Follow us

Επέλαση της «Σοφίας» ντύνει στα λευκά ολόκληρη τη χώρα

Σε εξέλιξη είναι από τα ξημερώματα της Πέμπτης η επέλαση της «Σοφίας», το νέο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει ολόκληρη την χώρα.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Επέλαση της «Σοφίας» ντύνει στα λευκά ολόκληρη τη χώρα

Σε εξέλιξη είναι από τα ξημερώματα της Πέμπτης η επέλαση της «Σοφίας», το νέο κύμα κακοκαιρίας που ξεκινώντας από τα βόρεια πλήττει ολόκληρη την χώρα.

Αναλυτικά η κατάσταση σε ολόκληρη την Ελλάδα

Μακεδονία

Χιόνια σε όλους τους νομούς της Μακεδονίας και στα ορεινά της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής, έφερε ήδη το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας, η «Σοφία». Δριμύ είναι επίσης το ψύχος και στα πεδινά, ενώ σε ετοιμότητα είναι οι περιφέρειες και οι δήμοι.

Στη Θεσσαλονίκη χιονίζει ήδη στον Χορτιάτη και στα γύρω ορεινά, ενώ σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, χιόνι αναμένεται να πέσει και μέσα στην πόλη τις επόμενες ώρες. Η κίνηση των οχημάτων μέχρι αυτή την ώρα στα ορεινά της Θεσσαλονίκης διεξάγεται χωρίς κανένα πρόβλημα.

Επέλαση της «Σοφίας» ντύνει στα λευκά ολόκληρη τη χώρα
Δερβένι

Χιονισμένη είναι και η Αρναία της Χαλκιδικής, καθώς και τα γύρω ορεινά χωριά, ενώ αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται από και προς το χωριό Ταξιάρχης.

Επίσης, χιονίζει σε όλους τους κεντρικούς και περιφερειακούς δήμους του Ν. Ημαθίας και αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται προς το χιονοδρομικό του Σελίου και προς το χιονοδρομικό 3-5 Πηγάδια.

Στο Κιλκίς, αλυσίδες χρειάζονται στην Επαρχιακή Οδό Κιλκίς – Γουμένισσας στο 14 χλμ., ενώ και στις Σέρρες χιονίζει σε όλο το νομό και θα χρειαστούν αλυσίδες τα οχήματα που θα κινηθούν προς το χιονοδρομικό του Λαϊλιά.

Χωρίς να προκαλεί ιδιαίτερα προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων συνεχίζεται η χιονόπτωση στη Δυτική Μακεδονία, με το χιόνι να φθάνει περίπου τα 15 εκατοστά και τη θερμοκρασία να φτάνει και τους -3 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κοζάνη αλυσίδες χρειάζονται μόνο τα οχήματα που κινούνται στην Εθνική Οδό Κοζάνης-Φλώρινας μετά το Αμύνταιο και σε όλο το τμήμα του Δήμου Εορδαίας, ενώ στο Ν. Καστοριάς αλυσίδες απαιτούνται στα οχήματα που κινούνται στην Επαρχιακή Οδό Φλώρινας – Καστοριάς μέσω Βιτσίου από το 18ο-28ο χλμ., στην Επαρχιακή Οδό Καστοριάς – Ιωαννίνων μέσω Κοτύλης από το 30-43 χλμ. και Αμυνταίου- Καστοριάς μέσω Κλεισούρας από το 22-32 χλμ.

Στα Γρεβενά δεν υπάρχουν ακόμη ιδιαίτερα προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων, ενώ στη Φλώρινα αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται στην Εθνικό Οδό Φλώρινας – Κρυσταλοπηγής.

Ισχυρή χιονόπτωση σημειώνεται από τις 2:00 τα ξημερώματα σε όλο τον Νομό Ιωαννίνων και στα ορεινά της 'Αρτας, ενώ 35 μηχανήματα αποχιονισμού και ρήψης αλατιού δουλεύουν πυρετωδώς σε όλο το επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα. Περίπου 2,5 τόνοι αλατιού έχουν πέσει ήδη στους δρόμους, ενώ συνεχίζονται οι ρήψεις με 15 αλατιέρες.

