Σε συμφωνία κατέληξαν οι συζητήσεις των ΔΕΛΤΑ & Optima καθώς ανακοίνωσαν τη διεύρυνση της παραγωγικής τους συνεργασίας αναφορικά με το τυροκομείο της ΔΕΛΤΑ στην Ελασσόνα, γνωσ΄το με την ονομασία Βίγλα.

Με τη νέα αυτή συμφωνία η Optima αγοράζει κτιριακό και μηχανολογικό εξοπλισμό του εργοστασίου της ΔΕΛΤΑ στην Ελασσόνα παραγωγής κίτρινου τυριού.

Συγχρόνως, με την νέα εμπορική συμφωνία η Optima αναλαμβάνει την παραγωγή των κίτρινων τυριών (κασέρι και ημίσκληρο) για τη ΔΕΛΤΑ.

Διευκρινίζεται ότι η συμφωνία δεν αφορά στον εξοπλισμό και την παραγωγή φέτας, ενώ το σήμα ΒΙΓΛΑ παραμένει στην ιδιοκτησία της ΔΕΛΤΑ.

Υπενθυμίζεται πως στις αρχές Ιουνίου η ΔΕΛΤΑ (Vivartia) μετά από δημοσίευμα ιστοσελίδας που έκανε λόγο για συμφωνία των δυο πλευρών για την πώληση της «Βίγλα» είχε ανακοινώσει τα εξής:

 «Η ΔΕΛΤΑ διευκρινίζει: Καμία μεταβίβαση της επωνυμίας ΒΙΓΛΑ ή του κλάδου τυροκομικών. Κανένα εμπορικό σύμα δεν πωλείται ή μεταβιβάζεται. Αντιθέτως, n επιδίωξη της εταιρείας είναι η λήψη όλων των μέτρων για την ισχυροποίηση όλων των εμπορικών σημάτων της στην αγορά.

Οι συζητήσεις με τον Ομιλο Εταιρειών Optima αφορούν τη μεταβίβαση εξοπλισμού παραγωγής κίτρινου τυριού και νέα συμφωνία παραγωγικής συνεργασίας των δύο πλευρών».

Δημήτρης Τσουκαλάς