Follow us

«Φλερτ» με τους 40°C την Τρίτη, πότε θα δροσίσει

Σε ποιες περιοχές έρχονται 38-39°C και 40°C

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
«Φλερτ» με τους 40°C την Τρίτη, πότε θα δροσίσει

Το φετινό καλοκαίρι -μέχρι στιγμής- αποδεικνύεται αρκετά ήπιο ως προς τις θερμοκρασίες. Ομως, παρ'όλα αυτά, έχουν υπάρξει αρκετές ζεστές ημέρες που η θερμοκρασία προσέγγισε τους 36-37°C, αναφέρει σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.

Φαίνεται ότι η εβδομάδα που έρχεται θα συνεχίσει να είναι -σε φυσιολογικά πλαίσια- ζεστή με θερμοκρασίες που στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της πεδινής ηπειρωτικής Ελλάδας θα αγγίξουν τους 36-37°C, αν εξαιρέσουμε όμως την Τρίτη όπου οι θερμότερες αέριες μάζες θα ανεβάσουν περαιτέρω τον υδράργυρο.

Η ΤΡΙΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΖΕΣΤΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, οι πολύ θερμές αέριες μάζες που τις τελευταίες ημέρες επηρεάζουν το μεγαλύτερο μέρος της βορειοδυτικής Αφρικής αλλά και της δυτικής Μεσογείου, θα έχουν την τάση να κινηθούν ανατολικότερα, και έτσι την Τρίτη θα καλύψουν και τις υπόλοιπες περιοχές της Μεσογείου (συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Κύπρου).

Δεν θα έχουμε κύμα καύσωνα διότι δεν ικανοποιούνται συγκεκριμένες συνθήκες ώστε να μπορούμε να μιλάμε για αυτό. Όμως, στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της πεδινής ηπειρωτικής Ελλάδας ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 38-39°C και πιθανότατα τοπικά και να τους ξεπεράσει, καταγράφοντας τα θερμόμετρα ακόμη και τους 40°C υπό σκιά.

Τα "θετικά" της επικείμενης θερμής εισβολής θα είναι δύο :

Πρώτον ότι κατά τη διάρκεια του μεσημεριού και απογεύματος της Τρίτης θα εκδηλωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές (κυρίως ορεινές και ημιορεινές) της βόρειας Ελλάδας με αποτέλεσμα να δροσίσει σε αυτά τα τμήματα και δεύτερον ότι αυτή η θερμή εισβολή θα έχει διάρκεια μόνο μια ημέρα με αποτέλεσμα να μην προλάβει να κουράσει τους κατοίκους των περιοχών που θα σημειωθούν οι μεγαλύτερες θερμοκρασίες.

ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΟΙ 38-39°C ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΟΙ 40°C

Στην πεδινή Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά (πεδινή Φθιώτιδα, κάμπος Βοιωτίας, πιθανότατα και τοπικά στην Αττική), στην κεντρική πεδινή Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο (κάμπος Αργολίδας, Κορινθία, κάμπος Λακωνίας και ενδεχομένως και στην ανατολική Αρκαδία) θα υπάρξουν περιοχές που η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια του μεσημεριού της Τρίτης θα αγγίξει τους 38-39°C και πιθανότατα τους 40°C.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Κατά τη διάρκεια των επόμενων ημερών θα σημειωθούν οι εξής ακόλουθες μέγιστες θερμοκρασίες :

Αθήνα :

Δευτέρα : 36°C
Τρίτη : 38-39°C
Τετάρτη : 36°C

Θεσσαλονίκη :

Δευτέρα : 34°C
Τρίτη : 34°C
Τετάρτη : 33°C

ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ

Σταδιακά από την Τετάρτη θα υποχωρήσει ο υδράργυρος διότι θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι 5-6 στις περισσότερες θαλάσσιες περιοχές της χώρας. Οι εκτιμώμενες μέγιστες θερμοκρασίες από την ερχόμενη Τετάρτη έως και την ερχόμενη Παρασκευή, ακόμη και στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές, δεν θα ξεπεράσουν τους κατά μέσο όρο τους 35-36°C.

Η πρόγνωση για τη Δευτέρα από το Meteo.gr

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα βόρεια ορεινά περιμένουμε τη Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 36 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία 3-4 βαθμούς χαμηλότερη), 23 έως 34 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα (στη Θεσσαλία τοπικά η μέγιστη θα είναι 1-2 βαθμούς υψηλότερη), 20 έως 34 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο 1-2 βαθμούς χαμηλότερη), 25 έως 32 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (τοπικά στη Νότια Κρήτη η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς υψηλότερη), 24 έως 33 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα (στην Ανατολική Ρόδο 2-3 βαθμούς υψηλότερη).