Ο υδράργυρος έπεσε κάτω από το μηδέν, με το θερμόμετρο να δείχνει το πρωί στο Μέτσοβο -5 βαθμούς Κελσίου, -6 στη Βωβούσα και -7 στο Δίστρατο της Κόνιτσας.

Ιωάννινα
Ιωάννινα

Ιωάννινα
Ιωάννινα

Ιωάννινα
Ιωάννινα

Λαμία

Από τις 8 το πρωί πυκνό χιόνι πέφτει στην περιοχή της Λαμίας. Αλυσίδες χρειάζονται αυτή την ώρα προς Καρπενήσι, Δομοκό και Μπράλο παρά τα δεκάδες μηχανήματα που ενεργούν. Σε αυτούς τους δρόμους δόθηκε απαγορευτικό από την Τροχαία για φορτηγά άνω των 3,5 τόνων.

Χιόνι πέφτει κατά μήκος της Εθνικής Οδού από το ύψος της Μαυρομαντήλα (Διόδια) και μέχρι το Μώλο, χωρίς να έχει σημειωθεί κάποιο πρόβλημα.

lamiareport
lamiareport

Επέλαση της «Σοφίας» ντύνει στα λευκά ολόκληρη τη χώρα - εικόνα 6

Iωάννινα-Αρτα

Απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε πολλά σημεία του ορεινού επαρχιακού δικτύου στους Νομούς Ιωαννίνων και Άρτας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση τις Αστυνομίας, αλυσίδες χρειάζονται:

- Στο επαρχιακό ορεινό οδικό δικτύο των Βορείων Τζουμέρκων, του Μετσόβου, της Κόνιτσας, της Ζίτσας, του Πωγωνίου και της Πυρσόγιαννης.

- Από το 67ο έως το 76ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Άρτας-Τρικάλων, από το Αθαμάνιο έως το Σκαρπάρι.

- Στην επαρχιακή οδό Βουργαρελίου - Μικροσπηλιάς.

- Στο οδικό δίκτυο των περιοχών Ξηρόκαμπος, Κρανιές, Αστροχώρι έως Πηγές.

Επίσης, οι επαρχιακές οδοί Αθαμανίου-Μεσούντας-Τετράκωμου, καθώς και η Αθαμανίου-Θεοδώριανων, από Σταυρό έως τα Θεοδώριανα, είναι κλειστές λόγω της χιονόπτωσης.

Τις μεγαλύτερες ποσότητες χιονιού έχουν δεχθεί χωριά της Δωδώνης και της Παραμυθιάς. Στα λευκά και η πόλη των Ιωαννίνων. Από νωρίς το πρωί η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου έχει «επιστρατεύσει» 35 μηχανήματα για τον αποχιονισμό και την ρίψη αλατιού.

Σημειώνεται ότι στην εθνική οδό Ιωαννίνων Κακαβιάς έχει απαγορευθεί η κίνηση βαρέων οχημάτων κι αυτό γιατί δημιουργήθηκαν προβλήματα στην περιοχή της Ασφάκας και σε άλλα σημεία από νταλίκες που κινούνταν χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες.

Μέριμνα όλων είναι να καθαριστούν οι δρόμοι πριν η περιοχή μπει σε συνθήκες παγετού κάτι που αναμένεται να συμβεί από τις απογευματινές ώρες.

epiruspost
epiruspost
epiruspost
epiruspost

Καρδίτσα

Έντονη είναι η χιονόπτωση στα ορεινά, ημιορεινά του Νομού Καρδίτσας, ενώ στις πόλεις το έχει «στρώσει». Όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας, Βασίλης Τσιάκος, οι δρόμοι μέχρι τώρα είναι ανοιχτοί και η Π.Ε. Καρδίτσας βρίσκεται σε συνεχή επιφυλακή, καθώς με 48 μηχανήματα συνδράμει στην όλη προσπάθεια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, στο Νομό Καρδίτσας η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται απαραίτητα με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

1) Επ. Οδός Μουζακίου - Λίμνης Πλαστήρα από 8ο χλμ. έως 13ο χλμ. (Τ.Κ. Κρυοπηγής έως Τ.Κ. Κερασιάς)

2) Επ. Οδός Καρδίτσας - Λίμνης Πλαστήρα από 10ο χλμ. (μέσω Μοσχάτου)

3) Επ. Οδός Καρδίτσας - Λίμνης Πλαστήρα από 15ο χλμ. (μέσω Καστανιάς)

4) Περιμετρικά της Λίμνης Πλαστήρα

5) Επ. Οδός Καρδίτσας - 'Αρτας από 35ο χλμ (Δ/νση Βατσουνιάς, θέση «ΤΥΜΠΑΝΟΣ»

6) Επ. Οδός Μουζακίου - Στεφανιάδας από 7ο χλμ (θέση 'Αγιος Νικόλαος)

7) Επ. Οδός Κέδρου - Ρεντίνας - Καρπενησίου από 46ο χλμ έως 62ο χλμ (θέση «ΖΑΧΑΡΑΚΗ»)

Επέλαση της «Σοφίας» ντύνει στα λευκά ολόκληρη τη χώρα - εικόνα 9

Δυτική Θεσσαλία

Έντονες χιονοπτώσεις πλήττουν τη Δυτική Θεσσαλία, καθώς χιονίζει εκτός από τα ορεινά και τα ημιορεινά, στα πεδινά και στις πόλεις. Στο Νομό Τρικάλων, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων, Χρήστο Μιχαλάκη, το ύψος του χιονιού φτάνει μέχρι και 50 πόντους στα ορεινά, ενώ στα πεδινά και σε πόλεις, ξεκινά από τους πέντε πόντους. Η Π.Ε. Τρικάλων συνδράμει με 42 μηχανήματα και μέχρι τώρα οι δρόμοι είναι ανοιχτοί.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στις παρακάτω περιοχές:

* Ε.Ο. Τρικάλων - Ιωαννίνων από 28ο χλμ (θέση Μουργκάνι) έως 65ο χλμ. (Α/Κ Μαλακασίου)

* Επ. οδός Τρικάλων - 'Αρτας από 25ο χλμ (θέση Αναβρυσούλα) έως 75ο χλμ. (γέφυρα Αλεξίου)

* Επ. Οδός Πύλης - Μεσοχώρας από 4ο χλμ. (θέση Πηγή των Θεών) έως 55ο χλμ (Μεσοχώρα)

* Επαρχιακό οδικό δίκτυο Ασπροποτάμου (από 35ο έως 68ο χλμ)

Μαγνησία

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η χιονόπτωση και σε ορεινές περιοχές της Μαγνησίας. Από το πρωί χιονίζει στα ορεινά του Αλμυρού, στον Κοκκινόβραχο, αλλά και στο Πήλιο, από το Κατηχώρι και ψηλότερα.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Δωροθεά Κολυνδρίνη, σημείωσε ότι δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής προβλήματα στο οδικό δίκτυο και τόνισε ότι οι οδηγοί θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στις μετακινήσεις.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στο οδικό δίκτυο της περιοχής της Μαγνησίας υπάρχει απαγόρευση της κυκλοφορίας στην Επαρχιακή οδό Χανίων-Κισσού από διασταύρωση Χιονοδρομικού Κέντρου «Αγριόλευκες Πηλίου» έως τη διασταύρωση με την Επαρχιακή οδό Βόλου-Ζαγοράς (Κάτω Κλάδος)-Κισσό, ενώ στην Επαρχιακή οδό Βόλου - Ζαγοράς (άνω κλάδος) από το 16ο χλμ. η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται απαραίτητα με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Λάρισα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η χιονόπτωση σε πολλές περιοχές του νομού Λάρισας, χωρίς προς το παρόν να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα.

Στα λευκά το Λιβάδι Ελασσόνας, η Μελούνα, αλλά και τα Φάρσαλα, ενώ ήπια χιονόπτωση και χιονόνερο σημειώνεται από το πρωί και στη πόλη της Λάρισας.

Οι δρόμοι είναι ανοιχτοί, όμως, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται απαραίτητα με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στο επαρχιακό και εθνικό δίκτυο της Ελασσόνας, στην Επαρχιακή Οδό Ελάφου-Σκλήθρου και στην Επαρχιακή Οδό Μεγαλόβρυσου - Ανατολής.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, σημείωσε ότι, από το βράδυ, πάνω από 150 μηχανήματα επιχειρούν στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Θεσσαλίας ώστε οι δρόμοι να παραμένουν ανοιχτοί, ενώ κάλεσε τους πολίτες να προμηθευτούν αντιολισθητικές αλυσίδες καθώς το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ

Λεωφόρος Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ, ρεύμα προς “REGENCY CAZINO MONT PARNES”.

