Follow us

Έρχονται αυξήσεις στα σουβλάκια, προλάβετε τα καλύτερα

Αυξήσεις από 10% έως 15% στα σουβλάκια, εμείς προτείνουμε τα καλύτερα σε ποιότητα.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Έρχονται αυξήσεις στα σουβλάκια, προλάβετε τα καλύτερα

Αυξήσεις από 10% έως 15% στην τιμή στα σουβλάκια αναμένεται να δουν οι καταναλωτές από την 1η Μαΐου εξαιτίας της αύξησης της τιμής του κρέατος. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ οι ιδιοκτήτες του Σωματείου των Ψητοπωλών που ετοιμάζεται να δημιουργηθεί προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του συγκεκριμένου κλάδου δηλώνουν ότι η τιμή του κρέατος έχει αυξηθεί κατά 30% και δεν μπορούν να απορροφήσουν άλλο αυτή την αύξηση, η οποία θα περάσει μερικώς στον καταναλωτή. «Ο καταναλωτής δε θα στεναχωρηθεί με την αύξηση στην τιμή. Θα στεναχωρηθεί αν δεν υπάρχει ποιότητα στο προϊόν που θα πάρει. Εμείς θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι θα υπάρχει αυτή η ποιότητα γι’ αυτό ετοιμαζόμαστε να κάνουμε κάποιες αυξήσεις. Για να μπορέσουμε να προστατεύσουμε το προϊόν μας", είπε ο καλεσμένος στην εκπομπή ιδιοκτήτης ψητοπωλείου, Γιώργος Πολύζος.

Με αυξήσεις ή χωρίς, το σουβλάκι είναι το πιο δημοφιλές φαγητό στην Ελλάδα. Όλοι έχουν το αγαπημένο τους σουβλατζίδικο και εμείς μπορούμε να σας προτείνουμε κάποια που έχουν αδιαμφισβήτητη ποιότητα και νοστιμιά.

Σουβλάκι Ο Κώστας στο Σύνταγμα

Θα τον εντοπίσετε σε ένα κάθετο στη Μητροπόλεως δρομάκι, κοντά στο Σύνταγμα και θα δείτε από μόνοι σας γιατί, σύμφωνα με πολλούς, σερβίρει το καλύτερο σουβλάκι της Αθήνας. Η ιστορία του ξεκινά το 1950, όταν ο παππούς Κώστας άνοιξε το πρώτο μαγαζί του στην Πλάκα. Σήμερα, προσφέρει μια γεύση από Ελλάδα με motto το «Όχι Άγχος». Το σουβλάκι του μπορεί να είναι απλό, αλλά είναι πεντανόστιμο, και σερβίρεται με αλάδωτη και σωστά ψημένη πίτα, κρεμμυδάκι, μαϊντανό, ντοματούλα, καυτερό πιπέρι και σος γιαουρτιού. Οπλιστείτε με υπομονή, ειδικά τις μεσημεριανές ώρες αιχμής, αφού σχεδόν πάντα έχει κόσμο να περιμένει.

Λευτέρης ο Πολίτης στη Σατωβριάνδου

Το υπέρτατο μπιφτέκι πίττα, με κρεμμύδι και ντομάτα. Απλό ή (πολύ) καυτερό με παπρικα, το τυλιχτό του Λευτέρη είναι αναμφισβήτητα το απόλυτο hit του καλτ μαγαζιού της Ομόνοιας, έξω από το οποίο από τις 10.00 το πρωί γίνεται… διαδήλωση μερακλήδων. Το τυλιχτό με μπιφτέκι κοστίζει 1,70€, ενώ προσφέρει και τυλιχτό με σουτζούκι στα 2€.

Ο ΄Ελβις στον Κεραμεικό

Ο Βασιλιάς ζει και ψήνει, μεταξύ άλλων, μερικά από τα καλύτερα καλαμάκια κοτόπουλο και χοιρινό που έχουμε δοκιμάσει στην πόλη, ενισχύοντάς τα με φρεσκοκομμένες μαμαδίσιες πατάτες τηγανιτές και φρέσκο ψωμάκι. Κοστίζουν 1,30€ έκαστο. Εξίσου «δυνατή» η πανσέτα και το λουκάνικο. Ανοίγει από τις 12 το μεσημέρι μέχρι αργά, για τους ξενύχτηδες που θέλουν να στρώσουν τα στομάχια τους.

