Follow us

Εθνική γιορτή του Κατάρ: H τέντα της ερήμου στήθηκε στο Σύνταγμα - Εικόνες

H τέντα της ερήμου με κεράσματα για τους περαστικούς .

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Εθνική γιορτή του Κατάρ: H τέντα της ερήμου στήθηκε στο Σύνταγμα - Εικόνες

Εθνική γιορτή του Κατάρ σήμετα και στο Σύνταγμα στήθηκε η τέντα της ερήμου με κεράσματα για τους περαστικούς αλλά και ένα εκπαιδευμένο γεράκι.

Εθνική γιορτή του Κατάρ: H τέντα της ερήμου στήθηκε στο Σύνταγμα - Εικόνες

Εθνική γιορτή του Κατάρ: H τέντα της ερήμου στήθηκε στο Σύνταγμα - Εικόνες - εικόνα 2

Εθνική γιορτή του Κατάρ: H τέντα της ερήμου στήθηκε στο Σύνταγμα - Εικόνες - εικόνα 3

Εθνική γιορτή του Κατάρ: H τέντα της ερήμου στήθηκε στο Σύνταγμα - Εικόνες - εικόνα 4

Την εθνική ημέρα του κράτους του Κατάρ γιόρτασε σήμερα το μεσημέρι στην Αθήνα, με μια σειρά εκδηλώσεων, η πρεσβεία του Κατάρ στην Ελλάδα. Η παραδοσιακή σκηνή που είχε στηθεί στην πλατεία Συντάγματος, αναπαριστώντας μια λαογραφική μικρογραφία της πατροπαράδοτης ζωής του Κατάρ, έδινε μια πρώτη γεύση του σημερινού εθνικού εορτασμού, που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας. Εικόνες από την ιστορική εξέλιξη της χώρας με διαφορά τοπία με την καθημερινή ζωή των Καταρινών, τοπικά εδέσματα και εκθέσεις με θέμα τη θάλασσα, το μουντιάλ του 2022 και το μοντέρνο Κατάρ κυριαρχούσαν στο σκηνικό που είχε στηθεί από την πρεσβεία στις αίθουσες του ξενοδοχείου όπου φιλοξενήθηκαν οι εκδηλώσεις των υπουργείων Εξωτερικών, Εσωτερικών και Πολιτισμού του κράτους του Κατάρ.

Ο εορτασμός άρχισε, σε μια κατάμεστη αίθουσα με προσκεκλημένους, με την ανάκρουση των εθνικών ύμνων της Ελλάδας και του Κατάρ από την μπάντα του δήμου Αθηναίων και συνεχίστηκε με τον χαιρετισμό του πρέσβη του Κατάρ στη χώρα μας, Αμπντουλαζίζ Αλί Αλνάαμα. «Γιορτάζουμε το 2018 την εθνική ημέρα υπό το σύνθημα "το Κατάρ θα παραμείνει ελεύθερο", που αντανακλά τη σταθερή αντίσταση και αντοχή του κράτους του Κατάρ έναντι του αποκλεισμού που μας επέβαλαν οι γείτονες μας. Αυτή η χώρα αποδείχθηκε ικανή και ξεπέρασε όλα τα προβλήματα στους τομείς της παιδείας, της υγείας, της οικονομίας και των επενδύσεων» ανέφερε εισαγωγικά ο Αμπντουλαζίζ Αλί Αλνάαμα.

Εκφράζοντας τη βούληση του Κατάρ για περαιτέρω ενίσχυση των στρατηγικών σχέσεων του με την Ελλάδα στο μέλλον, Αμπντουλαζίζ Αλί Αλνάαμα έκανε λόγο για ένα λαμπρό μέλλον φιλίας για τις δύο χώρες και διαμήνυσε πως η συμμαχία Ελλάδας-Κατάρ σημαίνει μόνο μεγαλύτερη επιτυχία και διασφάλιση ενός καλύτερου μέλλοντος για τους δύο λαούς.

Εστιάζοντας στις διμερείς σχέσεις του Κατάρ με την Ελλάδα, ο πρέσβης παρατήρησε πως «από το 2007 όποτε το Κατάρ ξεκίνησε τις διπλωματικές του σχέσεις με την Ελλάδα σημειώθηκε σημαντική ενίσχυση των διμερών σχέσεων» και έστειλε το μήνυμα πως σήμερα «ανανεώνουμε τους δεσμούς της εποικοδομητικής συνεργασίας που εξασφαλίζει αρμονία και ευτυχία στις δύο χώρες μας και ωφελεί τους πολίτες μας».

Τέλος, εξέφρασε την εκτίμηση του Κατάρ στην Ελλάδα για τη φιλία της προς τον αραβικό κόσμο, τις πολυάριθμες πρωτοβουλίες της και την υποστήριξή της προς άλλες πρωτοβουλίες για επικράτηση της ειρήνης στην περιοχή και την αποφυγή συγκρούσεων.