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Επ. Ο. Πυλαίας – Χορτιάτη.

Επ. Ο. Μελισσοχωρίου – Ωραιοκάστρου.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ

Δ.Α.ΞΑΝΘΗΣ

Ε.Ο. Ξάνθης-Μ.Σ. Αγίου Κωνσταντίνου, από 21ο χλμ. και μέχρι τα Ε./Β σύνορα, καθώς και στο λοιπό ΕΠ. Οδικό δίκτυο περιοχής αρμοδιότητας Α.Τ. Εχίνου.

Δημοτική οδός Καρυοφύτου – Λειβαδίτη - δασικού χωρίου αρμοδιότητας Α.Τ. Σταυρούπολης.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ.Α.ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Π.Α.Θ.Ε. από 67ο έως 121ο χλμ, απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων (Άνω των 3,5 τόνων).

Επ. Ο. Λιβαδειάς – Άμφισσας, από 3ο έως 37ο χλμ, απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων (Άνω των 3,5 τόνων).

Π. Ε.Ο. Λαμίας –Λιβαδειάς, από 67ο έως 88ο χλμ, απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων (Άνω των 3,5 τόνων).

Επ. Ο Θήβας – Λιβαδειάς, από 1Ο έως 45Ο χλμ, απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων (Άνω των 3,5 τόνων).

Δ.Α.ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Επ. Ο. Δομνίστας – Μεσοκώμης.

Οικισμός Μεσοκώμη του Δήμου Καρπενησίου.

Αποκλεισμένα χώρια του δήμου Καρπενησίου, «Μεσοκώμη».

Δ.Α. ΕΥΒΟΙΑΣ

Επ. Ο. Λουτρών Αιδηψού- Λίμνης, (περιοχή Ηλίων ), 9o χλμ. (αποκλεισμός λόγω πτώσης μεγάλου μεγέθους βράχων στο δρόμο).

Δ.Α. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Π.Α.Θ.Ε., από 185ο έως 242ο χλμ, απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων (Άνω των 3,5 τόνων).

Ε. Ο. Λαμίας – Καρπενησίου, από 20ο έως 64ο χλμ, απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων (Άνω των 3,5 τόνων).

Ε. Ο. Θερμοπυλών – Ιτέας (ή Άμφισσας), από 0,1ο έως 22ο χλμ, απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων (Άνω των 3,5 τόνων).

Π. Ε. Ο. Λαμίας – Λάρισας, από 3ο έως 54ο χλμ, απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων (Άνω των 3,5 τόνων).

Δ.Α. ΦΩΚΙΔΑΣ

Ε. Ο. Θερμοπυλών – Άμφισσας, από 22ο έως 58ο χλμ, απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων (Άνω των 3,5 τόνων).

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ

Δ.Α. ΑΡΤΑΣ

Επ.Ο. Αθαμανίου- Μεσούντας Τετρακώμου, από το ύψος την Αγ.Τριαδας.

Επ. Ο. Αθαμανίου - Θεοδώριανων, από την τοποθεσία Σταυρός Αθαμανίου έως τα Θεοδώριανα.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δ.Α.ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Επ. Ο. Χανίων – Κισσού Μαγνησίας, από Δ/ση Χ/Κ – Αγριολεύκες Πηλίου, έως Δ/ση με Επ.Ο. Βόλου – Ζαγοράς, (Κάτω Κλάδος) - Κισσός Μαγνησίας.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ.Α. ΑΧΑΙΑΣ

Ε.Ο. Αιγίου-Καλαβρύτων (μέσω Πτέρης), από 11Ο χλμ.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Δ.Α. ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Επ. Ο. Ελάτης – Χρυσοβιτσίου – Στεμνίτσας (οδικό δίκτυο Μαινάλου).

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΡΗΤΗΣ

Δ.Α. ΧΑΝΙΩΝ

Ν.Ε.Ο. Χανίων-Κισάμου στο 8ο χλμ, στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας, στο ύψος Δ.Δ. Σταλού.

Β΄ΧΡΗΣΗ ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΑΛΥΣΙΔΩΝ

ΛΟΓΩ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗΣ – ΠΑΓΕΤΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δ.Α. ΗΜΑΘΙΑΣ

Δημ. Ο. Νάουσας - 3/5 Πηγάδια από 3ο έως 17ο χλμ (χιονοδρομικό κέντρο).

