Follow us

Σε καρναβαλικούς ρυθμούς μπαίνει από σήμερα η Πάτρα

Οι χιλιάδες καρναβαλιστές που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις σκοπεύουν να στείλουν για μία ακόμη φορά μηνύματα χαράς και αισιοδοξίας.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Σε καρναβαλικούς ρυθμούς μπαίνει από σήμερα η Πάτρα

Σε καρναβαλικούς ρυθμούς μπαίνει από σήμερα η Πάτρα και οι χιλιάδες καρναβαλιστές που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις σκοπεύουν να στείλουν για μία ακόμη φορά μηνύματα χαράς και αισιοδοξίας.

Οι σημερινές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με την παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στο δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη και θα ολοκληρωθούν με την τελετή έναρξης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Γεωργίου.

Ειδικότερα, θα ξεκινήσει από την πλατεία Τριών Συμμάχων η πομπή καρναβαλιστών, με κατεύθυνση το δημαρχείο της Πάτρας, ενώ στις 12:00 το μεσημέρι, η ομάδα κρουστών Swingueira, αναμένεται να ξεσηκώσει το κέντρο της πόλης.

Στις 13:00, η καρναβαλική πομπή και η ομάδα κρουστών θα καταλήξουν στο δημαρχείο, όπου θα γίνει η παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στο δήμαρχο Κώστα Πελετίδη, υπό τους αποκριάτικους παιανισμούς της δημοτικής μουσικής. Εκεί θα βρίσκονται οι σύλλογοι σοκολατοριχτών, «Σοκολατορίχτες», «Σοκολατομαχίες», «Σοκολατοδρομίες», «Σοκολατομανίες» και «Σοκολατοπαίχτες», αναβιώνοντας για μία ακόμη χρονιά το έθιμο του σοκολατοπόλεμου ενώ η χορωδία του συλλόγου των Λευκάδιων Πάτρας, «Η Φανερωμένη», θα παρουσιάσει καντάδες της Αποκριάς.

Λίγες ώρες αργότερα, στις 20:00 το βράδυ, θα ξεκινήσει στην πλατεία Γεωργίου η τελετή έναρξης, η οποία θα είναι προσαρμοσμένη στο θέμα του φετινού πατρινού καρναβαλιού, «Το Καρναβάλι που γράφει ιστορία και αναμνήσεις», με τη σκηνοθετική επιμέλεια του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, Σταύρου Τσακίρη. Μάλιστα, όπως σημειώνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ, «φέτος την ιστορία του πατρινού καρναβαλιού την αφηγούνται οι κατασκευαστές των αρμάτων, οι ράφτρες των κοστουμιών, τα μέλη των πληρωμάτων που εμπνεύστηκαν τις στολές και οι συνθέτες που το "τραγούδησαν" και με την παρουσία τους στην σημερινή βραδιά ζωντανεύουν τις αναμνήσεις».

Πάντως, το κλίμα θα προθερμαίνεται από τις 19:00 με την πομπή του Τελάλη, συνοδευόμενου από την ομάδα κρουστών Bloco Swingueira, ο οποίος θα καλεί τον κόσμο να κατέβει στην πλατεία Γεωργίου.

Στην πλατεία, ο σκηνικός χώρος της τελετής έναρξης θα περιλαμβάνει δυο σκηνές, οι οποίες θα ενώνονται με μια πασαρέλα - διάδρομο. Με την άφιξή τους στην πλατεία ο Tελάλης και οι Bloco Swingueira θα ανέβουν στη σκηνή και θα απλωθούν στην πασαρέλα, καλωσορίζοντας τον κόσμο.

Στην τελετή θα συμμετάσχουν η Νίνα Λοτσάρη, η σοπράνο Βασιλική Καραγιάννη, ο Τάσος Μαραγκός, η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων και το χορευτικό τμήμα του δήμου Πατρέων, η Ορχήστρα Πνευστών «Ο Πατρεύς» και μέλη πληρωμάτων του πατρινού καρναβαλιού. Επίσης, κατά τη διάρκεια της τελετής ενάρξης θα αρχίσει και το 54ο παιχνίδι του «Κρυμμένου Θησαυρού», αφού θα δοθούν τα πρώτα θέματα στους κυνηγούς.

Παρουσιάστρια της τελετής θα είναι η δημοσιογράφος Νατάσα Τραγουστή, η οποία θα καλωσορίσει τον πρόεδρο της κοινωφελούς επιχείρησης του δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας», Νίκο Χρυσοβιτσάνο και στη συνέχεια τον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη, ο οποίος θα κηρύξει την έναρξη του πατρινού καρναβαλιού 2019.

Θα ακολουθήσει ένας «χείμαρρος» πυροτεχνημάτων, που αναμένεται κάνει τη νύχτα μέρα, ενώ η πρώτη καρναβαλική νύχτα θα ολοκληρωθεί με πάρτι και χορούς, αλλά και διασκέδαση σε πεζόδρομους και πλατείες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: Αρχείο INTIMENEWS

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ 13 Απρ 2024 | 14:31

Πάτρα: Ακρωτηρίασαν τα πόδια της 20χρονης φοιτήτριας που διαγνώστηκε με μηνιγγίτιδα

Πρόκειται για την φοιτήτρια που κατέρρευσε στον χώρο του Τμήματος Μαθηματικών, στο οποίο φοιτά.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ο ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ 08 Απρ 2024 | 17:23

Πάτρα: "Ήταν ο μόνος τρόπος να φύγω" - Τι είπε η 47χρονη που πήδηξε από το παράθυρο για σωθεί από τον σύντροφό της

Εγώ είμαι το θύμα της υπόθεσης, αναφέρει ο σύντροφος της 47χρονης στην Πάτρα

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΜΑΝΟΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ 08 Απρ 2024 | 13:02

Μάνος Δασκαλάκης για Μαλένα - Ίριδα: "Κίνητρο για τη δολοφονία των παιδιών μου ήταν η εμμονή της Ρούλας μαζί μου"

Με την κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη συνεχίστηκε η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο των δύο μικρότερων παιδιών της, Μαλένας και Ίριδας.

ΤΙ ΛΕΕΙ ΜΑΡΤΥΡΑΣ 08 Απρ 2024 | 10:02

Πάτρα: Πώς σώθηκε η γυναίκα, θύμα ενδοοικογενειακής βίας, που πήδηξε από το μπαλκόνι για να γλιτώσει

Μια γυναίκα από την Πάτρα, θύμα ενδοοικογενειακής βίας, πήδηξε από το μπαλκόνι του σπιτιού της προκειμένου να αποφύγει τα χειρότερα και η υπόθεση παραλίγο να καταλήξει σε τραγωδία.

ΥΨΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ 07 Απρ 2024 | 20:14

Πάτρα: Γυμνό καλώδιο τίναξε στον αέρα αυτοκίνητο εν κινήσει [εικόνες]

Ευτυχώς, δεν υπήρξαν τραυματισμοί από το περιστατικό.

ΤΙ ΕΙΠΕ 06 Απρ 2024 | 15:41

Πάτρα: Προκλητικός ο 42χρονος - "Αυτή με χτύπησε" είπε για την κοπέλα που πήδηξε από το μπαλκόνι για να γλιτώσει

Μιλώντας στις κάμερες ισχυρίστηκε ότι δεν τη χτύπησε, αντίθετα… εκείνη τον είχε χτυπήσει και ότι του όφειλε και χρήματα - Είχε συλληφθεί, αλλά αφέθηκε ελεύθερος και πήγε ξανά να τη χτυπήσει

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 06 Απρ 2024 | 09:57

Απίστευτο επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας στην Πάτρα: Γυναίκα πήδηξε από το μπαλκόνι για να γλιτώσει από τον σύντροφό της [Βίντεο]

"Δραπέτευσε" από το μπαλκόνι για να γλιτώσει - Ο σύντροφός της συνελήφθη, όμως αφέθηκε ελεύθερος λίγο αργότερα και... ξαναπήγε στο σπίτι της γυναίκας στην Πάτρα

ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 05 Απρ 2024 | 12:36

Πάτρα: Ολονυκτία αστυνομικών για την προστασία 48χρονης μετά το φιάσκο στους Αγίους Αναργύρους

Μετά το φιάσκο με τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους η ΕΛΑΣ αλλάζει. Ολονυκτία αστυνομικών για προστασία γυναίκας στην Πάτρα.

ΕΡΕΥΝΕΣ 04 Απρ 2024 | 10:28

Πάτρα: Ψάχνουν "δραπέτη" της ψυχιατρικής κλινικής που κυκλοφορεί με μαχαίρι

Η αστυνομία στην Πάτρα διεξάγει έρευνα για "δραπέτη" της ψυχιατρικής κλινικής του νοσοκομείου.

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΝΔ 30 Μαρ 2024 | 20:58

Μητσοτάκης: Η κάλπη του Ιουνίου θα έχει εθνικό αποτύπωμα - Δεν είναι καιρός για επιπόλαια μηνύματα διαμαρτυρίας

"Δεν είναι καιρός για εφησυχασμούς και αδράνειες. Για σκέψεις αποχής ή αποστολής επιπόλαιων μηνυμάτων διαμαρτυρίας" αναφέρει στο μήνυμά του ο Πρωθυπουργός.

ΑΠΟ ΤΟ MEGA 29 Μαρ 2024 | 21:34

Ρούλα Πισπιρίγκου: Τα ψέματα που την "έκαψαν" - Πώς τη στρίμωξαν στο δικαστήριο και τα παραδέχθηκε

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, αν και είχε πει πως απεχθανόταν τα ψέματα, εν τούτοις είπε πολλά… Και στο δικαστήριο αποκαλύφθηκαν.

ΝΟΤΙΟ ΠΑΡΚΟ 29 Μαρ 2024 | 18:44

Τρόμος στην Πάτρα: Άντρας κυνηγούσε με τσεκούρι έτερο άντρα- Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του

Το περιστατικό σημειώθηκε κοντά στο κολυμβητήριο του ΝΟΠ. Ο δράστης δεν συμμορφώνονταν στις υποδείξεις των αστυνομικών.

29 Μαρ 2024 | 11:41

Ομόφωνα ένοχη η Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας - Ισόβια προτείνει η εισαγγελέας

Ομόφωνα ένοχη κρίθηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, με την εισαγγελέα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο να προτείνει ισόβια