H Ένωση Ξενοδόχων Ν.Μαγνησίας, σε συνεργασία με τους Δήμους Βόλου, Ζαγοράς – Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου αλλά και το Επιμελητήριο Μαγνησίας, διοργανώνει εκδήλωση για την παρουσίαση του 7ου βιβλίου του βραβευμένου συγγραφέα, Γιώργου Πίττα με τίτλο «Γαστρονομικές Κοινότητες – Γαστρονομικοί Προορισμοί», αλλά και του προγράμματος που έχει εμπνευστεί και ήδη υλοποιείται με επιτυχία σε τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας, με τίτλο “Γαστρονομικές Κοινότητες – Gastronomy and Wine Tourism”, τη Δευτέρα, 18.11.2019 στις 18.00 μμ. στην Εξωραϊστική Λέσχη Βόλου (Ι. Κάρταλη 3).

Η Ένωση Ξενοδόχων Ν.Μαγνησίας δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην αξία της ενότητας και της συλλογικής προσπάθειας για την υπέρβαση των δυσκολιών στο χώρο του τουρισμού. Η καλή συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, με τους Δήμους Βόλου, Ζαγοράς – Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου καθώς και με το Επιμελητήριο Μαγνησίας, αποδεικνύει έμπρακτα ότι όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε το αδύνατο, δυνατό.

Ο Γιώργος Πίττας, ξενοδόχος, εμπνευστής και επικεφαλής του Ελληνικού Πρωινού του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος από το 2010 έως το 2018, συγγραφέας και ιδρυτής της ιστοσελίδας Greek Gastronomy Guide, στο 7ο βιβλίο του «Γαστρονομικές Κοινότητες-Γαστρονομικοί προορισμοί» (Golden Prize στα Tourism Awards 2019), θέτει προβληματισμούς και προτείνει δράσεις, έτσι ώστε ο γαστρονομικός πλούτος κάθε τόπου να αξιοποιηθεί και να γίνει, μέσα από την αφύπνιση των κοιμισμένων συλλογικοτήτων, μοχλός ανάπτυξης για την  ελληνική γαστρονομία και την οικονομία της χώρας.

Όπως αναφέρει στο βιβλίο του αισιόδοξα και ποιητικά: «Οι γαστρονομικές κοινότητες θα κληθούν να παίξουν έναν πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια νέα εποχή, όπου ο γαστρονομικός πλούτος κάθε τόπου θα γίνει κυρίαρχο στοιχείο τη πολιτιστικής και τουριστικής ταυτότητας, οι συνεργασίες θα «χορεύουν» ταγκό με τις ατομικές φιλοδοξίες, οι ελπίδες δεν θα μαραζώνουν στη μοναξιά των προσωπικών διαδρομών και η πίστη στο κοινό καλό δεν θα είναι μακρινή οπτασία».Ένα χρόνο μόλις μετά την έκδοση του βιβλίου σε 5 περιοχές της χώρας το πρόγραμμα είναι σε ανάπτυξη (Καλαμάτα, Νάουσα, Ζαγόρι, Κέρκυρα, Ρόδος), ενώ και άλλες περιοχές είναι στο ξεκίνημά τους. Το πρόγραμμα στην πρώτη του φάση περιλαμβάνει:

Συγκρότηση Γαστρονομικής Κοινότητας κάθε προορισμού  μέσα από ένα ταχύρυθμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Δημιουργία ψηφιακού οδηγού του πρωταγωνιστών κάθε Γαστρονομικού Προορισμού.

Δημιουργία έντυπου οδηγού του Γαστρονομικού Προορισμού

Παρουσίαση του κάθε Γαστρονομικού Προορισμού στην ολότητά του (προϊόντα, γευσιγνωσίες, ανάδειξη γαστρονομικών πόρων) και στο τόπο του, ώστε το έργο να γίνει γνωστό στην τοπική κοινωνία.

Δράσεις εξωστρέφειας. Οργάνωση fam trips και press trips, συμμετοχή σε εκθέσεις εσωτερικού και εξωτερικού.