Follow us

Συνεχίζεται η επέλαση της «Σοφίας» - Πότε θα βελτιωθεί ο καιρός

Τι περιμένουμε τις επόμενες ημέρες.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Συνεχίζεται η επέλαση της «Σοφίας» - Πότε θα βελτιωθεί ο καιρός

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Σοφία» η οποία έχει ντύσει στα λευκά πολλές περιοχές και θα επηρεάσει τη χώρα μας για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, αύριο Σάββατο.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί με κατά διαστήματα πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο, θυελλώδεις ανέμους, πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και παγετό.

Ενδεικτικά, το Σάββατο η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 έως 4 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -9 έως -3 βαθμούς), -1 έως 4 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, -1 έως 7 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από -4 έως 2 βαθμούς), 5 έως 9 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 11 βαθμούς στην Κρήτη, 3 έως 8 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 11 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Γιάννη Καλλιάνο, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και μετά το Σάββατο ενώ τη Δευτέρα χιόνια αναμένεται να πέσουν ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας.

«Από τη Δευτέρα το απόγευμα και μέχρι το πρωί της Τρίτης έρχεται η ώρα της Αττικής. Για 16-18 ώρες ο καιρός στην Αττική θα είναι χιονόκαιρος» είπε στον Ρ/Σ Θέμα 104,6 επισημαίνοντας ότι αν τα προγνωστικά στοιχεία επιβεβαιωθούν τότε φαίνεται πως «θα χιονίσει και στο κέντρο της Αθήνας».

Συνεχίζεται η επέλαση της «Σοφίας» - Πότε θα βελτιωθεί ο καιρός

Ο καιρός το Σάββατο

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στο Ιόνιο και το Αιγαίο καθώς και τα παραθαλάσσια τμήματά τους, χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά και στα ανατολικά ηπειρωτικά με χαμηλό υψόμετρο αλλά και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες περιμένουμε το Σάββατο.

Οι χιονοπτώσεις τις πρωινές ώρες στη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ανατολική Θεσσαλία και την Εύβοια θα είναι πυκνές, ενώ παγετός θα εκδηλωθεί κυρίως τις πρώτες πρωινές και νυκτερινές ώρες, ισχυρός και ολικός στα βόρεια ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα βαθμιαία από τα βόρεια και στη συνέχεια στις υπόλοιπες περιοχές θα εξασθενήσουν και αργότερα θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8-9 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι, στο υπόλοιπο Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο από νοτιοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέτριους έως ισχυρούς 5-6 μποφόρ και πρόσκαιρα στο Δυτικό Κρητικό σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ. Στο Βόρειο και Κεντρικό Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις και στο Νότιο Ιόνιο από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες στα ορεινά, ημιορεινά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 4 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές τις πρωινές ώρες και εξασθένηση στη συνέχεια περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 0 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Δείτε live πως κινείται η κακοκαιρία:

Λαμία: Έντονη η χιονόπτωση - Μάχη για να κρατηθεί ανοιχτή η Εθνική οδός

Μάχη για να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους στο κέντρο της Λαμίας και κυρίως την Εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης δίνουν συνεργεία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Μέσα στην πόλη το χιόνι έχει ξεπεράσει τα 10 εκατοστά ενώ με μεγάλη δυσκολία και μόνο με αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία από Λαμία προς Καρπενήσι, από Λαμία προς Δομοκό και από Λαμία προς 'Αμφισσα.

Το απόγευμα της Παρασκευής στην Αθηνών-Θεσσαλονίκης και από την περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου και των Καμένων Βούρλων μέχρι την περιοχή της Στυλίδας η χιονόπτωση ήταν ιδιαίτερα έντονη με συνέπεια εκτός από την απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών που αποφάσισε η Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας από τα διόδια της Τραγάνας μέχρι τα διόδια της Πελασγίας, σε όλο δηλαδή το εθνικό δίκτυο που διαπερνά τη Φθιώτιδα, ακινητοποιήθηκαν και τα λεωφορεία

Λόγω της έντονης χιονόπτωσης στην Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης και στην συγκεκριμένη περιοχή, με έκτακτη ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας παρακαλεί τους οδηγούς να αποφεύγουν τις μετακινήσεις για τις επόμενες ώρες.

Θεσσαλονίκη

"Συνεχίζουμε την προσπάθεια να κρατήσουμε όλο το οδικό δίκτυο ευθύνης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανοιχτό", αναφέρει σε μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο αρμόδιος περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας. Προσθέτει "αντιμετωπίσαμε άμεσα όποιο πρόβλημα προέκυψε και συνεχίζουμε. Όλος ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας βρίσκεται από την πρώτη στιγμή εκεί που χρειάζεται».

