Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Συνάντηση στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Ανταλλαγής Νέων “Bridges of Solidarity”

Πάτρα: Συνάντηση στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα...

Συμμετέχουν νέοι από Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Τουρκία, Σερβία & Ρουμανία

Το Αχαϊκό Ινστιτούτο Εκπαίδευσης Ενηλίκων στην οδό Βορείου Ηπείρου 58, στην Πάτρα (τηλ. 2610 321687) υλοποιεί και οργανώνει στην πρωτεύουσα της Αχαΐας το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα, Erasmus+, ΚΑ1, “BridgeS: Bridges of Solidarity - Γέφυρες αλληλεγγύης μας ενώνουν ή μας χωρίζουν;”.

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος διοργανώθηκε η Προπαρασκευαστική Συνάντηση (APV) στη Πάτρα το χρονικό διάστημα από 5-7 Απριλίου 2019, των 7 αρχηγών των νέων που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα αυτό.

Το μεγάλο μεταναστευτικό κύμα της δεκαετίας που διανύουμε με εισροή μεγάλου αριθμού μεταναστών και προσφύγων στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην χώρα μας. Οι νέοι μας και  τα ανθρώπινα δικαιώματα! Προτάσεις, ιδέες για ευαισθητοποίηση των νέων της Ευρώπης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτοί οι συνάνθρωποί μας. Οι νέοι θα αναπτύξουν τις δεξιότητες αυτές μέσω δραστηριοτήτων μη τυπικής μάθησης και μέσω εργαστηρίων τέχνης.

Θέμα του προγράμματος όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου, είναι η ενεργός συμμετοχή  των νέων σε δραστηριότητες μη τυπικής μάθησης, έτσι ώστε να  αποκτήσουν  διαπολιτισμικές δεξιότητες, κοινωνικές, επικοινωνιακές  αλλά και διαπροσωπικές δεξιότητες  που θα τους βοηθήσουν  να ζήσουν ως ενεργοί πολίτες σε μια κοινωνία χωρίς κοινωνικό αποκλεισμό, χωρίς ξενοφοβία, διακρίσεις και ρατσισμό, αλλά με αλληλεγγύη και ισότητα.

Βασικός στόχος του προγράμματος αποτελεί η ενδυνάμωση και ανάπτυξη της προσωπικότητας των νέων με δεξιότητες  μέσω μη τυπικής μάθησης και μέσω δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τα ανθρώπινα δικαιώματα, παιχνίδια ρόλων, διαδραστικά εργαστήρια, συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης με συγγραφείς,  και  εργαστήρια  με θέμα: «Όλοι ίδιοι – όλοι είμαστε ενωμένοι» Μουσικής και χορού, ζωγραφικής,  φωτογραφίας – Τ.Π.Ε. και Flashmob.

Πιο συγκεκριμένα, στο πρόγραμμα «Bridges of Solidarity» συμμετέχουν νέοι από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία, την Τουρκία, τη Σερβία και τη Ρουμανία από αντίστοιχους Οργανισμούς νέων.  Στην Προπαρασκευαστική Συνάντηση  στη Πάτρα, δόθηκε η ευκαιρία στους αρχηγούς από κάθε χώρα-εταίρο να πληροφορηθούν για το βασικό στόχο και τους σκοπούς της Ανταλλαγής Νέων που θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα, στις 8-17 Ιουλίου 2019, για το πρόγραμμα της Ανταλλαγής Νέων, καθώς και τα οργανωτικά ζητήματα της Ανταλλαγής, έτσι ώστε οι συμμετέχοντες νέοι να προετοιμαστούν κατάλληλα για αυτή.

Οι αρχηγοί κάθε χώρας-εταίρου διαμόρφωσαν μαζί με τους αρχηγούς του Αχαϊκού Ινστιτούτου Εκπαίδευσης Ενηλίκων, τις δραστηριότητες της Ανταλλαγής και βρήκαν λύση για όλα τα πιθανά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν κατά τη διεξαγωγή της Ανταλλαγής των Νέων. Ακόμη συζητήθηκαν θέματα επιλογής των κατάλληλων συμμετεχόντων νέων.

Όλοι οι συμμετέχοντες (και οι 7 αρχηγοί - Κυριακή Βαμβακά- Χριστοδουλοπούλου, Μιχάλης Λυκούρας,  Michaela Zabava, Gloria Dei, Yovana Pejoska, Mohhammed Ali- Dweik και ο Yavuz Saglam) είχαν τη δυνατότητα να διαμείνουν στο ξενοδοχείο που θα  καταλύσουν και οι νέοι κατά τη διάρκεια της Ανταλλαγής Νέων τον Ιούλιο στο κέντρο της Πάτρας, ενώ τους δόθηκε και η ευκαιρία να γευτούν τοπικές, Ελληνικές γεύσεις σε  ωραία και γραφικά εστιατόρια της περιοχής της Πάτρας και των Βραχνεΐκων.

Οι εθελοντές του Αχαϊκού Ινστιτούτου Νεφέλη Τερζή, Ιωάννα Τράμπαρη, Ζήσης- Στυλιανός Τράμπαρης, Ορέστης Μαραζιώτης, Όμηρος Βασδάρης, Νικόλαος Αθανασόπουλος, Χάρης Γιαννόπουλος και Αθανασία Παπαϊωάννου συνόδευσαν τους φιλοξενούμενους στις γραφικές και όμορφες πολιτιστικές γωνιές της Αχαϊκής πρωτεύουσας, στην Πάτρα.

Blog:https://achaiainstitute.wordpress.com/

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις