Προορίζονταν να γίνει ένας τουριστικός οικισμός κόσμημα για τις παραλίες της Μαγνησίας. Εξαιρετική η θάλασσα, μοναδικό το πράσινο και μια τοποθεσία (Πτελεός στον Δήμο Αλμυρού) ιδανικά προσεγγίσιμη από παντού, μόλις 15 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου. 

Μια επένδυση - όνειρο ζωής για τον άλλοτε διακριμένο διευθυντή της ΤΕΟΚΑΡ στον Βόλο και μετέπειτα πρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος Ευριπίδη Ευλογημένο.

Το όλο πρότζεκτ βρέθηκε, δυστυχώς, στον τυφώνα της οικονομικής κρίσης εν μέσω ανοικοδόμησης, πριν προλάβει καν να ολοκληρωθεί. Οι τράπεζες έκλεισαν την στρόφιγγα της χρηματοδότησης  με αποτέλεσμα οι ονειρεμένες θερινές κατοικίες να μην αποπερατωθούν, παρά μόνο ελάχιστες, και οι περισσότερες να μείνουν πανάκριβα ντουβάρια στην πλαγιά της Αγίας Μαρίνας, σωρεύοντας ζημιές εκατομμυρίων για τους επενδυτές.

Το μοιραίο δεν άργησε να έρθει. Οι τράπεζες μετά τις κατασχέσεις προχωρούν ήδη σε πλειστηριασμούς «τεμαχίζοντας» το παραθεριστικό χωριό της Λεύκης, πουλώντας τις μεζονέτες μια προς μία.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο πλειστηριασμού της Alpha Bank:

Οι «με στοιχεία ΚΤΗΡΙΟ 8,10,7,16,4,5,15,19,20,22,27,3,21,26,28,29,1,2,17,18,24,25 ιδιοκτησίες είναι ημιτελείς και ανήκουν σε οικιστικό συγκρότημα στο οποίο έχουν ανεγερθεί συνολικά 30 διώροφες κατοικίες με υπόγειο (κάθετες ιδιοκτησίες) σε 17 ανεξάρτητα κτίσματα, χτισμένες μέσα σε 5 όμορα οικόπεδα».

Στο σφυρί βγαίνουν τελικά 23 ακίνητα με συνολική τιμή πρώτης προσφοράς το 1.475.000 ευρώ.

Ο πλειστηριασμός θα πραγματοποιηθεί στις 13 Δεκεμβρίου 2017 στο Ειρηνοδικείο Αλμυρού.

Ζ.Η.