Στα “πορτοκαλί” ο Λευκός Πύργος για καλό σκοπό (ΦΩΤΟ & VIDEO)

|
ΓΑΒΡΙΗΛ ΧΑΤΖΗΝΟΠΟΥΛΟΣ

Πορτοκαλί χρώμα πήρε πριν από λίγο ο Λευκός Πύργος στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης.

Θεσσαλονικείς πολίτες βρέθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στην πλατεία του Λευκού Πύργου, στο κέντρο της πόλης, προκειμένου να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα κατά της σκλήρυνσης κατά πλάκας αλλά και να δείξουν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους σε όσους νοσούν από αυτήν.

foto7.jpg

foto3.jpg

Νωρίτερα, πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών φορώντας πορτοκαλί μπλουζάκια που είναι και το χαρακτηριστικό χρώμα κατά της σκλήρυνσης κατά πλάκας, πραγματοποίησαν ποδηλατοβόλτα με αφετηρία την πλατεία Αριστοτέλους και τερματισμό τον Λευκό Πύργο.

foto8.jpg

 

Εκεί ήταν και ο Βαγγέλης, ο πρεσβευτής των δράσεων, που νοσεί από τη σκλήρυνση κατά πλάκας. Ωστόσο, τα συμπτώματα σε αυτόν δεν είναι ορατά. Ο ίδιος θέλησε να δώσει το δικό του μήνυμα και να υποστηρίξει ότι και οι άνθρωποι που νοσούν είναι ισότιμα μέλη της κοινωνίας. Παράλληλα, έκανε ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής προς όλους στις δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης.

Η Ελληνική Εταιρία για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας, που έχει αναλάβει και τη διοργάνωση των δράσεων, κρούει τον κώδωνα για τα συμπτώματα της Πολλαπλής Σκλήρυνσης και υποστηρίζει ότι δεν είναι ορατά με την πρώτη ματιά.

Κόπωση, διαταραχές στην όραση, ευαισθησία στη ζέστη, προβλήματα με τη μνήμη και την ούρηση αποτελούν μερικά μόνο από τα αόρατα συμπτώματα της Πολλαπλής Σκλήρυνσης. Ο ασθενής συχνά απευθύνεται σε ειδικότητες όπως οφθαλμιάτρους, ορθοπεδικούς και ουρολόγους, ενώ η διάγνωση γίνεται από τους νευρολόγους.

Σημειώνεται ότι εκτός από τη Θεσσαλονίκη, παράλληλες δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης διοργανώνονται σε Αθήνα, Τρίκαλα και Κέρκυρα.

Οι φετινές δράσεις φέρουν το hashtag #MyInvisibleMS και είναι αφιερωμένες στα αόρατα συμπτώματα της νόσου.

foto6.jpg

 

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.