Ενδιαφέρουσες ειδήσεις κυκλοφορούν στην επιχειρηματική πιάτσα για την χαρτοβιομηχανία ΠΑΚΟ Α.Ε., μεγαλομέτοχος της οποίας είναι η πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας (ΣΒΘΚΕ) Ελένη Κολιοπούλου.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, του thessaliaeconomy.gr, θέλουν την ιδιοκτησία της επιχείρησης να έχει έρθει σε συμφωνία με ξένους επενδυτές για την μεταβίβαση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν από την διοίκηση της εταιρείας αύριο Παρασκευή.

H Xαρτοβιομηχανία ΑΝ.ΒΛ.ΚΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε, όπως είναι ο πλήρης τίτλος της ΠΑΚΟ Α.Ε. είναι καθετοποιημένη Βιομηχανία παραγωγής Χαρτιού Συσκευασίας, Κυματοειδούς Χαρτονιού (Φύλλου) και Χαρτοκιβωτίου όλων των τύπων, πρωτοπόρος στην ανακύκλωση ελληνικού παλαιοχάρτου από το 1960. 

Έχει γραφεία διοίκησης στο Βοτανικό της Αττικής ενώ η κεντρική μονάδας παραγωγής βρίσκεται στην Πελασγία Φθιώτιδος. Διαθέτει επίσης και χώρο συλλογής και αποθήκευσης μεταχειρισμένου χαρτιού στην Θεσσαλονίκη.

Το σύνολο της παραγωγής της προέρχεται από 100% ανακυκλωμένες πρώτες ύλες και διατίθεται στην εγχώρια αγορά σε άλλες επιχειρήσεις Χάρτου ή μεταποιείται από την ίδια. 

Η πρώτη ύλη που χρησιμοποιεί είναι τα αποκόμματα χάρτου από βιομηχανίες ή από Κέντρα Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών τα οποία προμηθεύεται εξ΄ολοκλήρου από την εγχώρια αγορά. 

Πιο συγκεκριμένα, η Εταιρεία ασχολείται με:

-Tην περισυλλογή, διαλογή και δεματοποίηση ανακυκλώσιμων πρώτων υλών, δηλαδή Παλαιόχαρτου.

-Την παραγωγή Χαρτιού για την παραγωγή Χαρτοκιβωτίου ή άλλης Xάρτινης συσκευασίας.

-Την παραγωγή Κυματοειδούς Χαρτονιού (Φύλλο), Χαρτόνια συσκευασίας, Χαρτόνι

-Την παραγωγή Χαρτοκιβωτίου, Χαρτοκιβώτια συσκευασίας κάθε τύπου.

Ζ.Η. thessalieconomy.gr