Η κεντρική προοεκλογική συγκέντρωση του Συνδυασμού “Αλλαγή Πορείας” με επικεφαλής τον Θωμά Δημητρίου

Share Button

Με την ομιλία του επικεφαλής Θωμά Δημητρίου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του συνδυασμού “ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ”.

Στη συγκέντρωση εκτός από πλήθος κόσμου που ήρθαν να ακούσουν τις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού, παραβρέθηκαν και ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης, ο πρόεδρος του ΟΛΗΓ, υποψήφιοι περιφερειακοί Σύμβουλοι από τον συνδυασμό του Γιώργου Ζάψα “Κοινό των Ηπειρωτών”, ο πρώην πρόεδρος της Πανηπειρωτικής κ. Γιώργος Οικονόμου, όπως και το μέλος της γραμματείας την Ενωτικής Κίνησης για την Ευρωπαϊκή
Αριστερά κ . Βαγγέλης Ζορκάδης.

Ακολουθούν τα κυριότερα αποσπάσματα της ομιλίας του κ.Δημητρίου

Η σημερινή δημοτική αρχή του κυρίου Λώλου έχει μεγάλη ευθύνη για την ακινησία και την αδράνεια στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος.
Αν και είχε την τύχη αυτή την τετραετία, η κεντρική εξουσία να πολλαπλασιάσει τους πόρους και τα χρηματοδοτικά εργαλεία προς τους Δήμους όπως οι ΚΑΠ, ο Φιλοδημος, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το ΕΣΠΑ, το Πράσινο Ταμείο, το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, τα ΠΕΠ Ηπείρου, το Ιnteregg κλπ, δεν μπόρεσε να ωριμάσει εγκαίρως τις μελέτες ώστε να συμμετάσχει στις προσκλήσεις και να εντάξει νέα έργα.

Και είμαι βέβαιος ότι την ανεπάρκειά σας την έχουν αντιληφθεί και οι δημότες μας, οι οποίοι θα σας δώσουν με την ψήφο τους την Κυριακή την πρέπουσα απάντηση και αυτή δεν θα είναι άλλη από το να σας στείλει στα έδρανα της Αντιπολίτευσης.
Όσο για τον κύριο Γόγολο τον ερωτούμε ευθέως.
Έχετε πρόγραμμα κύριε Γόγολε;
Έχετε λύσεις για τα προβλήματα και συγκεκριμένες προτάσεις για τα καίρια ζητήματα του Δήμου;
Γιατί στο φυλλάδιό σας που διανείματε, διακρίνει κανείς ένα προκατ πρόγραμμα από αόριστα ευχολόγια που θα μπορούσε να είναι διαφημιστικό υλικό για οποιονδήποτε Δήμο στη χώρα και όχι μόνο της Ηγουμενίτσας.

Ξεκινώ λοιπόν την παρουσίαση των προσπαθειών που θα κάνουμε για να  στηρίξουμε  τους ανθρώπους της εργασίας.

  • Όπως γνωρίζετε, οι βασικές παραγωγικές δραστηριότητες των δημοτών μας είναι η καλλιέργεια των εσπεριδοειδών και της ελιάς, η εκτροφή αιγοπροβάτων και βοοειδών, η μελισσοκομία, η ιχθυοκαλλιέργεια αλλά και η ενασχόληση με τον τουρισμό.

Η λειτουργία της Εγνατίας και πιο πρόσφατα της Ιόνιας οδού σε συνδυασμό με το μεγάλο λιμάνι της Ηγουμενίτσας έδωσαν μεγάλη ώθηση στην ανάπτυξη των παραπάνω δραστηριοτήτων.

Περιορίζονται όμως άνθρωποι του μόχθου στην πρωτογενή παραγωγή και διαθέτουν τα προϊόντα τους, χωρίς την προστιθέμενη αξία που θα τους έδινε,  η επεξεργασία και η τυποποίηση των παραγόμενων προϊόντων.

Ενδιαφερόμαστε  για τον αναδασμό  στον κάμπο του Μαργαριτίου και θα κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες  τόσο προς  την Περιφέρεια  Ηπείρου  της οποίας είναι αρμοδιότητα,  όσο και προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης,  για την ολοκλήρωση  αυτού του έργου, που πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας της περιοχής.

Με ανάληψη δράσεων όπως, ενημερώσεις και κατευθύνσειςτων παραγωγών,στοχεύουμε στην αύξηση της πρωτογενούς  παραγωγής σε όλη την έκταση του Δήμου και σε κάθε της μορφή.

Μία ενδεικτική δράση για τους  μελισσοκόμους  π.χ.  θα είναι η πρωτοβουλία  τους για τη δημιουργία μελισσοκομικών πάρκων.

Σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, τους ΤΟΕΒ και την  Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ)  θα αναζητήσουμε τρόπους  για να  καλλιεργήσουμε την αντίληψη  του συνεταιρίζεσθαι και να προωθήσουμε την ανάπτυξη και επιτυχία του συνεταιρισμού των μικρών κυρίως παραγωγών, οι οποίοι συχνά είναι τα θύματα  της εκμετάλλευσης των εμπόρων και των μεσιτών.

Μέσω των συνεταιρισμών θα αξιοποιήσουν τα διάφορα προγράμματα στήριξης, θα δημιουργήσουν εξειδικευμένες μονάδες επεξεργασίας και τυποποίησης,   για να παράγουν με μικρότερο κόστος και να  διαθέτουν υπό ευνοϊκότερους όρους  και σε καλύτερες τιμές τα παραγόμενα προϊόντα τους.

