Με επιτυχία η συμμετοχή των υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας στην έκθεση τροφίμων “FOOD EXPO 2019”

Share Button

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε και φέτος η συμμετοχή του Συλλόγου Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας στη Διεθνή Έκθεση τροφίμων – ποτών FOODEXPO Greece 2019, μίας από τις σημαντικότερες εκθέσεις Τροφίµων και Ποτών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, με περίπου 1.300 Έλληνες και ξένους εκθέτες, που προσελκύει επαγγελματίες της οργανωμένης λιανικής, του χονδρεμπορίου και της μαζικής εστίασης.

Η αποστολή του Συλλόγου Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας, του πιο δυναμικού εξαγωγικού κλάδου της Ηπείρου, στην σημαντική αυτή έκθεση, που άνοιξε τις πύλες της από τις 16 έως τις 18 Μαρτίου 2019, στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, φιλοξενήθηκε στο περίπτερο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, υπό τη σκέπη της Περιφέρειας Ηπείρου.

H συμμετοχή σημαντικών διεθνών αγοραστών, έδωσε την ευκαιρία στις επιχειρήσεις με εξαγωγικό προσανατολισμό, όπως οι ιχθυοκαλλιέργειες, να ενισχύσουν τις εμπορικές τους δραστηριότητες. Κατά κοινή ομολογία όλων και η φετινή η συμμετοχή σημείωσε μεγάλη επιτυχία, καθώς διαπιστώθηκε εξαιρετικά μεγάλη ροή επισκεψιμότητας στο περίπτερο του Επιμελητηρίου και του Συλλόγου από την πρώτη ημέρα.

Το περίπτερο του Συλλόγου επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων:

  • Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σταύρος Αραχωβίτης
  • Η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κα. Ολυμπία Τελιγιορίδου
  • Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Χαράλαμπος Κασίμης
  • Η Γενική Διευθύντρια Υδατοκαλλιεργειών κα Μαρίνα Πέτρου
  • Ο Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, κ. Γιασουχίρο Σιμίζου συνοδευόμενος από το Διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κώστα Ζαχαριάδη,
  • Ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, κ. Βασίλης Μιχελάκης

Αξίζει να σημειωθεί ότι έντονο ενδιαφέρον εκδηλώθηκε από εμπορικούς επισκέπτες της συγκεκριμένης έκθεσης, που προέρχονταν από πάρα πολλές χώρες, για τα προϊόντα όχι μόνο των υδατοκαλλιεργειών αλλά και της περιοχής μας.

Άλλωστε ο Σύλλογος, προσέφερε στους επισκέπτες, τέσσερα διαφορετικά πιάτα, με κυρίαρχο στοιχείο το ψάρι, που επιμελήθηκε ο διακεκριμένος Έλληνας σεφ Κωνσταντίνος Βασάλος, με σκοπό να μεταδώσει την αυθεντικότητα και την μοναδικότητα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *