Στόχο την ανάπτυξη της παρουσίας της στην Ανατολική Ευρώπη έχει θέσει, μεταξύ άλλων, η εταιρεία επεξεργασίας νωπής ντομάτας, Νομικός. “Οι νέες αγορές-στόχοι για εμάς είναι οι αγορές της Ανατολικής Ευρώπης, στις οποίες έχουμε ήδη παρουσία, αλλά είναι περιορισμένη και θέλουμε να την ενισχύσουμε”, αναφέρει ο Δημήτρης Νομικός, Co-Owner της εταιρείας.

 Στο +12% η παραγωγή

Η Νομικός, που καταλαμβάνει το 45% - 50% της ελληνικής παραγωγής, μπορεί να επεξεργαστεί, σε μια μέση χρονιά, περίπου 210.000 τόνους νωπής ντομάτας. “Μια καλή χρονιά για εμάς είναι 300.000 τόνοι και μια άσχημη γύρω στους 150.000, όπως ήταν πριν από δύο χρόνια. Φέτος τα πράγματα δείχνουν ότι θα είναι καλύτερα και σε επίπεδο αγοράς και σε επίπεδο πρώτης ύλης και εκτιμώ ότι θα έχουμε παραγωγή 10% - 12% μεγαλύτερη από πέρυσι”.

 Ως προς τις επενδύσεις, ο κ. Νομικός αναφέρει ότι, λόγω του ότι η ντομάτα είναι ευπαθές προϊόν και δεν μπορεί να ταξιδέψει μακριά, η εταιρεία προσανατολίζεται να είναι όσο πιο κοντά γίνεται στις παραγωγικές περιοχές. “Ενισχύεται η καινούργια μονάδα στα Φάρσαλα, την οποία θέλουμε να μεγαλώσουμε και να ρίξουμε το βάρος μας εκεί για τα επόμενα πέντε χρόνια”. 

Η Νομικός εκτός των Φαρσάλων, διαθέτει μονάδες στην Αλίαρτος Βοιωτίας και στον Δομοκό Φθιώτιδας.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr  (με πληροφορίες από Στέλλα Αυγουστάκη FnB)