άλλο δρόμο, τον δρόμο της Εθνικής Ανεξαρτησίας με τα λαϊκά συμφέροντα στο προσκήνιο. Η ήττα αυτή, επιβάλλει να ηττηθούν στην κάλπη, όλοι οι εκπρόσωποι των μνημονιακών κομμάτων  στην Τ.Α. Όλοι οι Δήμαρχοι και οι παρατάξεις, που στήριξαν, ανέχτηκαν ή υποτάχθηκαν στην πολιτική του Κεφαλαίου και των μνημονίων. Όλοι όσοι στα λόγια δήθεν δυσανασχέτησαν και στην πράξη δεν αντέδρασαν, εφαρμόζοντας αυτή την πολιτική, («αφού έτσι το λέει ο νόμος”).

Βλέπουμε ήδη και πολλούς «ουδέτερους» και «ανεξάρτητους», αυτούς που δήθεν τους απασχολούν μόνο τα «προβλήματα της πόλης», αυτούς που θα λένε «άλλο Αυτοδιοίκηση άλλο Κυβέρνηση», ότι πρέπει να πριμοδοτήσουμε τους άξιους, δηλαδή τους ίδιους. Θέλουν να κρύψουν το παρελθόν τους, να κρύψουν αυτοί οι δήθεν ακομμάτιστοι και όψιμοι σωτήρες, την προσήλωση τους στα κόμματα εξουσίας. Με την έντονα διαφημισμένη «πολιτική ουδετερότητα», δηλώνουν την ουδετερότητα τους από τα μεγάλα προβλήματα, κρύβουν τις αιτίες τους. Και σε όσα συμφέροντα υπηρέτησαν όλα αυτά τα χρόνια. Σας λένε ψέματα!

Αγαπητοί συμπολίτες

Γνωρίζετε ότι η Ανυπότακτη Πολιτεία, έχει αναλυτικές και τεκμηριωμένες απόψεις και για τα μερικά και για τα σοβαρότερα προβλήματα που απασχολούν την πόλη και τις συνοικίες της. Δεν θα τις απαριθμήσουμε εδώ. Θα διατυπώσουμε ωστόσο τις βασικές μας αρχές:

  1. 1. Θεωρούμε το βασικότερο πρόβλημα των δημοτών μας αυτό που απασχολεί ολόκληρο τον Ελληνικό λαό: Τις συνέπειες της κρίσης στην κάθε οικογένεια, την ανεργία με τις εκρηκτικές της διαστάσεις, την μείωση του εισοδήματος σε κάθε σπίτι, την αδυναμία εξασφάλισης των ειδών πρώτης ανάγκης και πληρωμής των λογαριασμών. Στο πρόβλημα αυτό, δεν υπάρχει ουδετερότητα! Θα αγωνισθούμε, μαζί με όλη την κοινωνία για την ανατροπή, την ριζική αλλαγή αυτής της πολιτικής. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την μονομερή κατάργηση των μνημονιακών δεσμεύσεων και της διαγραφής του χρέους. Την γενναία «Σεισάχθεια» των χρεών κάθε νοικοκυριού. Για να βγάλει ο κόσμος την θηλιά από το λαιμό του, να ανασάνει!
  2. 2. Διαφωνούμε με το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της Τ.Α. Διαφωνούμε με τον Κλεισθένη. Δεν θέλουμε Δήμους-Επιχειρήσεις που να αυξάνουν τα ανταποδοτικά τέλη, να αναζητούν πόρους για έργα μόνο μέσω ΕΣΠΑ και Προγραμμάτων, που να εκχωρούν τη δημοτική περιουσία σε ιδιώτες και να εκτελούν έργα μέσω Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα. Δεν θέλουμε έναν δήμο-βιτρίνα για τα πολυεθνικά ή ντόπια επιχειρηματικά συμφέροντα. Θέλουμε Δήμους με θεσμική αυτοτέλεια και οικονομική επάρκεια για να μπορούν να εξυπηρετούν τις ανάγκες των δημοτών και των λαϊκών στρωμάτων Οι Δήμοι να αποκτήσουν απόλυτη ευθύνη για ότι συμβαίνει στην πόλη τους. Οικονομική αυτοτέλεια με καθιέρωση σταθερού ποσοστού επιχορήγησης από τον Κρατικό προϋπολογισμό. Μόνιμες προσλήψεις για την κάλυψη των αναγκών του Δήμου.

Στις σημερινές συνθήκες, η κρατική επιχορήγηση, πρέπει να διπλασιαστεί, με προοδευτική αύξηση του σε μια δεκαετία, στο 12%. Κατανομή του με πληθυσμιακά κριτήρια. Προοδευτική κατάργηση της ανταποδοτικότητας. Φρένο στην φοροεπιδρομή! Ένας φορέας, το Κράτος, να φορολογεί και όχι όποιος προλάβει!

  1. 3. Δεν συμφωνούμε με οποιασδήποτε μορφής ιδιωτικοποίηση δημοτικών υπηρεσιών ή δημοτικού έργου. Η επίκληση της ανταγωνιστικότητας ή της παραγωγικότητας, δεν αποσκοπεί σε τίποτα άλλο, από την ευθεία εξυπηρέτηση των ιδιωτικών συμφερόντων, με τελικό αποτέλεσμα οι πολίτες να πληρώνουν πανάκριβα βασικά αγαθά και υπηρεσίες.
  2. 4. Ο Δήμος πρέπει να έχει την αποκλειστική ευθύνη για την προστασία του δημοσίου- κοινοχρήστου χώρου, για την εφαρμογή του σχεδίου πόλης, για τον χωροταξικό σχεδιασμό και την αδειοδότηση οποιασδήποτε δραστηριότητας στα γεωγραφικά του όρια. Κατά την έννοια αυτή, πρέπει να διεκδικήσει και αποκλειστικά να αποφασίσει για την αξιοποίηση του θαλασσίου μετώπου και της παραλιακής ζώνης σε ολόκληρη την έκταση του Δήμου. Να έχει το δικαίωμα να γνωμοδοτεί αποφασιστικά, για την διέλευση εντός των ορίων του εθνικών συγκοινωνιακών δικτύων.

Πρωταρχική μας θέση η πλήρως υπόγεια διέλευση του τρένου σε όλο το μήκος της πόλης μας.

  1. 5. Απόδοση στους Δήμους, κάθε κοινόχρηστου Δημόσιου χώρου, που βρίσκεται εντός των γεωγραφικών τους ορίων. Για να αρθεί ο τραγέλαφος με τις διαρκείς διενέξεις με την Κτηματική Υπηρεσία και την εκάστοτε Κυβέρνηση.
  2. 6. Στις σημερινές συνθήκες, επιβάλλεται ο προσανατολισμός του Δήμου στην κοινωνική του πολιτική με την εξεύρεση κάθε δυνατού πόρου, την μείωση όλων των δαπανών που δεν είναι υψηλής προτεραιότητας, και την ανάδειξη των πρωτοβουλιών δημοτών και των δομών αλληλεγγύης. Ένταξη στην εθελοντική δράση των ωφελούμενων από τον κοινωνικό οργανισμό, διευκόλυνση των υπολοίπων εθελοντικών κοινωνικών ομάδων, ενάντια στον έμμισθο «εθελοντισμό» του κυκλώματος κερδοσκοπίας των ΜΚΟ.
  3. 7. Ο Δήμος να οργανώσει και να αναδείξει τα δικά του τοπικά όργανα, (Διαμερισματικά, τοπικά Συμβούλια) σε κύτταρα δημοκρατίας να ενισχύσει και να προστατέψει όλες τις πρωτοβουλίες αυτοοργάνωσης, διεκδίκησης και αλληλεγγύης, (λαϊκές συνελεύσεις γειτονιών, δράσεις μαζικών φορέων). Ο στόχος, κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα και νερό και χωρίς τα είδη βασικής διατροφής να γίνει πράξη.

Οργάνωση του αγώνα για την προστασία της λαϊκής ιδιοκτησίας από τους πλειστηριασμούς και τις εξώσεις.

  1. 8. Για κάθε επιμέρους πρόβλημα του Δήμου και της πόλης μας, έχουμε επανειλημμένα δημοσιεύσει τις θέσε Θέλουμε έναν Δήμο δημοκρατικό, αγωνιστικό και ανυπότακτο! Έναν Δήμο που θα κινητοποιεί τους δημότες και τους κατοίκους και θα διεκδικεί πέρα από τους περιορισμούς του Κλεισθένη, που θα έρχεται σε σύγκρουση με κεντρικές πολιτικές επιλογές και την εφαρμογή τους στον τόπο μας. Που δεν θα διστάσει να ξεσηκωθεί απέναντι στους επιχειρηματικούς και ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς για την περιοχή μας (εξορύξεις υδρογονανθράκων, ενεργειακά σχέδια για την περιοχή, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, στρατιωτική αναβάθμιση Αράξου κλπ.)