Μετά τον χαιρετισμό του πρέσβη προβλήθηκε οπτικό υλικό, με εικόνες από την οικιστική ανάπτυξη του Κατάρ, με σήμα κατατεθέν τους τεράστιους γυάλινους ουρανοξύστες και τα οικονομικά του επιτεύγματα, αλλά και την προετοιμασία του ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου του 2022. Ωστόσο, την παράσταση «έκλεψαν» οι μουσικοχορευτικές παραστάσεις. Αρχικά μαθητές μουσικού σχολείου από το Ίλιον τραγούδησαν ελληνικά και καταρινά τραγούδια, στέλνοντας το μήνυμα ότι μέσω της μουσικής και των παιδιών όλοι οι λαοί και οι γλώσσες είναι ίδιες. Εν συνεχεία εντυπωσίασε τους καλεσμένους παράσταση οπερέτα από πολιτιστικούς συλλόγους του υπουργείου Πολιτισμού του Κατάρ, που ταξίδεψαν στην Ελλάδα γι' αυτόν τον σκοπό.

Ο εθνικός εορτασμός ολοκληρώθηκε με τα εγκαίνια της έκθεσης Αραβικής Καλλιγραφίας Αθήνας, που πραγματοποίησαν ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Κατάρ Δρ Αλί μπιν Σαμίκ Ελ-Μάρι και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας. Σε σύντομο χαιρετισμό, ο δρ. Αλί μπιν Σαμίκ Ελ-Μάρι κάλεσε τους προσκεκλημένους να επισκεφτούν την έκθεση και να απολαύσουν όχι μόνο την ομορφιά των γραμμάτων της αραβικής καλλιγραφίας, αλλά και τη βαθύτερη ερμηνεία της, που αντανακλά, όπως σημείωσε, τον ισλαμικό πολιτισμό. Εξέφρασε, επίσης, την απόλυτη απόρριψη όλων των μορφών του φανατισμού και το φαινόμενο του ρατσισμού και του εξτρεμισμού. Τέλος, τόνισε την αποφασιστικότητα του Κατάρ να συνεχίσει την προσπάθεια προώθησης και σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στον εορτασμό, μεταξύ άλλων, το «παρών» έδωσαν οι υπουργοί Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης και Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, αρμόδιος για τη Βιομηχανία, Στέργιος Πιτσιόρλας, ο υφυπουργός Εξωτερικών Μάρκος Μπόλαρης, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, πρεσβευτές ξένων χωρών στην Ελλάδα, κυρίως από αραβικές χώρες, διπλωμάτες, εκπρόσωποι από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, καθώς και την επιχειρηματική και πολιτιστική ζωή της χώρας. Παρέστησαν ακόμα οι πρώην υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, οι βουλευτές Όλγα Κεφαλογιάννη και Γιάννης Μανιάτης, οι γενικοί γραμματείς Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, Λόης Λαμπριανίδης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρία Γιαννακάκη.

Σημειώνεται πως την εθνική του ημέρα το Κατάρ γιορτάζει τόσο την ίδρυσή του από τον σεΐχη Τζάσεμ μπιν Μοχάμεντ Αλ Θάνι στις 18 Δεκεμβρίου 1878 και την εθνική ανεξαρτησία του στις 3 Σεπτεμβρίου 1971.

Εθνική γιορτή του Κατάρ: H τέντα της ερήμου στήθηκε στο Σύνταγμα - Εικόνες - εικόνα 5

Εθνική γιορτή του Κατάρ: H τέντα της ερήμου στήθηκε στο Σύνταγμα - Εικόνες - εικόνα 6

Εθνική γιορτή του Κατάρ: H τέντα της ερήμου στήθηκε στο Σύνταγμα - Εικόνες - εικόνα 7

Εθνική γιορτή του Κατάρ: H τέντα της ερήμου στήθηκε στο Σύνταγμα - Εικόνες - εικόνα 8

Εθνική γιορτή του Κατάρ: H τέντα της ερήμου στήθηκε στο Σύνταγμα - Εικόνες - εικόνα 9

Εθνική γιορτή του Κατάρ: H τέντα της ερήμου στήθηκε στο Σύνταγμα - Εικόνες - εικόνα 10

ΦΩΤΟ EUROKINISSI/INTIMENEWS

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 18 Απρ 2024 | 22:44

Προειδοποίηση Μαρουσάκη: Μεγάλα ύψη βροχής θα δεχτεί η Θεσσαλία - Οι περιοχές που θα χτυπήσει η κακοκαιρία εξπρές

Η κακοκαιρία θα διαρκέσει 24 ώρες, θα ξεκινήσει το μεσημέρι της Παρασκευής και θα κρατήσει έως το μεσημέρι του Σαββάτου - Η πρόγνωση σύμφωνα με το meteo

ΣΤΟ STAR 18 Απρ 2024 | 22:16

Άγιοι Ανάργυροι: Μήνυση κατά των αστυνομικών που δεν έκαναν τίποτα να σώσουν την Κυριακή - "Σε 5 λεπτά την ξεφορτώθηκαν"

"Την αφήνουν απροστάτευτη στον δολοφόνο της ενώ είναι υποχρεωμένες λόγω του επαγγέλματός τους να την προστατεύσουν", αναφέρει ο πατέρας της Κυριακής.

