Ένα ακόμα σημαντικό έργο για την παραγωγική μονάδα της Ιντρακάτ που εδρεύει στη Γιάννουλη της Λάρισας.

Πρόκειται για την υπογειοποίηση της γραμμής στα Σεπόλια Αττικής, προϋπολογισμού 67 εκατ. ευρώ, οι εργασίες της οποία θα ξεκινήσουν μέσα στον επόμενο μήνα.

Η κατασκευαστική διάρκεια του έργου, ανάδοχος του οποίου είναι η κοινοπραξία Ιντρακατ - Σιδηροδρομικά Έργα ΑΤΕ, έχει υπολογιστεί σε 52 μήνες (4,5 χρόνια) πράγμα που σημαίνει ότι η ολοκλήρωση και απόδοση του σε λειτουργία εκτιμάται αρχικά για το 2024.

Η συνολική διάρκεια του έργου (με τη συντήρηση) ανέρχεται σε 88 μήνες.

Η Ιντρακάτ, που ανήκει στον όμιλο Κόκκαλη, συνεχίζει την ανακαίνιση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων που διαχειρίζεται η Fraport, έργο ύψους 357 εκ. ευρώ.

Το εργοστάσιο μεταλλικών και ηλεκτρομηχανικών κατασκευών της Intrakat στη Λάρισα, είναι μια από τις πιο σύγχρονες βιομηχανικές μονάδες του κλάδου στην Ευρώπη. Λειτουργεί σε οικόπεδο 130.000m² (30.000m² στεγασμένοι χώροι) και απασχολεί πάνω από 250 εργαζόμενους.

Το εργοστάσιο ξεκίνησε να λειτουργεί το 1987, εξαγοράσθηκε από την Intracom το 1994, παίρνοντας την επωνυμία Intramet, ενώ από το 2005, με την απορρόφηση της Intramet από την Intrakat, λειτουργεί ως αυτόνομη επιχειρησιακή μονάδα.

Ζ.Η. thessaliaeconomy.gr