Follow us

Θερμό τετ-α-τετ Πούτιν και Κιμ Γιονγκ Οουν

Την ενίσχυση των οικονομικών -και όχι μόνο- σχέσεων θα επιδιώξουν οι δύο ηγέτες

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διαβεβαίωσε σήμερα τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν ότι η Μόσχα «υποστηρίζει τις θετικές τάσεις» στην κορεατική χερσόνησο, όπου εκτυλίχθηκε από τις αρχές του 2018 μια θεαματική επαναπροσέγγιση ανάμεσα στην Πιονγκγιάνγκ και τη Σεούλ και η έναρξη διαπραγματεύσεων ανάμεσα στη βορειοκορεατική κυβέρνηση και τις ΗΠΑ, καθώς και ότι θα ενισχύσει τη διμερή οικονομική σχέση.

«Είμαι σίγουρος ότι η επίσκεψή σας στη Ρωσία θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε καλύτερα με ποιους τρόπους μπορούμε να συμβάλουμε να επιλυθεί η κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο, και τι μπορεί να κάνει η Ρωσία για να υποστηρίξει τις θετικές τάσεις που εκτυλίσσονται το τρέχον διάστημα», είπε ο Πούτιν κατά την έναρξη της συνάντησης. «Σε διμερές επίπεδο, έχουμε πολλά να κάνουμε για να αναπτύξουμε τις οικονομικές μας σχέσεις», πρόσθεσε ο ρώσος πρόεδρος.

Από πλευράς του ο Κιμ τόνισε πως η συνάντηση θα επιτρέψει να διαμορφωθούν κοινές θέσεις της Ρωσίας και της Βόρειας Κορέας σχετικά με τα ζητήματα στην κορεατική χερσόνησο. Στόχος της επίσκεψής του, σημείωσε, είναι να αναθερμανθούν οι «ιστορικοί» δεσμοί των δύο κρατών, στενών συμμάχων την περίοδο του ψυχρού πολέμου, να υπάρξει «πιο σταθερή και στέρεη» σχέση. «Θεωρώ ότι η συνάντηση αυτή είναι πολύ χρήσιμη για την ανάπτυξη των ιστορικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών, που έχουν μακρά φιλία, και μιας πιο σταθερής και στερεής σχέσης», είπε ο Κιμ. Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας εξάλλου συνεχάρη τον Πούτιν διότι «οικοδομεί μια ισχυρή Ρωσία».

Βίντεο:RT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 26 Μαρ 2024 | 20:45

Ο Λουκασένκο "αδειάζει" τον Πούτιν: Οι δράστες της επίθεσης στη Μόσχα προσπάθησαν να διαφύγουν στη Λευκορωσία, όχι στην Ουκρανία

Ο Λευκορώσος πρόεδρος είπε πως το όχημα των υπόπτων κινήθηκε στα νοτιοδυτικά της Μόσχας, προς την περιοχή του Μπριάνσκ, που συνορεύει τόσο με την Ουκρανία όσο και με τη Λευκορωσία.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ 26 Μαρ 2024 | 11:00

Επίθεση στη Μόσχα: Το BBC ξεσκεπάζει βήμα βήμα τα fake news της Ρωσίας που προσπαθεί να στοχοποιήσει την Ουκρανία

Η υπηρεσία επαλήθευσης του βρετανικού δικτύου BBC Verify εξέτασε πώς ξεδιπλώθηκε η εκστρατεία παραπληροφόρησης από τη Μόσχα με σκοπό να κατηγορηθεί το Κίεβο.

" ΔΕΜΕΝΗ ΣΤΟ ΑΡΜΑ ΜΙΑΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΚΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΙΤ" 26 Μαρ 2024 | 10:07

Στο πλευρό του Πούτιν η Νίκη: Κατηγορεί την κυβέρνηση για εχθρική πολιτική κατά της Ρωσίας

Για εχθρική πολιτική κατά της Ρωσίας κατηγορεί την κυβέρνηση η Νίκη.

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ 26 Μαρ 2024 | 08:02

Επίθεση στη Μόσχα: Τα βασανιστήρια στους συλληφθέντες και οι αιχμές Πούτιν για ισλαμιστές και Ουκρανία

"Ξέρουμε ποιος διέπραξε αυτήν την ωμότητα εναντίον της Ρωσίας και του λαού της. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ο εντολέας" τόνισε χθες ο Πούτιν, κατηγορώντας εμμέσως το Κίεβο.