Δημ. οδός Νάουσας - Σελίου από 3ο έως 17ο χλμ (χιονοδρομικό κέντρο).

Δημ. οδός Νάουσας – Ροδοχωρίου, από 3ο χλμ έως Ροδοχώρι.

Δημ. οδός Νάουσας – Αρκοχωρίου, από 3ο χλμ έως Αρκοχώρι.

Επ. Ο. Βέροιας – Σελίου, από 14ο έως 26ο χλμ (Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου).

Π.Ε.Ο. Θεσ/νίκης - Βέροιας - Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), από 82ο έως 97ο χλμ (Όρια με Ν. Κοζάνης).

Επ. Ο. Βέροιας – Δασκίου, από 21ο έως 39ο χλμ (Δάσκιο).

Δ.Α. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Ιερισσού (μέσω Ταξιάρχη), από 65ο έως 85ο χλμ (Αρναία).

Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Ιερισσού (μέσω ταξιάρχη).

Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης- Ιερισσού, από 60ο έως 85ο χλμ (ταξιάρχη - Αρναία).

Π.Ε.Ο Θεσσαλονίκης Πολυγύρου από Άγιο πρόδρομο έως Πολύγυρο μέσω Παλιόκαστρου

Επ. Ο Νεοχωρίου - Βαρβάρας-Ολυμπιαδος

Επ. Ο. Αρναίας – Στανού.

Επ. Ο. Παλαιoχωρίου - Μ. Παναγίας

Επ.Ο. Παλαιόκαστρου – Ταξιάρχη και έντος Δ.Δ. Παλαιόκαστρου – ταξιάρχη – Σανων.

Επ.Ο. Θεσσαλονίκης – Ιερισσού από 51Ο έως 59Ο χλμ.

Δασική οδό Ταξιάρχη – Παλαιοχώρας.

Δασική οδό Πολυγύρου – ταξιάρχη (μέσω τσουκάλα).

Δασική οδός Ταξιάρχη-Παλαιοχώρας.

Δ.Α. ΠΕΛΛΑΣ

Επ. Ο. Κερασιάς - Χ/Κ Βορράς, από 7ο χλμ.

Άρνισσα - Χ/Κ Βορράς, από 17Ο χλμ.

Δ.Α. ΠΙΕΡΙΑΣ

Ε. Ο. Κατερίνης-Ελασσόνας από 23Ο έως 44Ο χλμ. (όρια νομού Λαρίσης)

Δ.Α. ΚΙΛΚΙΣ

Επ. Ο. Γουμένισσας-Μ. Λιβαδιών, από το 15 χλμ.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δ.Α. ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Όλο το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο του Νομού Γρεβενών.

Δ.Α. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Όλο το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο Ν. Φλώρινας, (πλήν οδικού δικτύου λεκανοπεδίου Πρεσπών όπου η κίνηση διεξάγεται κανονικά).

Δ.Α. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Ε.Ο. Καστοριάς – Φλωρίνης (μέσω Βίτσιου), από 18ο έως 28ο χλμ.

Επ. Ο. Καστοριάς-Ιωαννίνων (μέσω Κοτύλης), από 30ο έως 43ο χλμ.

Επ. Ο. Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Κλεισούρας), από 22ο έως 31ο χλμ

Σε όλο το ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο της περιφέρειας.

Δ.Α. ΚΟΖΑΝΗΣ

Όλο το ορεινό Επαρχιακό Οδικό δίκτυο του Νομού Κοζάνης.

Δημοτικό δίκτυο του Δήμου Κοζάνης.

Ε. Ο. Κοζάνης - Φλώρινας (κάθετος άξονας Εγνατίας Οδού Α-27 και παλαιό τμήμα).

Όλο το επαρχιακό και δημοτικό δίκτυο του Δήμου Εορδαίας.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ

Δ.Α. ΑΡΤΑΣ

Ε. Ο. Άρτας – Τρικάλων, από 67ο έως 76ο χλμ.

Ε. Ο. Άρτας – Τρικάλων, από 16ο έως 22ο χλμ.

Ε. Ο. Άρτας – Καρδίτσας, από 35ο έως όρια με Καρδίτσα.