Καλοψημένο στην Ιπποκράτους

Δεν κλείνει ποτέ και γι’ αυτό έχει μια μόνιμη θέση στην καρδιά της μεταμεσονύκτιας Αθήνας. Ησυχάζει μόνο 5.00-11.00 το πρωί και το τυλιχτό του είναι πολύ δυνατό. Ποικιλία, ωραίος, βολικός χώρος, όταν έχει ματς γίνεται χαμός και στο πεζοδρόμιο της Ιπποκράτους γίνεται το αδιαχώρητο.

Κώστας στην πλατεία Αγίας Ειρήνης

Αν περνάς από την πλατεία Αγίας Ειρήνης και είσαι πεινασμένος, πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις μια στάση στον Κώστα. Όσοι αγαπούν πραγματικά το σουβλάκι κάνουν ουρές στην «πόρτα» του και παραγγέλνουν χοιρινό καλαμάκι χειροποίητο ή ζουμερό μοσχαρίσιο μπιφτέκι. Οι μερακλήδες δεν παραλείπουν να προσθέσουν στο τυλιχτό τους τη χαρακτηριστική του σάλτσα. Λειτουργεί μόνο έως νωρίς το απόγευμα.

Τα Άγραφα στη Βαλτετσίου

Το μαστόρικο σουβλάκι, το κλασικό, το παραδοσιακό. Η ψησταριά που ξέρεις και αγαπάς είναι ο βασικός τροφοδότης των Εξαρχείων. Συνοδεύεται με μπίρα και άραγμα στην πλατεία, έχει μικρή τιμή και μεγάλη γεύση. Aν έχεις χρόνο κάνεις στάση και το τρως καθιστός στον πεζόδρομο, παραγγέλνεις και μια σπέσιαλ χωριάτικη κι απολαμβάνεις σουβλάκι με ψυχή, όπως το ξέρεις με τζατζίκι και απ’ όλα.

Έρχονται αυξήσεις στα σουβλάκια, προλάβετε τα καλύτερα

Τα κορίτσια στη Δράκου στο Κουκάκι

Οι «κυρίες της Δράκου» όπως είναι γνωστό το σουβλατζίδικο στους κατοίκους της περιοχής, σερβίρουν εξαιρετικό καλαμάκι χοιρινό (1,80€) και κοτόπουλο (1,90€), το οποίο είναι χειροποίητο με άριστη ποιότητα κρέατος. Σερβίρονται και σε μερίδα με ντοματούλες και (προκάτ αλλά νόστιμες) πατάτες τηγανιτές. Ποιοτικότατος, με αρκετό κρέας έναντι λίπους και αργοψημένος ο χοιρινός τους γύρος (2€), φροντίστε να πάτε από νωρίς το μεσημέρι για να τον… προλάβετε.

Ο Θανάσης στο Μοναστηράκι

Ποιος δεν ξέρει τον «Θανάση»; Ο Θανάσης Γκόλας και ο Χρήστος Ράμπος, αφού δούλεψαν για μια δεκαετία στο κεμπαμπτζίδικο του Αρμένη Ισαάκ Μερακλίδη, έφτιαξαν στο ίδιο σημείο το 1966 αυτό το ιστορικό μαγαζί. Κι έκαναν, αναμφίβολα, θραύση. Το παραδοσιακό, παλιό του κομμάτι κρατά τη συνταγή αναλλοίωτη – κεμπάπ και μόνο, πάντοτε νόστιμο και ζουμερό πάνω σε πίτα, αγκαζέ με ψητή ντομάτα και κρεμμύδι.

Διόνυσος στην πλ. Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη

Ο «Διόνυσος» παραμένει από το 1969 που άνοιξε ένα από τα πιο δημοφιλή σουβλατζίδικα της πρωτεύουσας. Ο Ανδρέας Ανδριανάκης που παρέλαβε τη σκυτάλη από τον πατέρα του τον μετέφερε το 2014 στην απέναντι γωνία, όπου συνεχίζει να φτιάχνει κάθε πρωί τρεις 36κιλους χοιρινούς γύρους από παντσέτα, μπούτι και σπάλα κι άλλους τόσους 18κιλους από κοτόπουλο, κυρίως μπούτι. Και οι δύο είναι εξαιρετικοί, αλλά ομολογούμε ότι εντυπωσιαστήκαμε από το γύρο κοτόπουλου που τον βρίσκουμε αδιάφορο στα περισσότερα μαγαζιά. Κρέας πεντανόστιμο, κοκορετσάτο, χυμώδες, μεστό αλλά και ελαφρύ μαζί.