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, στο Ανατολικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς και το απόγευμα πρόσκαιρα μέτριοι 4-5 μποφόρ και στον Κορινθιακό τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια και ζέστη περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς, αλλά στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 1-2 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Ηλιοφάνεια με ζέστη και λίγες νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας κυρίως στα ορεινά περιμένουμε την Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ eurokinissi

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ 19 Απρ 2024 | 07:04

Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία εξπρές τις επόμενες ώρες: Ισχυρές καταιγίδες και μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας

Προ των πυλών βρίσκεται το κύμα κακοκαιρίας - εξπρές που θα χτυπήσει από το πρωί της Παρασκευής τη χώρα. Τι προβλέπει το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 18 Απρ 2024 | 22:44

Προειδοποίηση Μαρουσάκη: Μεγάλα ύψη βροχής θα δεχτεί η Θεσσαλία - Οι περιοχές που θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Η κακοκαιρία θα διαρκέσει 24 ώρες, θα ξεκινήσει το μεσημέρι της Παρασκευής και θα κρατήσει έως το μεσημέρι του Σαββάτου - Η πρόγνωση σύμφωνα με το meteo

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ 18 Απρ 2024 | 10:35

Σε αυτές τις 10 περιοχές θα πέσει το περισσότερο νερό και με μεγάλη ένταση - H πρόγνωση Καλλιάνου για την κακοκαιρία

Χαλάει ο καιρός από σήμερα, Πέμπτη, αφού ο "πολικός αεροχείμαρρος" φέρνει βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας.

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ 18 Απρ 2024 | 07:06

Καμπανάκι μετεωρολόγων για τη νέα κακοκαιρία - Ερχεται πολικός αεροχείμαρρος με πτώση της θερμοκρασίας και ισχυρές καταιγίδες

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από σήμερα, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν για πτώση της θερμοκρασίας έως και 10 βαθμούς Κελσίου ενώ παράλληλα σφοδρές βροχές και καταιγίδες θα πλήξουν πολλές περιοχές της χώρας.

ΑΚΡΑΙΟΣ ΚΑΙΡΟΣ 17 Απρ 2024 | 22:34

Πρόγνωση Μαρουσάκη: Επικίνδυνη κακοκαιρία προ των πυλών με έντονα φαινόμενα - Οι περιοχές υψηλού κινδύνου

Για τοπικά έντονα και επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα κάνει λόγο ο Κλέαρχος Μαρουσάκης - Χιονοπτώσεις στα ορεινά βλέπει ο Γιάννης Καλλιάνος - Ποιες περιοχές πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα

ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΚΑΙΡΟΥ 17 Απρ 2024 | 11:14

Έρχονται καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας - Προειδοποίηση Μαρουσάκη για Παρασκευή - "Να είμαστε προσεκτικοί", λέει ο Κολυδάς

Βροχές, καταιγίδες και αφρικάνικη σκόνη, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού, με τη θερμοκρασία να σημειώνει σταδιακά πτώση από σήμερα και τις επόμενες ημέρες.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ 17 Απρ 2024 | 06:43

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού: Ερχονται καταιγίδες και σκόνη, πέφτει η θερμοκρασία - Πού θα χτυπήσουν τα έντονα φαινόμενα

Aλλάζει σήμερα το σκηνικό του καιρού, με πτώση της θερμοκρασίας, σκόνη, βροχές και καταιγίδες σχεδόν σε όλη τη χώρα.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ 13 Απρ 2024 | 08:43

Καιρός: Σαββατοκύριακο για θάλασσα με θερμοκρασίες πάνω από 30 βαθμούς - Πότε έρχονται σκόνη και βροχές

Καλοκαίρι θα θυμίζει ο καιρός από αυτό το Σαββατοκύριακο τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, καθώς η θερμοκρασία θα φτάσει σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ 12 Απρ 2024 | 21:14

Καλοκαίρι το Σαββατοκύριακο με 30άρια - Αφρικανική σκόνη βλέπει και ο Κολυδάς από Δευτέρα - Η ειρωνική ανάρτηση Τσατραφύλλια

Από Απρίλη... καλοκαίρι - Πάνω από τους 30 βαθμούς η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο - Πού θα φτάσει το θερμόμετρο στην πλατεία Συντάγματος - Τι ισχύει με το νέο κύμα αφρικανικής σκόνης

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ 12 Απρ 2024 | 10:34

Καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο με 30άρια και πολλά μποφόρ - Διαφωνούν οι μετεωρολόγοι για την αφρικανική σκόνη

Πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Στους 30 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία, με τον καιρό να θυμίζει Αύγουστο.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ 12 Απρ 2024 | 06:46

Μικρό καλοκαίρι και σήμερα - Ανεβαίνει κι άλλο η θερμοκρασία, ισχυροί άνεμοι έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο

Ο καιρός θα θυμίζει καλοκαίρι και σήμερα Παρασκευή, καθώς η θερμοκρασία θα φτάσει ακόμη και τους 29 βαθμούς στα ηπειρωτικά, σύμφωνα με την ΕΜΥ.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 11 Απρ 2024 | 11:16

Έρχεται νέο κύμα αφρικανικής σκόνης και λασποβροχές - Πού θα είναι πιο έντονα τα φαινόμενα [χάρτης]

Επιστρέφει η αφρικανική σκόνη από το μεσημέρι της Πέμπτης σύμφωνα με το meteo.gr.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ 11 Απρ 2024 | 06:41

Καιρός: Λιακάδα και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες - Τους 28 βαθμούς θα αγγίξει ο υδράργυρος

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα στα δυτικά και τα νότια.