Επ.Ο. Διάσελου – Σκουληκαριάς.

Περιοχες Ξηροκαμπός, Κρανιές Ασπροχώρι έως Πηγές, Πέρα Καλεντίνη έως Ζυγό.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δ.Α. ΛΑΡΙΣΑΣ

Επαρχιακό και Εθνικό δίκτυο Ελασσόνας.

Επ. Ο. Ελάφου – Σκλήθρου

Επ. Ο. Μεγαλόβρυσου - Ανατολής του δήμου Αγιάς.

Δ.Α. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Επ. Οδός Μουζακίου-Λίμνης Πλαστήρα από 8ο χλμ. έως 13ο χλμ.(Τ.Κ. Κρυοπηγής έως Τ.Κ. Κερασιάς).

Επ. Οδός Καρδίτσας-Λ. Πλαστήρα, από 10ο χλμ. (μέσω Μοσχάτου).

Επ. Οδ. Καρδίτσας – Λ. Πλαστήρα, από 15ο χλμ. (μέσω Καστανιάς).

Περιμετρικά της Λίμνης Πλαστήρα.

Επ. Ο. Καρδίτσας – Άρτας, από 44ο έως 52ο χλμ. (Δ/νση Οξυάς έως Τ.Κ. Αργιθέας – Θέση Τύμπανος).

Επ. Ο. Μουζακίου – Στεφανιάδας, από 7ο (θέση Άγιος Νικόλαος).

Επ. Ο. Κέδρου-Ρεντίνας-Καρπενησίου, από 46ο έως 62ο χλμ. (Θέση Ζαχαράκη).

Δ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Ε.Ο. Τρικάλων-Ιωαννίνων, από 28ο χλμ. θέση Μουργκάνη έως 65ο χλμ Α.Κ. Μαλακασίου.

Ε.Ο. Πύλης – Τρικάλων από 8ο χλμ (Λυγαριά) έως 75ο χλμ Ε.Ο. Τρικάλων- Άρτης (Γέφυρα Αλεξίου)

Επ. Ο. Πύλης- Μεσοχώρας, από 4ο (θέση Πηγή των Θεών) έως 55ο χλμ (Μεσοχώρα).

Επ. Ο. Καλαμπάκας- Ασπροποτάμου από 35ο χλμ έως 68ο χλμ.

Λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο Δήμου Πύλης.

Λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο Δήμου Μετεώρων.

Δ.Α. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Eπ. O. Βόλου – Ζαγοράς (Άνω Κλάδος) από 16ο χλμ.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ.Α. ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Επ. Ο. Ναυπάκτου –Πλατάνου, από Τ.Κ. Παλαιοπύργου έως Τ.Κ. Πλατάνου.

Επ. Ο. Ναυπάκτου – Άνω Χώρας, από Τ.Κ. Λιμνίτσας έως Τ.Κ. Άνω χώρας.

Επ. Ο. Ναυπάκτου – Ελευθέριανης, προς τις Τ.Κ. Παλαιοπύργου – Τ.Κ. Ελευθέριανης – Τ.Κ. Αγ. Κυριακής.

Δ.Α. ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Ε.Ο. Καλλιθέας-Προυσού, από 13ο έως 18ο χλμ.

Ε.Ο. Αγρινίου – Καρπενησίου, από 20ο έως 52ο χλμ (όρια με Δ.Α. Ευρυτανίας).

Επ. Ο. Αμφιλοχίας – Εμπεσού, από 10ο έως 25ο χλμ.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ.Α.ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Από 5ο χλμ (Θέση Σταυρός) της Επ. Ο. Αράχωβας Βοιωτίας – Επταλόφου Φωκίδας και προς Χ/Κ Παρνασσού.

Διάφορες περιοχές ορεινού επαρχιακού οδικού δικτύου της Π.Ε. Βοιωτίας.

Δ.Α.ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Όλο το εθνικό & επαρχιακό οδικό δίκτυο των δήμων Καρπενησίου & Αγράφων

Π.Ε.Ο. Καρπενησίου – Λαμίας, από 8Ο έως 12Ο χλμ.

Επ. Ο. Αγράφων – Τροβάτου - Βραγγιανών.

Επ. Ο. Φουρνάς-Καρδίτσας, (Όρια νομού - θέση Ζαχαράκη).