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 18 Απρ 2024 | 21:45
ΣΤΗ ΒΟΥΛΑ 18 Απρ 2024 | 21:11

Aγγελία για σπίτι έκανε χαμό: "Θέλω το σπίτι να γεμίσει ζωή και να το χαρεί όποιος μείνει στο έπακρο"

Στην αγγελία του διαμερίσματος στο Facebook, ο ιδιοκτήτης "απαιτεί" από τους ενοικιαστές του αυτά που οι περισσότεροι δεν θέλουν ή βάζουν όρους να μην γίνονται.

ΒΙΝΤΕΟ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ 18 Απρ 2024 | 21:07

Πειραιάς: Η ανατριχιαστική στιγμή που βρίσκουν νεκρό τον 31χρονο αστυνομικό - "Πέθανε @@@, πέθανε"

Η οικογένειά του ζητάει να μην παραστεί στην κηδεία του 31χρονου κανείς πολιτικός από κανένα κόμμα, αλλά ούτε και ΜΜΕ.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ OPEN 18 Απρ 2024 | 20:48

Ρούλα Πισπιρίγκου: Οι απορίες του πατέρα της για τον θάνατο της Ίριδας - "Πώς γίνεται να φεύγουν και να κάνουν ΚΑΡΠΑ στην κουζίνα"

Στην κατάθεσή του το 2022 ο Ανδρέας Πισπιρίγκος περιγράφει τα όσα του είπαν οι κόρες του, Ρούλα και Δήμητρα, για τον θάνατο της μικρής Ίριδας και μάλιστα αναρωτιέται και ο ίδιος για κάποια από αυτά…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ 18 Απρ 2024 | 19:46

Το Σάββατο στα Γρεβενά η κηδεία του 31χρονου αστυνομικού που σκοτώθηκε από κατάρρευση κτιρίου

Η κηδεία του 31χρονου αστυνομικού θα γίνει στις 12:00, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας στα Γρεβενά.

18 Απρ 2024 | 19:31

Σοκ σε Λύκειο της Φθιώτιδας: Έπεσε η ψευδοροφή εν ώρα μαθήματος- Ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματίες

Στο σημείο βρέθηκαν άμεσα μηχανικοί και ηλεκτρολόγος του Δήμου για την αποκατάσταση των ζημιών και αύριο το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά.

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 18 Απρ 2024 | 19:31

Λασίθι: Προσωρινά κρατούμενος ο 45χρονος για τον θάνατο του 65χρονου στα Φέρμα Ιεράπετρας

Ο 45χρονος κατά τη διάρκεια της απολογίας του αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στον θάνατο του 65χρονου, δηλώνοντας αθώος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 18 Απρ 2024 | 19:31

Οργή αστυνομικών για το Αρχηγείο και τη δυνατότητα αξιολόγησής τους από τα θύματα κακοποίησης: "Γελάνε και τα τσιμέντα"

Αναρωτιούνται πως θα μπορούν να ελέγχονται ως προς την αξιοπιστία τους οι αξιολογήσεις, από τη στιγμή που θα είναι ανώνυμες ενώ κάνουν λόγο για "φωστήρες".

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠ. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ 18 Απρ 2024 | 19:05

Ηλεκτρονικά η επίδοση εγγράφων από το ΣτΕ και τα μεγάλα Διοικητικά Δικαστήρια

Μετά την πάροδο 6 μηνών το σύστημα ηλεκτρονικής επίδοσης εγγράφων θα επεκταθεί σε όλα τα Διοικητικά Δικαστήρια της χώρας.

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 18 Απρ 2024 | 19:03

Νίσυρος: Αναστολή καθηκόντων στον υπάλληλο του Υπουργείου Πολιτισμού για την υπόθεση κακοποίησης ανηλίκου

Σε ανακοίνωσή του, το ΥΠΠΟ σημειώνει πως ο 50χρονος υπάλληλος τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων

ΣΤΟ MEGA 18 Απρ 2024 | 18:35

Άγιοι Ανάργυροι: Νέο βίντεο ντοκουμέντο - Η στιγμή που ο 39χρονος βγάζει το μαχαίρι και επιτίθεται στην Κυριακή

Στο φως νέο βίντεο ντοκουμέντο από τη γυναικοκτονία της Κυριακής στους Αγίους Αναργύρους - Ο 39χρονος φτάνει με το μηχανάκι και επιτίθεται πισώπλατα στην 28χρονη