Κατέβηκε κεραία κινητής τηλεφωνίας στην Πολίχνη

|
THESTIVAL TEAM

Μετά από κινητοποιήσεις των περιοίκων και πρόσφατη απόφαση του ΣΥΠΟΘΑ κατέβηκε σήμερα κεραία κινητής τηλεφωνίας σε κτίριο 5 ορόφων, στη Πολίχνη.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο Μιχάλη Τρεμόπουλο, που χειρίστηκε την υπόθεση προέχει η υγεία και η ασφάλεια των πολιτών.

Η κεραία βρισκόταν σε μία οικοδομή επί της οδού Αγίου Γεωργίου 6 στην Πολίχνη, όπου προστέθηκαν αργότερα, αυθαίρετα και χωρίς καμία στατική μελέτη, προσθήκες στον 2ο όροφο και δύο επί πλέον όροφοι με κεραμοσκεπή.

«Οι αυθαιρεσίες είχαν υπαχθεί στον ν. 4178/2013, ο οποίος δεν απαιτούσε έλεγχο στατικής επάρκειας. Έτσι, τοποθετήθηκε καμουφλαρισμένη ως δήθεν καπνοδόχος σύστημα κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε μια επικίνδυνη πενταόροφη οικοδομή. Αντί οι περίοικοι να προσφύγουν δικαστικά, με την καθοδήγηση του Μιχάλη Τρεμόπουλου, ο οποίος έχει εμπειρία σε αντίστοιχες υποθέσεις, προσέφυγαν στην πολεοδομία Πολίχνης-Ευόσμου, τον Δήμο Παύλου Μελά και την ΕΕΤΤ και με τεκμηριωμένες απόψεις και αυτοψίες πέτυχαν την ανάκληση της έγκρισης εγκατάστασης. Οι εταιρείες Wind και Vodafone προσέφυγαν στον ΣΥΠΟΘΑ, που συζήτησε το θέμα και δέχτηκε τις απόψεις των κατοίκων ότι πρόκειται για οικοδομή επικίνδυνα ετοιμόρροπη, αφού ένα πιθανό σεισμικό γεγονός μπορεί να προκαλέσει κατάρρευσή της με καταστρεπτικές συνέπειες για τη ζωή και την περιουσία των περιοίκων.

Σήμερα, συνεργεία των εταιρειών κατέβασαν την κεραία, σε μια προσπάθειά τους να αποφύγουν παραπέρα εμπλοκές και καταδικαστικές αποφάσεις», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η παράταξη της Οικολογία – Αλληλεγγύη.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.