Επ.Ο. Καστανιάς-Πρόδρομου-Ροσκάς.

Επ. Ο. Χόχλιας-Βράχας.

Επ. Ο. Καρπενησίου – Χιονοδρομικού Κέντρου, από 5ο έως 13O χλμ.

Δ.Α.ΦΩΚΙΔΑΣ

Ε. Ο. Θερμοπυλών- Άμφισσας, από 22ο έως 58ο χλμ.

Π.Ε.Ο Αντίρριο – Λιδορικίου, από 30ο χλμ.

Π.Ε.Π Άμφισσας – Λιδορικίου, από 23ο έως 35ο χλμ.

Επ. Ο. Πολύδροσος – Χ/Κ. Παρνασσού.

Επ. Ο. Επταλόφου – Χ/Κ. Παρνασσού.

Επ. Ο. Γραβιάς – Βαριάνη.

Επ. Ο. Πυρά- Μαυρολιθάριου- Καστριώτισσα.

Επ. Ο. Καλοσκοπής –Πανουργιά- Στρόμης.

Επ. Ο. Συκιάς – Αθανάσιου Διάκου.

Επ. Ο. Πενταγίων-Αρτοτίνας.

Επ. Ο. Τειχιό – Περιθιώτισσα.

Δ.Α.ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Ε.Ο. Λαμίας-Καρπενησιού, από 20Ο έως το 64Ο χλμ.

Ε. Ο. Θερμοπυλών – Ιτέας, από 0,1ο έως 22ο χλμ.

Π.Ε.Ο. Λαμίας –Λάρισας, από 3ο χλμ έως το 54ο χλμ.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Δ.Α. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Επ.Ο. Ξυλοκάστρου – Τρικάλων, από 14ο χλμ.

Επ.Ο. Τρικάλων – Καρυάς, από 1ο χλμ.

Δ.Α. ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Επ. Ο. Βουρβούρων - Αγίου Πέτρου.

Η νεότερη ενημέρωση από το Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου

Πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο, θυελλώδεις ανέμους και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, φέρνει η κακοκαιρία «Σοφία», που θα επηρεάσει την Ελλάδα έως και το Σάββατο.

Σύμφωνα με τα έως τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία της μετεωρολογικής υπηρεσίας meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), η χιονοκάλυψη θα είναι ιδιαίτερα εκτεταμένη σήμερα, Πέμπτη, και την Παρασκευή. Χιονοπτώσεις αναμένονται στην πόλη της Θεσσαλονίκης και τις βραδινές ώρες πιθανώς στα βόρεια προάστια της Αθήνας.

Το κύριο χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας «Σοφία» θα είναι το δριμύ ψύχος, καθώς αέριες μάζες πολικής προέλευσης θα σαρώσουν τη χώρα από βορρά προς νότο, με αποτέλεσμα τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, αρκετούς βαθμούς κάτω από το μηδέν τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής και του Σαββάτου, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια τμήματα

Οι ελάχιστες θερμοκρασίες τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες θα είναι ιδιαίτερα χαμηλές προκαλώντας προβλήματα από τον ισχυρό παγετό, κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας.

Σήμερα, Πέμπτη, αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στα κεντρικά και νότια, καθώς και στο Ιόνιο και το Αιγαίο και τις παραθαλάσσιες σε αυτά περιοχές. Τα φαινόμενα στο Κεντρικό Ιόνιο, στο Αιγαίο (κυρίως στο Κεντρικό και στο Νότιο), καθώς επίσης στην Κεντρική και Ανατολική Στερεά, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Χιονοπτώσεις αναμένονται από την αρχή της ημέρας στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και ημιορεινά και γρήγορα σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της Ηπείρου, της Μακεδονίας και βαθμιαία της Θεσσαλίας, της Κεντρικής και Ανατολικής Στερεάς και της Βόρειας Πελοποννήσου. Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά περιόδους πυκνές σε Ανατολική Θεσσαλία, Εύβοια και στα βόρεια τμήματα της Ανατολικής Στερεάς.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8-9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Πηγή-φωτο: life events, lamiareport, epiruspost, AΠΕ-ΜΠΕ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ 19 Απρ 2024 | 11:05

Ισχυρές καταιγίδες σε Πιερία, Λάρισα, Μαγνησία, Β. Εύβοια ως το μεσημέρι του Σαββάτου - Σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία

Λόγω της επιδείνωσης του καιρού και των ισχυρών καταιγίδων σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας γίνεται σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία.

