Ανοικτή επιστολή της Αριστερής Παρέμβασης Ηπείρου-Οι υποψήφιοι στις εκλογές στη Θεσπρωτία

Share Button

Περιοδεύοντες θίασοι φθηνής επιθεώρησης προσβάλλουν με την κακής ποιότητας παράσταση που ετοιμάζουν τις τοπικές κοινωνίες της Θεσπρωτίας και όχι μόνο.
Φτηνιάρικες και πανομοιότυπες παρουσιάσεις μέσα από κακόγουστες κάρτες με τα προσωπικά τους στοιχεία δίχως να κάνουν κουβέντα για την ταμπακέρα.
Υποψήφιοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι κυβέρνησης και αντιπολίτευσης εμφανίστηκαν σαν τα σαλιγκάρια μετά τη βροχή να μας χτυπήσουν την πλάτη.
Μαζί τους και “πρωτοκλασάτα” στελέχη, βουλευτές, δήμαρχοι και περιφερειάρχες επιδιώκοντας να μας πείσουν πως θα μας λύσουν τα προβλήματα που το σύστημα που υπηρετούν δημιούργησε.
Απλώνουν το χέρι τους να σφίξουν το δικό σου, το χέρι τους που υπέγραψε μνημόνια τόσων χρόνων, που καταλήστεψαν δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών.
Απλώνουν το χέρι τους, το χέρι που ξεπούλησε καθετί δημόσιο (λιμάνια, δρόμους μουσεία και όλα όσα μας ανήκουν).
Απλώνουν το χέρι τους, αυτοί που με την αντιλαϊκή τους πολιτική εξέθρεψαν το “αυγό του φιδιού”, τους νεοναζιστές, που με την πολιτική τους μετέτρεψαν σε ένα υδάτινο νεκροταφείο προσφύγων το Αιγαίο, που πάτησαν μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση κάθε έννοια ανθρωπισμού και αλληλεγγύης.
Απλώνουν το χέρι τους σαν ανένταχτοι, ανεξάρτητοι, από κεντρικές πολιτικές , ενώ όλοι ξέρουμε την βαθιά τους εξάρτηση από κυβερνητικούς και κομματικούς μηχανισμούς.
Απλώνουν το χέρι τους αυτοί που υπέγραψαν τη διέλευση αγωγών φυσικού αερίου που έδωσαν γη και ύδωρ τις πολυεθνικές εξόρυξης υδρογονανθράκων, που όλοι γνωρίζουμε πως δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο στο πέρασμά τους, που κάνανε οικόπεδα τη χώρα στις ορέξεις του κεφαλαίου.
Απλώνουν το χέρι τους, το χέρι που σφιχταγκαλιάστηκε με τον δολοφόνο του παλαιστινιακού λαού Νεντανιάχου, τον Τραμπ και τον Μακρόν.
Τα όνειρά μας δε χωράνε στο μέλλον που μας ετοιμάζουν!
Γιατί είμαστε αυτοί οι ονειροπόλοι που επιμένουμε στον ενωτικό κι οργανωμένο αγώνα ενάντια στο σάπιο και βάρβαρο σύστημα του καπιταλισμού που σκοτώνει τις μόνες πηγές του πλούτου: τον άνθρωπο και τη φύση. Που αγωνιζόμαστε για απελευθέρωση από τη φυλακή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ.
Δεν είμαστε καθόλου ανεξάρτητοι γιατί είμαστε βαθιά εξαρτημένοι από τις λαϊκές ανάγκες, τις ανάγκες του άνεργου, του εργαζόμενου, αυτού που άφησε την χώρα μας, του σύγχρονου νεολαία μετανάστη και του πρόσφυγα που τον ξερίζωσαν οι πόλεμοι από το τόπο του.
Η Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο πάλεψε με όλες τις δυνάμεις που διαθέτει και μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο και πολύ περισσότερο στους δρόμους, στους αγώνες που έγιναν στην Ήπειρο:
• ενάντια στο ξεπούλημα της Δωδώνης,
• στους αγώνες για τα αγροτοδιατροφικά ζητήματα,
• ενάντια στα διόδια,
• για την υπεράσπιση ελεύθερων δημόσιων χώρων,
• ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις,
• ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων και την καταστροφή του τόπου,
• για την υπεράσπιση της δημόσιας Υγείας και Παιδείας,
• ενάντια στις επιθέσεις των εργοδοτών και στις ελαστικές σχέσεις εργασίας,
• ενάντια στην καταστολή και την καταπάτηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων.
Με όλες τις δυνάμεις θα συνεχίσει να το κάνει και στο μέλλον.
Δε θέλουμε να μας αναθέσεις να αγωνιστούμε για σένα χωρίς τη συμμετοχή σου, δεν είμαστε “επαγγελματίες αγωνιστές”.
Σε καλούμε να μας στηρίξεις και στην κάλπη στις 26 Μάη και στους αγώνες που θα ‘ρθουν, ώστε αυτές οι δυνάμεις να είναι ισχυρότερες και τα αποτελέσματα καλύτερα για τους ανθρώπους του μόχθου.

Οι υποψήφιοι της ΑΡΠΗ στη Θεσπρωτία
Δήμητρα Ευθυμίου
Έλενα Φειδεροπούλου
Ιουλία Κούρτη
Ευαγγελία Ντούρου
Νίκος Σπύρου
Νίκος Τζέρπος
Γιώργος Χεκίμογλου
Παναγιώτης Κώτσης
Άγγελος Πάνου
Σωτήρης Λιαμπότης
Κώστας Σούρλας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *