Follow us

Μηνύσεις συγγενών θυμάτων για τη Μάνδρα μετά την άσκηση ποινικής δίωξης

Εμφανίστηκαν σήμερα ενώπιον της 6ης Τακτικής Ανακρίτριας του Πρωτοδικείου Αθηνών

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Μηνύσεις συγγενών θυμάτων για τη Μάνδρα μετά την άσκηση ποινικής δίωξης

Μετά την άσκηση ποινικών διώξεων από την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών κατά εννέα προσώπων, για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα, εμφανίστηκαν σήμερα ενώπιον της 6ης Τακτικής Ανακρίτριας του Πρωτοδικείου Αθηνών και δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής προς υποστήριξη της κατηγορίας, οι συγγενείς τριών θυμάτων, για χρηματική ικανοποίηση λόγω ψυχικής οδύνης.

Συγκεκριμένα, όπως γράφει η Καθημερινή, πρόκειται για συγγενείς των Γεωργίου Αλεξίου του Αθανασίου, Δημητρίου Γούτου του Αθανασίου, Σεραφείμ Γκορτζά του Χριστοδούλου.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου που τους εκπροσωπεί, «τα ξημερώματα της 15ης Νοεμβρίου 2017, ημέρα Τετάρτη, μια ομάδα 10 ατόμων, μεταξύ των οποίων και τα ως άνω τραγικά θύματα, μετέβησαν για κυνήγι στην περιοχή της Μάνδρας Αττικής. Όλοι τους ήταν ανυποψίαστοι και μάλιστα έκαναν και σχετικές φιλικές συζητήσεις, στο σημείο συνάντησής τους, δηλ. στο 33ο χλμ της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Θηβών, μέχρι να βγουν για το κυνήγι τους.

Την 06.35 ώρα αιφνιδιάστηκαν, όταν διεπίστωσαν ορμητικό θολό νερό να κάνει την εμφάνισή του. Στη συνέχεια, η ορμητικότητα του έγινε πολύ μεγαλύτερη και άρχισε να παρασύρει ελιές, πεύκα και πολλά αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων και τα δικά τους. Η κατάσταση έγινε τραγική, παντελώς ανεξέλεγκτη και δυστυχώς, στο σημείο εκείνο πνίγηκαν επτά (7) άτομα και πιο κάτω άλλα δέκα (10) άτομα. Μεταξύ των ανθρώπων που, δυστυχώς, χάθηκαν, δηλ. πνίγηκαν επί τόπου, ήταν και οι ανωτέρω τρεις άνθρωποι. Τα αίτια της τραγωδίας και οι ευθύνες των αρμοδίων περιγράφονται στο σχετικό πόρισμα της αρμόδιας Εισαγγελέως, η οποία άσκησε και τις σχετικές ποινικές διώξεις».

ΠΗΓΗ Καθημερινή

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

18 Απρ 2024 | 10:59

Ο Πύργος Πειραιά υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα και το γαλλικό ιστιοφόρο "Le Belem"

Ο Πύργος του Πειραιά, το εμβληματικό τοπόσημο του μεγαλύτερου επιβατικού λιμανιού της χώρας, συμμετέχει με υπερηφάνεια στο πολυήμερο ταξίδι της φλόγας.

78ΧΡΟΝΗ 18 Απρ 2024 | 10:51

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε άψυχο σώμα γυναίκας στη θάλασσα

Συναγερμός σήμανε στις αρχές στην Κόρινθο όταν εντοπίστηκε το άψυχο σώμα γυναίκας στη θάλασσα.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ 18 Απρ 2024 | 10:35

Σε αυτές τις 10 περιοχές θα πέσει το περισσότερο νερό και με μεγάλη ένταση - H πρόγνωση Καλλιάνου για την κακοκαιρία

Χαλάει ο καιρός από σήμερα, Πέμπτη, αφού ο "πολικός αεροχείμαρρος" φέρνει βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας.

"ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΟΥΝ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ" 18 Απρ 2024 | 09:57

Ποιο ελληνικό νησί είναι κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός, σύμφωνα με το National Geographic και το Conde Nast Traveler

"Για γαστρονομικές απολαύσεις πηγαίνετε σε αυτό το νησί". Τα διεθνή ΜΜΕ ανακάλυψαν το καλύτερο μέρος για ποιοτικό φαγητό στην Ελλάδα.

ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΘΗΚΕ ΕΠΙΤΟΠΟΥ 18 Απρ 2024 | 08:36

Θεσσαλονίκη: 17χρονος ποδηλάτης παρασύρθηκε από ΙΧ - Σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο [βίντεο]

Ο νεαρός ποδηλάτης διασωληνώθηκε επιτόπου και μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένος στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ 18 Απρ 2024 | 08:34

Νίσυρος: "Παρενόχλησε πάνω από έξι παιδιά ο 50χρονος αρχαιοφύλακας" – Κινδυνεύει με απέλαση πατέρας θύματος

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στη Νίσυρο, μετά την καταγγελία που είδε το φως της δημοσιότητας, σχετικά με τη φερόμενη ασέλγεια 50χρονου φύλακα του αρχαιολογικού μουσείου σε 10χρονο αγόρι.

ΠΟΤΕ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ 18 Απρ 2024 | 07:42
ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ 18 Απρ 2024 | 07:28

Πασαλιμάνι: Το ακατάλληλο σπίτι που πουλήθηκε 450.000€ και τα "μαύρα" μεροκάματα των αστυνομικών

Μια σειρά από λάθη και παραβάσεις της νομοθεσίας, φαίνεται ότι οδήγησαν στο μοιραίο εργατικό δυστύχημα στο Πασάλιμανι, με θύμα τον 31 ετών Ειδικό Φρουρό, Αγαθάγγελο Παπαδόπουλο.

ΝΕΟ ΣΚΙΤΣΟ 18 Απρ 2024 | 07:27

"Ολα εδώ πληρώνονται": Η μεγάλη αλήθεια του Αρκά για το καλοκαίρι και τα... κιλά [εικόνα]

Με ένα χιουμοριστικό σκίτσο μάς λέει σήμερα "καλημέρα" ο Αρκάς.

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ 18 Απρ 2024 | 07:06

Καμπανάκι μετεωρολόγων για τη νέα κακοκαιρία - Ερχεται πολικός αεροχείμαρρος με πτώση της θερμοκρασίας και ισχυρές καταιγίδες

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από σήμερα, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν για πτώση της θερμοκρασίας έως και 10 βαθμούς Κελσίου ενώ παράλληλα σφοδρές βροχές και καταιγίδες θα πλήξουν πολλές περιοχές της χώρας.

18 Απρ 2024 | 06:09
ΣΤΟ STAR 18 Απρ 2024 | 00:19

Πειραιάς: Βίντεο ντοκουμέντο δευτερόλεπτα μετά την κατάρρευση του κτηρίου- Απασχολεί για 2η φορά ο εργολάβος σε ένα μήνα

Ο ειδικός φρουρός της νοτιοανατολικής Αττικής ήταν στην οικοδομή γιατί πάλευε να αγοράσει μια γκαρσονιέρα στην Αθήνα για να μην πληρώνει άλλο ενοίκιο.

ΑΚΡΑΙΟΣ ΚΑΙΡΟΣ 17 Απρ 2024 | 22:34

Πρόγνωση Μαρουσάκη: Επικίνδυνη κακοκαιρία προ των πυλών με έντονα φαινόμενα - Οι περιοχές υψηλού κινδύνου

Για τοπικά έντονα και επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα κάνει λόγο ο Κλέαρχος Μαρουσάκης - Χιονοπτώσεις στα ορεινά βλέπει ο Γιάννης Καλλιάνος - Ποιες περιοχές πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα