Την ανάγκη συνεργασίας με στόχο τη συντονισμένη προβολή και ανάδειξη της περιοχής ως τουριστικού προορισμού και την προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού τουριστών, υπογράμμισαν οι εκπρόσωποι των φορέων που συμμετείχαν την Τρίτη στη συνεδρίαση της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Δήμου Βόλου, κατά την οποία παρουσιάστηκε ο απολογισμός της προηγούμενης τουριστικής περιόδου και ο προγραμματισμός για την επόμενη.

Από την πλευρά του ο αερολιμενάρχης Κωνσταντίνος Ευσταθίου ανέφερε πως το αεροδρόμιο παρουσιάζει αύξηση στην επιβατική κίνηση και ανακοίνωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη επαφές με γραφεία της Πολωνίας και tour operators, που ενδιαφέρονται για τον προγραμματισμό πτήσης προς τη Ν. Αγχίαλο. Μάλιστα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ξεκινήσει εντός του 2018 πτήση από Πολωνία. Ανέφερε ακόμη πως δεν υπάρχει η δυνατότητα να έχει τη δική του ιστοσελίδα το αεροδρόμιο και πρόσθεσε ότι ο ιστότοπος ανανεώνεται.

Πάντως ο αερολιμενάρχης έθεσε θέμα μετονομασίας του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου προκειμένου να υποδηλώνει την ταυτότητα της περιοχής, μια πρόταση που επιβάλλεται να γίνει δεκτή καθώς θα πρέπει η νέα ονομασία να προσδιορίζει ως προορισμό ολόκληρη την Θεσσαλία.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γ. Ζαφείρης εξέφρασε τη λύπη του για τη συμμετοχή λίγων μόνο φορέων στη συνεδρίαση. «Όταν δημιουργήθηκε η Επιτροπή Τουρισμού, σπρώχναμε για να μπούμε στην αίθουσα» είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναφερόμενος στη λειτουργία του αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου, δήλωσε ότι στις επαφές με τις αεροπορικές εταιρείες, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μαγνησίας, γίνονται πολλά που δεν λέγονται. «Έτσι πρέπει να γίνεται. Με σιωπηλή δουλειά αν συνεχίσουμε, θα γίνει προορισμός το αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου», υποστήριξε ο ίδιος.

Η εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Θέκλα Καμμένου επισήμανε ότι δεν θα πρέπει να ξοδεύονται χρήματα, προκειμένου να συμμετέχουν στις ίδιες τουριστικές εκθέσεις όλοι οι φορείς. «Μπορούν να γίνουν κοινές δράσεις», είπε και τόνισε την ανάγκη στοχευμένων κινήσεων για τη λειτουργία του αεροδρομίου Ν. Αγχάλου, προσθέτοντας ότι γίνονται συζητήσεις με διάφορες αεροπορικές εταιρείες.

Από την πλευρά της η δημοτική σύμβουλος Γ. Μποντού εξέφρασε τη δυσφορία της για την εικόνα που παρουσιάζει η ιστοσελίδα του αεροδρομίου, χαρακτήρισε ολοκληρωμένο το πρόγραμμα τουριστικής προβολής και δήλωσε πως είναι σημαντική η συνεργασία του Δήμου Βόλου με τους ξενοδόχους.

Ο εκπρόσωπος του ΕΟΤ υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας με δήμους γειτονικών νομών, ώστε να προβάλλεται συνολικά το «προϊόν» της Θεσσαλίας, ενώ στα θετικά αποτελέσματα της συλλογικής λειτουργίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων αναφέρθηκε και ο πρόεδρος των Επαγγελματιών Νέας Αγχιάλου Β. Ασδεράκης.

Εκ μέρους του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου ο κ. Μ. Ζάντζος μίλησε για τους μαζικούς γάμους τουριστών που μπορούν να γίνουν στην περιοχή και πρόσθεσε πως οι Πολωνοί δεν είναι το καλύτερο target group για το Πήλιο.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων Θανάσης Σπύρου έδωσε έμφαση στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «τα αστέρια που παίρνουν τα δωμάτια σε sites όπως το booking, είναι μια καλή διαφήμιση για την περιοχή». Τόνισε πως είναι σημαντική η καθαριότητα για τους τουρίστες και εξήγησε πως δεν εννοεί μόνο αυτή των δωματίων, αλλά και της γύρω περιοχής. «Είναι απαράδεκτο να βλέπουμε ξεχειλισμένους κάδους» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο αυξάνονται ραγδαία οι τουρίστες που έρχονται διακοπές με το αυτοκίνητο και όχι με το αεροπλάνο, ενώ είναι πολλοί αυτοί που έρχονται «κατόπιν συστάσεως», όπως είπε.

Τέλος, ο εκπρόσωπος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Παναγιώτης Τέντας σημείωσε πως ήταν μια κακή χρονιά για την κρουαζιέρα, ως αποτέλεσμα της κρίσης στη Μέση Ανατολή.

Ωστόσο τόνισε πως η κρουαζιέρα αφορά ένα σύνολο φορέων και πρέπει να υπάρχει συνεργασία. «Πρέπει να καλούμε ανθρώπους της κρουαζιέρας για να δείχνουμε την περιοχή» πρότεινε ο ίδιος και πρόσθεσε πως ο ΟΛΒ θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί και την κεντρική προβλήτα για την υποδοχή μικρότερων κρουαζιερόπλοιων ή πολυτελών σκαφών.