Κιλκίς: Λύση στο μυστήριο με το πτώμα στο Πολύκαστρο – Τον σκότωσαν για να τον ληστέψουν (ΦΩΤΟ)

|
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΟΣ

Λύση στο μυστήριο με το πτώμα 29χρονου που βρέθηκε αγροτική περιοχή του Πολυκάστρου Κιλκίς, έδωσαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς.

Όπως διαπιστώθηκε πρόκειται για ανθρωποκτονία η οποία έγινε το βράδυ της 23 προς 24 Ιουλίου.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν χθες (2 Αυγούστου 2018) συνολικά 8 αλλοδαποί ηλικίας από 17 έως 26 ετών, (2 Πακιστανοί – 6 Αφγανοί), σε βάρος των οποίων εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης του Ανακριτή Κιλκίς, για ανθρωποκτονία από πρόθεση, εγκληματική οργάνωση, ληστεία και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, το πρωί της 24ης Ιουλίου 2018 εντοπίστηκε η σορός 29χρονου αλλοδαπού σε αγροτική περιοχή του Πολυκάστρου Κιλκίς, όπου έφερε τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο και χτύπημα στο πρόσωπο (Δείτε ΕΔΩ).

Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι τα παραπάνω άτομα επιτέθηκαν στον 29χρονο που κινούνταν με ακόμα 3 αλλοδαπούς με σκοπό την ληστεία αφαιρώντας χρήματα και κινητά τηλέφωνα και με την χρήση μαχαιριού ένας από τους παραπάνω τραυμάτισε θανάσιμα τον 29χρονο.

Το τελευταίο διάστημα τα 8 άτομα είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα με ιεραρχική δομή, με σκοπό τη διάπραξη ληστειών σε βάρος αλλοδαπών, στην ευρύτερη περιοχή της Παιονίας.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης πραγματοποιήθηκε την 31 Ιουλίου 2018 οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση σε εγκαταλελειμμένο κτίριο σε περιοχή του Κιλκίς, με την συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας, του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας, του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας και του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Ευζώνων.

 Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τα παραπάνω άτομα μαζί με ακόμα 8 αλλοδαπούς ηλικίας από 19 έως 26 ετών, καθώς βρέθηκαν κρυμμένα στον χώρο και κατασχέθηκαν συνολικά 6 μαχαίρια και οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα με την δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 445 ευρώ και 10 κινητά τηλέφωνα.

Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις στο πλαίσιο της εγκληματικής τους δράσης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

MAKAIRI1.jpg

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.