  • Για την ανάπτυξη του τουρισμού θα κινηθούμε ως Δήμος συντονισμένα με τον Οργανισμό Λιμένα ( Ο.Λ.ΗΓ) για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας, και την άμεση κατασκευή της μαρίνας  στο κόλπο της Ηγουμενίτσας.

Με την ολοκλήρωση της παραχώρησης από το Δημόσιο στο Δήμο της Χερσαίας Ζώνης  θα διαμορφώσουμε  σύγχρονες εγκαταστάσεις, που θα τις αποδώσουμε για κολύμβηση, άθληση και αναψυχή στους κατοίκους του Δήμου και στην   εξυπηρέτηση  του τουρισμού.

Θα λειτουργήσουμε Υπηρεσία Τουρισμού στο Δήμο και τοπικά γραφεία για πληροφορίες και ενημέρωση  σε κάθε  κοινότητα που είναι τουριστικός προορισμός, για  να παρέχουν πληροφορίες και να διευκολύνουν  τους ενδιαφερόμενους επισκέπτες στη εξεύρεση καταλυμάτων,  μέσων μετακίνησης και προορισμούς επισκέψεων.

Με τις πρωτοβουλίες που θα πάρουμε στοχεύουμε στη  μείωση  της εξάρτησης όσων διαθέτουν ενοικιαζόμενα,  καθώς και των μικρών τουριστικών μονάδων  από τις μεγάλες εταιρείες και τις πολυεθνικές του τουρισμού.

Σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων θα αναδείξουμε και θα καταστήσουμε επισκέψιμα τα μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής μας.

Θα κάνουμε προσβάσιμες στους  πεζοπόρους,  τις μοναδικού φυσικού κάλλους παρόχθιες διαδρομές  του ποταμού Καλαμά και τα ορεινά μονοπάτια  της περιοχής μας.

Όλοι μας παρατηρούμε ότι το  λιμάνι διαρκώς επεκτείνεταικαι αναπτύσσεται, η κίνησή του σταθερά αυξάνεται και νέες δραστηριότητες υλοποιούνται.

Με την ανάπτυξη της κρουαζιέρας, τησχεδιαζόμενη κατασκευή της μαρίνας και της λειτουργίας του εμπορευματικού σταθμού, ανάγκες νέων υπηρεσιών θα προκύψουν και νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργούνται.

Η διακίνηση των εμπορευμάτων  και οι  μετακινήσεις των επιβατών από και προς το λιμάνι  ακολουθεί αυξητική πορεία.

Προκύπτει επομένως αβίαστα η αναγκαιότητα αφ’ ενός της οδικής σύνδεσης του λιμανιού και της Εγνατίας οδού με την Αλβανία  και αφ’ ετέρου της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Ηγουμενίτσας με το υπόλοιπο εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.

Θα αντιμετωπίσουμε το κυκλοφοριακό πρόβλημα με παρεμβάσεις στη στάθμευση, στη διπλοστάθμευση, στο παράνομο παρκάρισμα και την κυκλοφοριακή ροή.

Σε υπάρχοντες χώρους αλλά και άλλους που πρέπει να βρούμε, θα επιδιώξουμε τη διαμόρφωση ή και την κατασκευή  νέων χώρων στάθμευσης.

Θα ρίξουμε το βάρος στην κατασκευή  νέων ποδηλατοδρόμων  ώστε να διαμορφώσουμε ένα δίκτυο εξ αυτών, για να μπορέσουν οι δημότες να στραφούν στο ποδήλατο για τις μετακινήσεις τους, συμβάλλοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και της ηχορύπανσης.                                                                                                Πρέπει να προνοήσουμε για την ασφαλή  μετακίνηση των μαθητών, των  υπερηλίκων και των ΑμεΑ.

Θα επισπεύσουμε τη μεταφορά του κορεσμένου Νεκροταφείου της πόλης.

Θα αντιμετωπίσουμε με υπευθυνότητα το πρόβλημα  των  αδέσποτων ζώων. Θα διαμορφώσουμε σύγχρονες  εγκαταστάσεις για τη φροντίδα, τη σίτιση, την κτηνιατρική εποπτεία και περίθαλψή τους.

Ελατε όλοι μαζι να κάνουμε την Ηγουμενίτσα σύγχρονη πόλη με ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά, όπως την θέλουμε και την ονειρευόμαστε.

Γιατί:

  • Γνωρίζουμε τα προβλήματα
  • Έχουμε την εμπειρία
  • Ξέρουμε να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε

Θέλουμε την ενεργή συμμετοχή των συμπολιτών μας στη λειτουργία του Δήμου, θέλουμε να έχουν οι δημότες  λόγο στην επίλυση των προβλημάτων του.                                                                                          Εμείς υποσχόμαστε ότι θα ενισχύσουμε τη Δημοκρατία στο Δήμο,με  τη χρηστή και διαφανή διαχείριση του δημοσίου χρήματος,με τη  θεσμοθέτηση της τακτικής λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής.                                                                             

 

Με τη στήριξή των συμπολιτών μας,  η προσπάθεια  να φέρουμε το Δήμο  Ηγουμενίτσας  σε σύγχρονη και προοδευτική κατεύθυνση,  θα αποδώσει

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *