Στο νησί του Παπαδιαµάντη, εκεί όπου η οικογένεια Οικονόµου περνά τις καλοκαιρινές διακοπές, όλα είναι έτοιµα για τον γάµο της Αλεξάνδρας, κόρης του εφοπλιστή από τον πρώτο του γάµο µε τη Ρίκα Βοσνιάδη, που θα γίνει στο νησάκι Τσουγκριάς, το ερχόµενο Σάββατο 25 Αυγούστου στην εκκλησία του Αγίου Φλώρου.

Αν και η Σκιάθος βουλιάζει αυτή την περίοδο από τουρίστες, οι διοργανωτές του γάµου φρόντισαν εγκαίρως να εξασφαλίσουν τη διαµονή των καλεσµένων, ενώ κάποιοι θα µείνουν ή θα φιλοξενηθούν σε γιοτ. Η Αλεξάνδρα Οικονόµου θα ανταλλάξει όρκους αιώνιας πίστης µε τον γνωστό Βέλγο αντικέρ Noach Vander Beken. Η αγάπη τους για την τέχνη ήταν αυτό που τους ένωσε. Ο γαµπρός εργάζεται ως υπεύθυνος µάρκετινγκ στην γκαλερί του interior designer Axel Vervoordt, µια από τις µεγαλύτερες γκαλερί, µε εκθέσεις έργων τέχνης σε όλο τον κόσµο, ενώ η κόρη του εφοπλιστή δραστηριοποιείται στο διεθνές art world ακολουθώντας τα βήµατα του πατέρα της, ο οποίος είναι σηµαντικός συλλέκτης έργων τέχνης µε µια µεγάλη συλλογή στην κατοχή του, που περιέχει από Πικάσο µέχρι και λιγότερο γνωστούς Γερµανούς και Αυστριακούς καλλιτέχνες. 

Χαρακτηριστικό είναι ότι στη συλλογή του βρίσκονται πάνω από 500 πίνακες του Γερµανού ζωγράφου Οτο Ντιξ. Η Αλεξάνδρα Οικονόµου ζει κυρίως στη Νέα Υόρκη, ενώ δίνει συχνά το «παρών» σε εκθέσεις τέχνης ανά τον κόσµο. Επίσης, έχει εκφράσει την επιθυµία να δηµιουργήσει τα δικά της έργα. Στον γάµο αναµένονται όλα τα γνωστά ονόµατα του εφοπλιστικού και επιχειρηµατικού κόσµου, καλλιτέχνες και φίλοι του ζευγαριού. 

Η επιλογή της τοποθεσίας µόνο τυχαία δεν είναι για το ζευγάρι των δύο young collectors. Ο επίγειος παράδεισος που καλύπτεται από πυκνή βλάστηση και κυρίως πεύκα αποτελεί τον ιδανικό προορισµό. Το νησί διοικητικά ανήκει στον ∆ήµο Σκιάθου, ενώ ως ιδιοκτήτες της εµφανίζονται η Μονή Ευαγγελίστριας Σκιάθου και δύο επιχειρηµατικές οικογένειες, η οικογένεια Επιφανειάδη και η οικογένεια Φιξ. 

Ο Γιώργος Οικονόµου, ισχυρό όνοµα στον κόσµο της ναυτιλίας και µε εξέχουσα θέση στη λίστα του «Forbes» µε τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη, ζει µεταξύ Αθήνας και Νέας Υόρκης, έχοντας και εισηγµένη εταιρεία στη Wall Street (DryShips), έχει έξι παιδιά, ενώ παρά τις «φουρτούνες» των τελευταίων ετών παραµένει ένας από τους µεγαλύτερους εφοπλιστές παγκοσµίως. 

Ο όµιλός του, ο TMS, ελέγχει σήµερα στόλο φορτηγών πλοίων ξηρού φορτίου, τύπου capesize, τάνκερ, αλλά και µεταφοράς υγροποιηµένου φυσικού αερίου. Τµήµα των επενδύσεων του εφοπλιστή αφορά και το real estate, µε τον ίδιο να διαθέτει βίλες στο Σεν Μπαρτς της Καραϊβικής, στο Σεν Τροπέ, στη Νέα Υόρκη, στη Σκιάθο, αλλά και στην Αθήνα. 

Επίσης διαθέτει το πολυτελές σκάφος, 50 µέτρων, «Baracuda Valletta» που φέρει την υπογραφή του διεθνούς φήµης yacht designer Γιώργου Βαφειάδη και του Βρετανού αρχιτέκτονα Τζον Πόουσον.

Κατερίνα Φάκα