ΡΩΣΙΑ 25 Μαρ 2024 | 20:42

Για ριζοσπάστες ισλαμιστές μιλά ο Πούτιν αλλά βλέπει πίσω από το μακελειό στη Μόσχα το "νεοναζιστικό καθεστώς του Κιέβου"

Ο ισχυρός άντρας της Ρωσίας δεν ανέφερε καν τον ISIS, όταν το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη της αιματηρής επίθεσης στον συναυλιακό πολυχώρο.

«ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ» 25 Μαρ 2024 | 12:47

Ανάλυση Guardian: Ο πόλεμος στην Ουκρανία "αποκοίμησε" τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες που αγνόησαν το Ισλαμικό Κράτος

Πώς "αποκοιμήθηκαν" οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας και δεν είδαν την απειλή της τρομοκρατίας - Γιατί ο Πούτιν δεν πρόκειται να "πάρει κεφάλια".

ΤΡΕΙΣ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ 25 Μαρ 2024 | 10:25

Ανάλυση: Γιατί το Ισλαμικό Κράτος χτύπησε τη Ρωσία- "Ο Πούτιν έχει μουσουλμανικό αίμα στα χέρια του"

Ποιοι είναι οι τρομοκράτες από το παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους που αιματοκύλισαν το Crocus City Hall στη Μόσχα και γιατί η Δύση τους θεωρεί μια πολύ σοβαρή απειλή

ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ 24 Μαρ 2024 | 15:37

Από το θέατρο Ντουμπρόβκα στο Crocus City Hall: Τα τρομοκρατικά χτυπήματα που συγκλόνισαν τη Ρωσία και η στάση του Κρεμλίνου

Οδυνηρές μνήμες από τρομοκρατικές ενέργειες που έχουν εκδηλωθεί στη Ρωσία την τελευταία 20ετία - Από το θέατρο Ντουμπρόβκα στο Crocus City Hall.

ΜΕΤΑ ΤΟΝ "ΘΡΙΑΜΒΟ" Η ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ 24 Μαρ 2024 | 10:50

Ανάλυση: Ταπείνωση του Πούτιν μετά την εκλογική νίκη "βλέπουν" διεθνή ΜΜΕ - "Ένα νέο, σκοτεινό κεφάλαιο"

Διεθνή ΜΜΕ υπογραμμίζουν την "ταπείνωση" του Πούτιν μόλις μία εβδομάδα μετά από τη σοβιετικού τύπου νίκη του στις εκλογές - Η πρόβλεψη ότι μπορεί να ξανασυμβεί.

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΝΘΟΣ ΣΤΙΣ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 23 Μαρ 2024 | 15:00

Διάγγελμα Πούτιν για το μακελειό στη Μόσχα: Οι δράστες προσπαθούσαν να διαφύγουν στην Ουκρανία - Οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν

"Οι εχθροί μας δεν θα μας διχάσουν" τόνισε ο Πούτιν στις πρώτες δηλώσεις του μετά την επίθεση στη Μόσχα - Το πλήρες κείμενο του διαγγέλματος.

Η ΡΩΣΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ 23 Μαρ 2024 | 13:08

Ανάλυση BBC: Η απάντηση της Μόσχας μετά το μακελειό θα είναι "ακραία βία" - Η προειδοποίηση των ΗΠΑ που δεν άκουσε ο Πούτιν

Πώς θα απαντήσει η Ρωσία μετά την επίθεση στη Μόσχα με τουλάχιστον 115 νεκρούς - Οι προειδοποιήσεις της Ουάσινγκτον και η "ακραία βία" που αναμένουν αναλυτές.

ΡΩΣΙΑ 22 Μαρ 2024 | 22:56

Μακελειό στη Μόσχα: Ο Πούτιν ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο για τους πυροβολισμούς και την επέμβαση των Ειδικών Δυνάμεων

Ο Πούτιν ενημερώνεται συνεχώς από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες για το τι συμβαίνει και τα μέτρα που λαμβάνονται.

22 Μαρ 2024 | 14:25

Ο Όρμπαν είναι ο μοναδικός ηγέτης της ΕΕ που αναγνωρίζει τη νίκη του Πούτιν και του έδωσε συγχαρητήρια

"Προδότης" - Αυτή ήταν η αντίδραση του φεντεραλιστή Γκι Φέρχοφσταντ μετά τα συγχαρητήρια του Όρμπαν στον Πούτιν για τη νίκη του στις εκλογές που ΕΕ δεν αναγνωρίζει