Follow us

Δείτε Live εικόνα από τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία

Συλλαλητήρια είναι προγραμματισμένα σε 23 πόλεις της Ελλάδας για τη Μακεδονία

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Συλλαλητήρια είναι προγραμματισμένα σε 23 πόλεις της Ελλάδας για τη Μακεδονία. Τη διοργάνωση έχει αναλάβει η «Επιτροπή για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας», η οποία σε ανακοίνωσή της καλεί τους πολίτες να προσέλθουν με ελληνικές σημαίες και χωρίς κομματικά σύμβολα.

Το επίκεντρο των συλλαλητηρίων στην Βόρεια Ελλάδα θα είναι η Αρχαία Πέλλα, γενέτειρα του Μεγάλου Αλέξανδρου, όπου αναμένεται να παραβρεθούν και βουλευτές.

Οι υπόλοιπες πόλεις που θα πραγματοποιηθούν οι συγκεντρώσεις είναι οι Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Πολύκαστρο, Λαγκαδά, Νέα Μουδανιά, Έδεσσα, Βέροια, Κατερίνη, Φλώρινα, Πτολεμαΐδα, Καστοριά, Σιάτιστα, Λάρισα, Βόλο, Ιωάννινα, Θήβα, Χαλκίδα, Χανιά, Κέρκυρα, Ρόδο και Κω. Όλα τα συλλαλητήρια ξεκινούν στις 19:30 το απόγευμα.

Δείτε live εικόνα από την Πέλλα

Στο μεταξύ, ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα στην πλατεία της δημοτικής αγοράς των Χανίων λίγο πριν την έναρξη συγκέντρωσης για το «Μακεδονικό».

Στο χώρο της συγκέντρωσης εμφανίσθηκε ομάδα νεαρών του αντιεξουαστικού χώρου, που κρατώντας πανό άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα. Κάποιοι από τους συμμετέχοντες στη συγκέντρωση κινήθηκαν προς το μέρος τους, με αποτέλεσμα να υπάρξει η πρώτη εστία έντασης με την κατάσταση να εκτονώνεται λίγο μετά. Όταν στο χώρο έφθασαν και άλλοι πολίτες προκειμένου να λάβουν μέρος στη συγκέντρωση, ακολούθησε νέος γύρος αντιπαράθεσης, με συμμετοχή αυτή τη φορά και αστυνομικών που προσπάθησαν να απομακρύνουν τους νεαρούς του αντιεξουαστικού χώρου από την πλατεία.

Ακολούθησε συμπλοκή με τις αστυνομικές δυνάμεις, κατά τη διάρκεια της οποίας υπήρξαν ελαφροί τραυματισμοί αστυνομικών, ενώ στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων οδηγήθηκαν σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες 3-4 νεαροί.

Ένας από τους αστυνομικούς έφερε τραύμα στο κεφάλι και χρειάσθηκε να του παρασχεθούν πρώτες βοήθειες σε φαρμακείο που βρίσκεται στην πλατεία της αγοράς.

Αυτή την ώρα η συγκέντρωση εξελίσσεται ομαλά, με τους συγκεντρωμένους να κρατούν ελληνικές σημαίες, να τραγουδούν τον Εθνικό Ύμνο και να φωνάζουν συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Δείτε Live εικόνα από τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία

Το υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία με την οποία καλεί τους πολίτες της που ταξιδεύουν στη χώρα μας να είναι προσεκτικοί και να αποφύγουν τα συλλαλητήρια.

Παράλληλα, πληθαίνουν οι μητροπολίτες που δηλώνουν συμμετοχή στα προγραμματισμένα συλλαλητήρια. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά την επίσκεψή του στο Οικολογικό Κέντρο Προσχολικής Αγωγής «Ξεκίνημα» στο Κορωπί ανέφερε ότι «η θέση της Εκκλησίας είναι σταθερή. Η Εκκλησία είπε το όνομα Μακεδονία δεν είναι εύκολο εμείς να το δανείσουμε, να το δώσουμε». Βέβαια, προσέθεσε ότι «αυτά τα θέματα δεν αντιμετωπίζονται με συλλαλητήρια, με φωνές. Υπεύθυνη είναι η Βουλή, αυτοί θα αποφασίσουν, αυτοί θα αναλάβουν την ευθύνη. Και να πάμε λίγο περισσότερο; Η Βουλή δεν βγαίνει μόνη της, βγαίνει από τον λαό. Ο λαός λοιπόν πρέπει να σκεφτεί, να δει, να αποφασίσει και να κάνει».

Στις Σέρρες χαιρετισμό θα απευθύνει ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτας Θεολόγος. Ο μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως Θάσου απηύθυνε χθες «μήνυμα ενότητας, αλληλεγγύης, προσευχής και προσοχής, αφυπνίσεως και εγρηγόρσεως μπροστά στις προκλήσεις της εποχής μας. Η Μακεδονία ήταν και θα παραμείνει ελληνική». Με εγκύκλιό του ο μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ απηύθυνε προς τον κλήρο και τον λαό κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο.