Δεσμευόμαστε από τις θέσεις αυτές. Στην διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, θα τις επαναλάβουμε σε θεματικές ενότητες. Για την καθαριότητα, την αποχέτευση, όλες τις υποδομές και τις αναπλάσεις, την ανάγκη των δημόσιων-δημοτικών συγκοινωνιών, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

Αγαπητοί συμπολίτες

Προσπαθήσαμε έντονα το τελευταίο διάστημα, να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις ενότητας και συγκρότησης ενός αριστερού, δημοκρατικού, ριζοσπαστικού, νικηφόρου μετώπου. Η προσπάθεια μας αυτή δεν κατέληξε με επιτυχία! Κόμματα και πολιτικές κινήσεις της Αριστεράς, συναγωνίζονται σε ανεπάρκεια, στενότητα και αχρείαστους ηγεμονισμούς. Αυτό, δεν αποτελεί θετική εξέλιξη, αλλά η υλοποίηση αυτού του στόχου, για εμάς θα είναι διαρκής προτεραιότητα.

Καλούμε κάθε αριστερό συμπολίτη μας, κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό άνθρωπο να βοηθήσει την προσπάθεια μας. Να στρατευθεί μαζί μας. Η μόνη πειθαρχία που αναγνωρίζουμε, είναι η πειθαρχία στην συνείδηση μας! Καλούμε τους απλούς ανθρώπους, όσους δεν είναι σε μηχανισμούς, όσους δεν έχουν εκχωρήσει τις αριστερές, δημοκρατικές καταβολές τους, όσους αρνούνται να υποθηκεύσουν τα ιδανικά τους, στον αγώνα της τιμής και της αξιοπρέπειας.

Η απάντηση στα σημερινά διλλήματα, βρίσκεται στην αποφασιστική στήριξη της Ανυπότακτης Πολιτείας. Για να διασφαλιστεί η πορεία του Δήμου στην κατεύθυνση της προστασίας των δημοτών.

Όχι!  Απάντηση, δεν είναι η μονοκρατορία κανενός. Απάντηση είναι η δημοκρατική πλειοψηφία και ο διάλογος. Εμείς, όχι μόνο δεν φοβόμαστε το διάλογο και την δημοκρατική προσήλωση, αλλά είμαστε καλοί και αποτελεσματικοί σε αυτό. Το έχουμε αποδείξει!

Απέναντι στο συνασπισμό των «μνημονιακών-αναπτυξιακών» παρατάξεων που επιχειρούν να διαμορφώσουν όρους πλειοψηφίας-συμμαχίας στο νέο δημοτικό συμβούλιο εμείς θα σταθούμε αντίθετοι! Απέναντι στο νέο τοπίο της αυτοδιοίκησης, η Ανυπότακτη Πολιτεία είναι πιο απαραίτητη από ποτέ εντός του δημοτικού συμβουλίου, και ενισχυμένη στους καθημερινούς αγώνες έξω από αυτό.

Καλούμε, κάθε νέο και νέα να δώσει το δικό του μαχητικό παρόν, να αναζητήσει στον αγώνα την διέξοδο από το μαύρο της απελπισίας και της παραίτησης που μας τριγυρίζει.

Καλούμε τους ανθρώπους της τέχνης και του πολιτισμού, να αντιληφθούν την ανάγκη να βοηθήσουν το λαό στις συνθήκες της παρακμής.

Καλούμε μαζί μας τους ανθρώπους των κινημάτων για τα ειδικά και τα γενικά προβλήματα της πόλης και των κοινωνικών ομάδων. Να μας στηρίξουν. Να πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιο και τις ομάδες εργασίας μας.

Καλούμε συνοδοιπόρους μας στους αγώνες μέσα και έξω από τον Δήμο, τους εργαζόμενους του Δήμου, τους απολυμένους και τους ανέργους, να δώσουμε ηχηρό χτύπημα, αντίστασης, αταλάντευτης πορείας για τα ιδανικά μας, για τις ελπίδες μας.

Το μαχητικό «παρών» της Ανυπότακτης Πολιτείας» στις εκλογές του Μαΐου, είναι μάχη αξιοπρέπειας, είναι αγώνας με προοπτική για το σύντομο και το μακροπρόθεσμο αύριο, είναι αγώνας για την νίκη και την ανατροπή!

ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΨΗΦΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΤΟΥΧΑΣ

Το Συντονιστικό Γραφείο της Ανυπότακτης Πολιτείας"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις