Θεσσαλονίκη: Με ποντιακά εδέσματα και χορούς γέμισε ο Λευκός Πύργος (ΦΩΤΟ & VIDEO)

|
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΟΣ

Με ποντιακούς χορούς, τραγούδια, αλλά και ποντιακά εδέσματα γέμισε η πλατεία Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο εκδήλωσης της Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων, η οποία γιορτάζει τα 25 χρόνια λειτουργίας.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΠΩΦ διοργάνωσε ημερίδα ποντιακής γαστρονομίας στο χώρο μπροστά από τον Λευκό Πύργο. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε ομιλία για τα οφέλη της ποντιακής κουζίνας από τον επίκουρο καθηγητή Βιολογίας του ΑΠΘ, Θωμά Σαββίδη, μοιράστηκαν δωρεάν ποντιακά εδέσματα, όπως ωτία και τανωμένο σορβά, ενώ παρουσιάστηκαν ποντιακοί και παραδοσιακοί χοροί από τα μέλη του συλλόγου.

Αύριο στις 19.30 το απόγευμα η ΕΠΩΦ διοργανώνει εκδήλωση αφιερωμένη στη διαδρομή των 25 χρόνων του συλλόγου στο αμφιθέατρο του 2ου γυμνασίου Ωραιοκάστρου όπου θα πραγματοποιηθεί η προβολή ενός ντοκιμαντέρ που αναφέρεται τόσο στην ίδρυση του Ωραιοκάστρου, όσο και την ίδρυση και πορεία του συλλόγου μέχρι σήμερα.

Δείτε τι δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ηρακλής Τσακαλίδης:

 Δείτε φωτογραφίες και βίντεο του thestival:

pontioi.jpg

pontioi1.jpg

pontioi2.jpg

pontioi4.jpg

pontioi5.jpg

pontioi6.jpg

pontioi7.jpg

pontioi8.jpg

pontioi9.jpg

pontioi11.jpg

pontioi12.jpg

pontioi3.jpg

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.