Δείτε Live εικόνα από τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία - εικόνα 2

Τέλος, «Η Μακεδονία είναι μόνο η Ελλάδα» τονίζει η Υφυπουργός Μακεδονίας- Θράκης, Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, με αφορμή τα συλλαλητήρια.

Σε ανάρτηση της στο Facebook η υφυπουργός και βουλευτής των ΑΝΕΛ, σημειώνει ότι «για ακόμη μια φορά οι Έλληνες ασκούμε το δικαίωμα και την υποχρέωσή μας να βροντοφωνάξουμε την αλήθεια για την Μακεδονία μας».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024 19 Απρ 2024 | 20:20

Live: Ο Κασσελάκης παρουσιάζει τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - "Γεια σου Αλέξη" είπε στον Τσίπρα

Τα πρόσωπα με τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει τη μάχη των ευρωεκλογών - Τα τελευταία 5 ονόματα που ανακοινώθηκαν - Το "καρφί" Κασσελάκη για τον Αυτιά.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 19 Απρ 2024 | 20:07

Δημήτρης Παπανώτας: Επίθεση σε άλλον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ - "Με ρωτούν ποιος είναι αυτός"

Ο Δημήτρης Παπανώτας τα βάζει με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Πανόπουλο - "Βασιλικότερος του Βασιλέως ο πιτσιρικάς; Που θεωρεί εαυτόν και ζεν πρεμιέ"

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 19 Απρ 2024 | 20:05
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024 19 Απρ 2024 | 19:06

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε στον Άρειο Πάγο υπόμνημα για αποκλεισμό των Σπαρτιατών από τις ευρωεκλογές

Στο υπόμνημα του ΠΑΣΟΚ αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι η πραγματική ηγεσία στους Σπαρτιάτες ασκείται de facto από τον Ηλία Κασιδιάρη.

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024 19 Απρ 2024 | 18:53

Μιχάλης Αεράκης: Πληροφορίες ότι ο "παπα-Μιχάλης" του Σασμού θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής - Ποιο κόμμα τον πολιορκεί

Ακόμα δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μιχάλης Αεράκης έχει πάρει την απόφασή του να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής.

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 19 Απρ 2024 | 18:03

Με άρωμα celebrities και... αντιεμβολιασμού το ευρωψηφοδέλτιο του ΛΑΟΣ: Με Βέφα, Βατίδου, Βόβολη, Ηλιάδη

"Ήρθε η ώρα να τιμωρήσουμε όλους αυτούς που εγκληματούν εις βάρος όλων εμάς των Ελλήνων!" αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΣΤΙΣ 13 ΜΑΙΟΥ 19 Απρ 2024 | 15:34
ΕΙΔΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ 19 Απρ 2024 | 15:15

Στο γήπεδο της Τούμπας ο Ανδρουλάκης για τον αγώνα ΠΑΟΚ - Μπριζ, οι φωτογραφίες με τον μικρό Γιάννη και τον Ζαγοράκη

Η ανάρτηση Ανδρουλάκη από το γήπεδο της Τούμπας όπου παρακολούθησε τον αγώνα του ΠΑΟΚ κόντρα στη Μπριζ.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ 19 Απρ 2024 | 15:13

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι ευρωεκλογές είναι μία κρίσιμη εθνική κάλπη και ένα στοίχημα για τη ΝΔ που πρέπει να κερδηθεί

"Κάνουμε το καλύτερο δυνατό", είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την ακρίβεια

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 19 Απρ 2024 | 14:29

Επίθεση Κασσελάκη σε Μητσοτάκη για ομοφοβικό σχόλιο βουλευτή της ΝΔ σε βάρος του - "Ηθελα να δω αν έχει τη στοιχειώδη ηθική"

"Εδώ και μία εβδομάδα, επίτηδες δε ζήτησα τη διαγραφή του", αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης για τον βουλευτή ΝΔ Δράμας Δημήτρη Κυριαζίδη

ΝΕΟ ΕΡΓΟ 19 Απρ 2024 | 13:46

Μητσοτάκης από Λέσβο: Αποδεικνύουμε την προτεραιότητα που αποδίδουμε στα μεγάλα αναπτυξιακά έργα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη στην εκδήλωση παράδοσης του νέου οδικού άξονα Καλλονής - Σιγρίου Λέσβου, μήκους 46,7 χιλιομέτρων.

ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Η TAZ 19 Απρ 2024 | 13:37

Γερμανικά ΜΜΕ για Βαρουφάκη: "Απόλυτο μπέρδεμα" η απαγόρευση εισόδου - Δεν είναι σαφές ποιος ακριβώς την επέβαλε και γιατί

Όπως αναφέρει η TAZ, δεν είναι ακόμη σαφές ποιος ακριβώς επέβαλε την απαγόρευση εισόδου στον Γιάνη Βαρουφάκη, αλλά ούτε και το γιατί.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 19 Απρ 2024 | 13:34

Ο Ανδρουλάκης σε μαθητές ειδικού σχολείου στη Θεσσαλονίκη: Για την αποτυχία του κράτους μας είμαστε όλοι υπεύθυνοι

"Τα λόγια σας εικονοποιούν την αποτυχία του κράτους μας, για την οποία είμαστε όλοι υπεύθυνοι, παραπάνω βεβαίως η κυβέρνηση", σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.