Λευτέρης στη Νέα Σμύρνη

Η ιστορία ξεκινάει κάπου το 1953 όταν ένας Αρμένιος έδειξε στον Λευτέρη το μυστικό για καλό σουβλάκι. Σήμερα συνεχίζει ως οικογενειακή επιχείρηση με τους γιους του να δουλεύουν και τις ίδιες αξίες ποιότητας να συνεχίζουν να προσελκύουν φανατικούς οπαδούς. Καλαμάκι χοιρινό και κοτόπουλο, μπιφτέκι, κεμπάπ, χωριάτικο λουκάνικο με μόνη συνοδεία ντομάτα, κρεμμύδι, μαϊντανό και αλατοπίπερο.

Έρχονται αυξήσεις στα σουβλάκια, προλάβετε τα καλύτερα - εικόνα 2

Η Λειβαδιά στην Κάνιγγος

Πρωτοάνοιξε το 1963 και έγινε γνωστό για δύο βασικούς λόγους: για τα πεντανόστιμα χοιρινά σουβλάκια και την επιγραφή «ψωμί όσο θέλετε». Περνούσες, λοιπόν, κι έτρωγες ένα σουβλάκι και χωριάτικο ζυμωτό ψωμί όσο άντεχες! Σήμερα, συνεχίζουν με χειροποίητο χοιρινό σουβλάκι με στρατηγικά τοποθετημένα κομματάκια λίπους ενδιάμεσα, χωριάτικο ψωμάκι και παραμένει η καλύτερη επιλογή για φαγητό στο χέρι περπατώντας στα πέριξ της Ομόνοιας και της Κάνιγγος.

Το Αιγυπτιακόν στη Νίκαια

Ο παππούς του Μισάκ, Αρμένης στην καταγωγή, έστησε το μαγαζί του το 1924 στη Νίκαια όπου συνέρρεαν πλήθη κόσμου για το απίστευτο κεμπάπ του. Από τα τραπέζια του έχουν περάσει ο Τσιτσάνης, ο Βαμβακάρης, η Μαρίκα Νίνου, ο Διονυσίου. Το κεμπάπ του, είναι αυτό που λέμε «σπιτικό», διαλέγουν το κρέας οι ίδιοι, το ζυμώνουν με αγνά υλικά και μυρωδάτα μπαχαρικά και το ψήνουν στα κάρβουνα.

Οι Ρωσίδες στην Καλλιθέα

Το μαγαζί είναι γνωστό ως «Οι Ρωσίδες», αλλά οι κυρίες που το έχουν είναι Πόντιες. Το σουβλάκι τους είναι τόσο απλό, που δεν περιμένει κανείς να είναι τόσο βαθιά γευστικό. Η σχάρα τους χωράει μετρημένα πέντε πίτες και δέκα σουβλάκια. Επιλέγετε χοιρινό ή μπιφτεκάκι, η πίτα είναι αλάδωτη, το «απ’ όλα» περιέχει κρεμμύδι, ντομάτα, αλάτι, καυτερό πιπέρι και μια κόκκινη σάλτσα ξινούτσικη και γλυκιά μαζί. Κάνουν και λίγα πιροσκί με πατάτα, τυρί ή κιμά, νόστιμα κι αυτά.

Φωτο: Eurokinissi αρχείου

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΥΝΤΑΓΗ 17 Απρ 2024 | 06:34

Νηστίσιμη τάρτα σοκολάτας χωρίς ψήσιμο - Με πλούσια σοκολατένια γεύση και έτοιμη σε ελάχιστα λεπτά

Eύκολη, γλυκιά νηστίσιμη τάρτα σοκολάτας χωρίς ψήσιμο, χωρίς αυγά και βούτυρο, αλλά και χωρίς ζάχαρη. Πλούσια σοκολατένια γεύση, χωρίς ζάχαρη, χωρίς αυγά, χωρίς ψήσιμο, έτοιμη σε ελάχιστα λεπτά!

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ 16 Απρ 2024 | 03:00

Συνταγή: Τέλειο σοκολατένιο γλυκό σε ποτήρι - Χωρίς ζάχαρη, έτοιμο σε 15 λεπτά

Μία πολύ απλή συνταγή για τέλειο σοκολατένιο γλυκό.

15 Απρ 2024 | 16:46

"Casta Diva": Μύρισε θάλασσα στη Μηλιώνη

Μία νέα ενδιαφέρουσα πινέζα κάνει την εμφάνισή της εκεί όπου κάποτε συναντούσες το 'Πρυτανείον'.

ΣΥΝΤΑΓΗ 13 Απρ 2024 | 09:17

Νηστίσιμο σοκολατένιο κέικ με κομματάκια σοκολάτας - Πανεύκολο και πεντανόστιμο

Νηστίσιμο σοκολατένιο κέικ, που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από το κανονικό.

11 Απρ 2024 | 17:14

Το ολοκαίνουργιο "Amen" στο Παγκράτι

Το νέο εστιατόριο του βραβευμένου σεφ Γιώργου Στυλιανουδάκη, όπου παρουσιάζει και μαγειρεύει αυτοπροσώπως τη χαρακτηριστική ελληνική του κουζίνα με τις σαφείς αναφορές στην Κρήτη από την οποία κατάγεται.

ΣΥΝΤΑΓΗ 11 Απρ 2024 | 06:54

Νηστίσιμες μπουκίτσες σοκολάτας - Εύκολα τρουφάκια με μόνο 4 υλικά

Το πιο αγαπημένο σοκολατένιο γλυκό σε μέγεθος μπουκιάς, οι τρούφες σοκολάτας, σε μια απολαυστικότατη νηστίσιμη εκδοχή.

ΣΥΝΤΑΓΗ 10 Απρ 2024 | 06:57

Νηστίσιμο κέικ σοκολάτα χωρίς αυγά και βούτυρο - Ζουμερό και πεντανόστιμο, έτοιμο σε λίγα λεπτά

Νηστίσιμο κέικ χωρίς αυγά και βούτυρο. Τόσο ζουμερό και σοκολατένιο που θα το λατρέψουν όλοι, είτε νηστεύουν είτε όχι!

09 Απρ 2024 | 17:24

Στην επαρχία Γιουνάν της Κίνας έφτιαξαν πιστό αντίγραφο της Σαντορίνης

Ναι οι Κινέζοι μπορούν να αντιγράψουν τα πάντα. Ακόμα και το θρυλικό ελληνικό νησί.

09 Απρ 2024 | 12:35

Χρυσοί Σκούφοι 2024 από το Αθηνόραμα: Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας

Οι Χρυσοί Σκούφοι απονεμήθηκαν στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας τη Δευτέρα 8 Απριλίου, στο ξενοδοχείο "Athenaeum InterContinental".

ΣΥΝΤΑΓΗ 09 Απρ 2024 | 06:43

Νηστίσιμη τάρτα σοκολάτας χωρίς ψήσιμο και χωρίς... ζάχαρη - Θα σας ξετρελάνει

Πλούσια σοκολατένια γεύση, χωρίς ζάχαρη, χωρίς αυγά, χωρίς ψήσιμο, έτοιμη σε ελάχιστα λεπτά!

08 Απρ 2024 | 17:31

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Ο τριάστερος κοσμοπολίτης Jacob Jan Boerma μοιράζεται μαζί μας τις πιο δυνατές στιγμές από τη συναρπαστική πορεία του

Ο τελειομανής Ολλανδός σεφ, που δημιουργεί και μαγειρεύει μαζί με τον Παύλο Κυριάκη το μενού της τελετής απονομής των 31ων Χρυσών Σκούφων (8/4 στο ξενοδοχείο "InterContinental"), μας εκμυστηρεύεται τη φιλοσοφία και το στιλ του.

08 Απρ 2024 | 14:00

"Ergon Bakehouse Athens": O νέος φούρνος της πόλης που έχει και δωμάτια

Με σύνθημα "rest and rise" ζυμώνεται και ξεκινάει το καινούριο πρότζεκτ του "Ergon", ένα ξενοδοχείο - φούρνος.

VEGAN 06 Απρ 2024 | 09:13

Θεϊκό νηστίσιμο τσουρέκι: Φτιάξτε το εύκολα και γρήγορα - Εκπληκτική συνταγή

Φτιάξτε ονειρεμένο νηστίσιμο τσουρέκι, vegan τσουρέκι που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα κανονικά