Δόθηκε η άδεια δόμησης για το ξενοδοχείο στον Αϊ – Γιάννη στη Σιθωνία Χαλκιδικής

|
THESTIVAL TEAM

Η Διεύθυνση Αρχιτεκτονικής – Οικοδομικών Κανονισμών και Αδειοδότησης του υπουργείου Ενέργειας χορήγησε άδεια δόμησης στην εταιρεία ΑΚΤΗ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Α.Ε. για την ανέγερση νέου ξενοδοχειακού συγκροτήματος 5 αστέρων κλασσικού τύπου σε διώροφα και τριώροφα κτίρια με ανοιχτές και κλειστές πισίνες στην παραλία Αγίου Ιωάννη Νικήτης, στην παραλία Χαλκιδικής.

Το ξενοδοχείο αποτελεί μέρος επενδυτικού σχεδίου ύψους 50 εκατ. ευρώ που θα υλοποιήσει ο Όμιλος της Μεντεκίδης Κατασκευαστική, όπως αναφέρει το tornosnews.gr. Οι εργασίες στην περιοχή του Αϊ – Γιάννη της Σιθωνίας έχουν προχωρήσει σημαντικά. 

Σημειώνεται ότι στην έκταση αυτή, την οποία απέκτησε αντί ποσού 9,6 εκατ. ευρώ από το ΤΑΙΠΕΔ η «Μεντεκίδης Κατασκευαστική», πρόκειται να δημιουργηθεί ένα τουριστικό συγκρότημα που θα περιλαμβάνει το ξενοδοχείο πολυτελείας, δυναμικότητας 200 δωματίων και παραθεριστικές κατοικίες, 120 κατοικίες των 200 τ.μ. η κάθε μία.  

Να σημειωθεί ότι ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός του ξενοδοχείου και της εν γένει επένδυσης ανήκει στην DRGF Architects!

Σύμφωνα με το σχεδιασμό στη Ζώνη ΙΙ, προβλέπεται η κατασκευή παραθεριστικού χωριού, με έκταση 125.000 τ.μ.

 Η Ζώνη ΙΙΙ, έκτασης 50.952 τ.μ., θα είναι ήπιας αναψυχής (π.χ. προσωρινές κατασκευές για τους λουόμενους, υπαίθριες αθλοπαιδιές, εγκαταστάσεις εστίασης). 

Επίσης, στο ακίνητο των 267 στρεμμάτων περιλαμβάνεται και δασική έκταση 26.541 τ.μ., στην οποία προβλέπεται να γίνουν μόνο επιφανειακές διαμορφώσεις για λόγους αναψυχής.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Ομίλου το ξενοδοχείο αναμένεται να λειτουργήσει εντός του 2020, ενώ το τουριστικό χωριό αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2021.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.