Αποχετευτικό δίκτυο 9 εκ. ευρώ στον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης

|
THESTIVAL TEAM

Ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα 30 ετών της τοπικής κοινωνίας και μετά από 12 χρόνια προσπαθειών του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη και του πρώην δήμου Χορτιάτη, που ξεκίνησε τις αρχικές μελέτες του, ξεκινά ένα έργο ιστορικό με τεράστιας σημασίας περιβαλλοντικό αποτύπωμα με πόρους ευρωπαϊκούς.

Το έργο διασυνδέει με σύγχρονο αποχετευτικό δίκτυο όλες τις περιοχές Χορτιάτη, Ασβεστοχωρίου, Εξοχής που μπαίνουν στην ΕΥΑΘ και συνδέονται στο δίκτυο της στην περιοχή του Ρετζικίου (Πεύκα).

Με το έργο καταργείται άμεσα ο βιολογικός που βρίσκεται στην είσοδο του Χορτιάτη πίσω από την ιστορική ρωμαϊκή Καμάρα. Στη θέση του σχεδιάζεται η δημιουργία ενός μεγάλου θεάτρου που θα αναβαθμίσει πολιτιστικά την περιοχή.

Η ολοκλήρωση του έργου θα οδηγήσει απευθείας στη σύνδεση με την ΕΥΑΘ όλες τις περιοχές του πρώην δήμου Χορτιάτη σε αποχέτευση αλλά και ύδρευση απομακρύνοντας οριστικά τον εφιάλτη της λειψυδρίας από την περιοχή.

«Το έργο-ιστορία για τον πρώην δήμο Χορτιάτη ξεκίνησε όπως ακριβώς το υποσχεθήκαμε. Κάνουμε στο ακέραιο το καθήκον μας απέναντι στους συμπολίτες μας. Σήμερα με την έναρξη αυτού του έργου δικαιώνονται οι διεκδικήσεις 30 χρόνων των δημοτών μας και άλλων 12 χρόνων αδιάλειπτων προσπαθειών του δήμου μας. Το σύγχρονο δίκτυο είναι γεγονός για όλο τον πρώην δήμο Χορτιάτη όπως και η σύνδεσή του με το δίκτυο της ΕΥΑΘ. Με εξασφαλισμένη ευρωπαϊκή χρηματοδότηση που σημαίνει ότι με την έναρξη των εργασιών το χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση του προβλέπεται 2 χρόνια», δήλωσε ο δήμαρχος Πυλαίας- Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ευχαριστώντας δημόσια τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας αλλά και τη Διαχειριστική Αρχή ΕΣΠΑ για την εξασφάλιση των 9 εκ ευρώ.

Ευχαρίστησε τόσο τον πρώην δήμο Χορτιάτη και τον δήμαρχο Μιχάλη Γεράνη για την έναρξη των μελετών, τις υπηρεσίες και τους αντιδημάρχους τεχνικών υπηρεσιών του δήμου καθώς και τη διοίκηση και τους εργαζόμενους στη ΔΕΥΑΧ για τη συμβολή και τη συνεργασία τους στην επιτυχή έκβαση του έργου.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.