19 Απρ 2024 | 10:52
ΕΔΕ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΠΟ 19 Απρ 2024 | 10:42

Νίσυρος: "Επεσα σε παγίδα", λέει ο αρχαιοφύλακας που κατηγορείται για ασέλγεια σε ανήλικο - Υπάρχουν άλλες 7 καταγγελίες

Ο 50χρονος που κατηγορείται για ασέλγεια σε ανήλικο στη Νίσυρο υποστηρίζει ότι έπεσε σε παγίδα.

ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ 19 Απρ 2024 | 08:10

Σοβαρό τροχαίο στη Σταδίου: Σε κρίσιμη κατάσταση οδηγός μηχανής

Ενα ακόμη σοβαρό τροχαίο ατύχημα έγινε στο κέντρο της Αθήνας τα ξημερώματα της Παρασκευής.

ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ 19 Απρ 2024 | 07:44

Σε επιφυλακή ΕΥΠ, Αντιτρομοκρατική και Κρατική Ασφάλεια λόγω Μέσης Ανατολής: Αυξημένα μέτρα ασφάλειας στην Ελλάδα

"Η εύφλεκτη κατάσταση στη Μέση Ανατολή μας επηρεάζει όλους. Κλεφτοπόλεμος και αντίποινα, είναι πιθανά να εκδηλωθούν σε όλον τον κόσμο", λέει η ΕΛΑΣ.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ 19 Απρ 2024 | 07:39

Γιατί ο ΠΟΥ εκφράζει "τεράστια ανησυχία" για τη γρίπη των πτηνών: Πόσο ασφαλές είναι να τρώμε αυγά, γάλα και κρέας

Τεράστια ανησυχία για την εξάπλωση του στελέχους H5N1 της γρίπης των πτηνών σε άλλα είδη αλλά και στους ανθρώπους, εξέφρασε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ 19 Απρ 2024 | 07:04

Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία εξπρές τις επόμενες ώρες: Ισχυρές καταιγίδες και μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας

Προ των πυλών βρίσκεται το κύμα κακοκαιρίας - εξπρές που θα χτυπήσει από το πρωί της Παρασκευής τη χώρα. Τι προβλέπει το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ.

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ 19 Απρ 2024 | 06:22
ΤΙ ΤΟΝ ΕΞΟΡΓΙΣΕ 18 Απρ 2024 | 23:39

Θεσσαλονίκη: "Δεν τη χτύπησα, σκόνταψε κι έπεσε"- Άλλη διάσταση δίνει ο αδερφός του νεκρού για τον τσακωμό με τη νύφη του

Ο 60χρονος την ώρα της κηδείας του αδελφού του φαίνεται να αντέδρασε σε μία φράση που εκστόμισε προηγουμένως η νύφη του.

ΣΤΟ MEGA 18 Απρ 2024 | 23:19

Αυτές είναι οι ερωτήσεις στη φόρμα που θα συμπληρώνουν τα θύματα κακοποίησης: "Σας ζήτησαν ιστορικό;"

Στο σύνολό τους οι ερωτήσεις αξιολόγησης φθάνουν τις 18 - Αντιδρούν οι αστυνομικοί.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 18 Απρ 2024 | 22:44

Προειδοποίηση Μαρουσάκη: Μεγάλα ύψη βροχής θα δεχτεί η Θεσσαλία - Οι περιοχές που θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Η κακοκαιρία θα διαρκέσει 24 ώρες, θα ξεκινήσει το μεσημέρι της Παρασκευής και θα κρατήσει έως το μεσημέρι του Σαββάτου - Η πρόγνωση σύμφωνα με το meteo

ΣΤΟ STAR 18 Απρ 2024 | 22:16

Άγιοι Ανάργυροι: Μήνυση κατά των αστυνομικών που δεν έκαναν τίποτα να σώσουν την Κυριακή - "Σε 5 λεπτά την ξεφορτώθηκαν"

"Την αφήνουν απροστάτευτη στον δολοφόνο της ενώ είναι υποχρεωμένες λόγω του επαγγέλματός τους να την προστατεύσουν", αναφέρει ο πατέρας της Κυριακής.

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 18 Απρ 2024 | 21:45