Ωστόσο, στην άρση των προσωρινών κυκλοφοριακών ευθμίσεων, λόγω έκτακτων δυσμενών καιρικών φαινομένων (χιονόπτωση - παγετός) σε τμήμα της Εγνατίας Οδού, προχώρησε η διεύθυνση τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Το μεσημέρι έντονη ήταν η χιονόπτωση ακόμη και στο κέντρο της πόλης.

Συνεχίζεται η επέλαση της «Σοφίας» - Πότε θα βελτιωθεί ο καιρός - εικόνα 2

Λάρισα

Η πυκνή χιονόπτωση στη πόλη της Λάρισας προκάλεσε σοβαρό πρόβλημα στο οδικό δίκτυο που οδηγεί στη Σπηλιά του Κισσάβου, καθώς παραμένει αδύνατη η πρόσβαση στην περιοχή. Στο σημείο το χιόνι ξεπερνάει το ένα μέτρο, ενώ το φαινόμενο συνδυάζεται με δυνατούς ανέμους. Στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Τεμπών επιχειρούν επίσης αυτή την ώρα οκτώ μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του δήμου και ιδιωτών σε Αμπελάκια, Καλλιπεύκη, Ραψάνη, Κρανιά, και Αιγάνη για να διατηρήσουν τους δρόμους ανοιχτούς.

Βόλος

Tο σύνολο του προσωπικού του ΔΕΔΔΗΕ εργάστηκε προκειμένου να αποκατασταθούν οι πολλές βλάβες που έχουν σημειωθεί από την Πέμπτη στην ηλεκτροδότηση. Μέχρι στιγμής έχει αποκατασταθεί το μεγαλύτερο μέρος ενώ πολλές βλάβες στον Βόλο και περιφερειακά βρίσκονται υπό έλεγχο. Ειδικότερα, αποκαταστάθηκαν οι βλάβες στον Δήμο Νοτίου Πηλίου, στην Τσαγκαράδα και στην περιοχή του Αλμυρού, ενώ οι μεμονωμένες βλάβες αντιμετωπίζονται.

Ωστόσο, το μεσημέρι της Παρασκευής έμειναν χωρίς ρεύμα ο Αγ. Γεώργιος Ιωλκού, η Ανακασιά, τμήμα στο Λουζίνικο και ένα τμήμα στην Πορταριά. Στο κέντρο του Βόλου υπήρξαν επίσης προβλήματα στην ηλεκτροδότηση με αποτέλεσμα να μην λειτουργούν ασανσέρ πολυκατοικιών και η βλάβη αναμένεται να αντιμετωπιστεί το Σάββατο.

Κέρκυρα

Σφοδρή χιονόπτωση σημειώθηκε στην πόλη της Κέρκυρα με το χιόνι να έχει ντύσει στα λευκά το νησί. Η χιονόπτωση συνεχίζεται κυρίως στην Βόρεια Κέρκυρα ενώ προβλήματα υπάρχουν στην περιοχή της Τρουμπέτας με αρκετά ΙΧ αυτοκίνητα αλλά και λεωφορείο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ.

Συνεχίζεται η επέλαση της «Σοφίας» - Πότε θα βελτιωθεί ο καιρός - εικόνα 3

Χιονίζει σε όλη την Ήπειρο - Στα 20 εκατ. το χιόνι στα Ιωάννινα

Σφοδρή χιονόπτωση και σε όλη την Ήπειρο ενώ ιδιαίτερα έντονο είναι το φαινόμενο στην πόλη των Ιωαννίνων, όπου σε διάστημα μιας ώρας το ύψος του χιονιού έφτασε τα 20 εκατοστά.

Συνεχίζεται η επέλαση της «Σοφίας» - Πότε θα βελτιωθεί ο καιρός - εικόνα 4

Συνεχίζεται η επέλαση της «Σοφίας» - Πότε θα βελτιωθεί ο καιρός - εικόνα 5

Για τις διακοπές κυκλοφορίας και τα σημεία όπου είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε όλη τη χώρα πατήστε εδώ.

Πηγή/Φωτογραφίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ, INTIMEnews

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ 20 Απρ 2024 | 08:32

Η πορεία της κακοκαιρίας: Οι έξι περιοχές με τα εντονότερα φαινόμενα - Αναλυτική πρόγνωση

Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές στην κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα και το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο.

ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ 19 Απρ 2024 | 21:56

Κακοκαιρία: Άνοιξαν οι ουρανοί στην Αθήνα - Ισχυρές καταιγίδες στο Πήλιο - Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες [Live]

Καταιγίδα χτυπά την Αθήνα, με καταρρακτώδη βροχή να πέφτει στο κέντρο και σε άλλες περιοχές - Η κακοκαιρία ξεκίνησε από τη Μαγνησία, όπου σημειώνονται έντονες βροχοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 19 Απρ 2024 | 19:12

Κακοκαιρία: Ανήσυχος ο Καλλιάνος για τη Θεσσαλία - "Εύχομαι να αποτύχουν παταγωδώς τα μοντέλα" - Τι λέει για την Αττική

Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος αναφέρει ότι η Θεσσαλία θα βρεθεί στο επίκεντρο της κακοκαιρίας και πιθανότατα να δεχθεί ακόμα και πάνω από 100-120 χιλιοστά βροχής

ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ 19 Απρ 2024 | 18:29

Κακοκαιρία: Προετοιμάζονται οι κάτοικοι για τα καιρικά φαινόμενα - Με ανησυχεί πιο πολύ η Θεσσαλία, λέει ο Κικίλιας

Οι τεχνικές υπηρεσίες της Θεσσαλίας καθαρίζουν κανάλια, ρέματα και κοίτες ποταμών ενόψει της κακοκαιρίας - Οι κάτοικοι προμηθεύτηκαν τσουβάλια με άμμο.

ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ 19 Απρ 2024 | 16:26

Καταφθάνει η κακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία κι άλλες τρεις περιοχές - Πού θα "ανοίξουν οι ουρανοί" από τα επικίνδυνα φαινόμενα

Οι προβλέψεις Τσατραφύλλια και Αρναούτογλου - Προειδοποιητικό μήνυμα του 112 για θυελλώδεις ανέμους και ισχυρές καταιγίδες από το βράδυ.

ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 19 Απρ 2024 | 12:58

Η ΕΜΥ αναβαθμίζει την κακοκαιρία με Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων - Στη Θεσσαλία ο Κικίλιας

Η ΕΜΥ αναβάθμισε το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού σε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ 19 Απρ 2024 | 11:05

Ισχυρές καταιγίδες σε Πιερία, Λάρισα, Μαγνησία, Β. Εύβοια ως το μεσημέρι του Σαββάτου - Σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία

Λόγω της επιδείνωσης του καιρού και των ισχυρών καταιγίδων σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας γίνεται σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ 19 Απρ 2024 | 07:04

Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία εξπρές τις επόμενες ώρες: Ισχυρές καταιγίδες και μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας

Προ των πυλών βρίσκεται το κύμα κακοκαιρίας - εξπρές που θα χτυπήσει από το πρωί της Παρασκευής τη χώρα. Τι προβλέπει το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 18 Απρ 2024 | 22:44

Προειδοποίηση Μαρουσάκη: Μεγάλα ύψη βροχής θα δεχτεί η Θεσσαλία - Οι περιοχές που θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Η κακοκαιρία θα διαρκέσει 24 ώρες, θα ξεκινήσει το μεσημέρι της Παρασκευής και θα κρατήσει έως το μεσημέρι του Σαββάτου - Η πρόγνωση σύμφωνα με το meteo

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 18 Απρ 2024 | 16:14

Τσατραφύλλιας: Έρχεται η κακοκαιρία Gori - Στη Θεσσαλία θα πέσει σε 20 ώρες το νερό που πέφτει σε τρεις μήνες

Ο Γιώργος Τσατραφύλλιας παρουσιάζει τις περιοχές που θα επηρεάσει η κακοκαιρία.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ 18 Απρ 2024 | 12:52

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ερχονται καταιγίδες, χαλάζι και κεραυνοί - Πού θα χτυπήσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού για την κακοκαιρία που θα σαρώσει την Ελλάδα, από το μεσημέρι της Παρασκευής, ανακοίνωσε η ΕΜΥ.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ 18 Απρ 2024 | 10:35

Σε αυτές τις 10 περιοχές θα πέσει το περισσότερο νερό και με μεγάλη ένταση - H πρόγνωση Καλλιάνου για την κακοκαιρία

Χαλάει ο καιρός από σήμερα, Πέμπτη, αφού ο "πολικός αεροχείμαρρος" φέρνει βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας.

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ 18 Απρ 2024 | 07:06

Καμπανάκι μετεωρολόγων για τη νέα κακοκαιρία - Ερχεται πολικός αεροχείμαρρος με πτώση της θερμοκρασίας και ισχυρές καταιγίδες

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από σήμερα, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν για πτώση της θερμοκρασίας έως και 10 βαθμούς Κελσίου ενώ παράλληλα σφοδρές βροχές και καταιγίδες θα πλήξουν πολλές περιοχές της χώρας.