Follow us

Κοτζιάς: Με ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, με Γερουλάνο στην Αθήνα

Τη στήριξή του στον υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων, Παύλο Γερουλάνο εξέφρασε ο επικεφαλής της πολιτικής κίνησης «ΠΡΑΤΤΩ».

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Κοτζιάς: Με ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, με Γερουλάνο στην Αθήνα

Τη στήριξή του στον υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων, Παύλο Γερουλάνο εξέφρασε ο επικεφαλής της πολιτικής κίνησης «ΠΡΑΤΤΩ» πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, εκτιμώντας ότι είναι η καλύτερη επιλογή για τους Αθηναίους.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών αφήνει αιχμές προς τον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι η Κουμουνδούρου δεν στηρίζει του υποψήφιους του ΠΡΑΤΤΩ. Για τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως αν τα ζητήματα που θέτει το ΠΡΑΤΤΩ ληφθούν υπόψη, «όλα θα είναι πιο εύκολα. Αν δεν ληφθούν υπόψη, δεν βλέπω το λόγο».

Ο κ. Κοτζιάς είπε ότι η κίνηση ΠΡΑΤΤΩ κατεβαίνει και στηρίζει δημάρχους σε 180 πόλεις της χώρας, εκ των οποίων οι 40 είναι «Πραττινοί» -όπως χαρακτηριστικά είπε- και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τους στηρίζει, «οι 100 είναι κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ, και οι άλλοι 40 είναι από άλλους χώρους».

Επίσης, δήλωσε υπερήφανος για ορισμένους υποψήφιους δημάρχους του ΠΡΑΤΤΩ, που κατεβαίνουν και μόνοι τους, «παρ΄ όλο που είμαστε μία μικρή οργάνωση, αλλά με ιδέες και δραστηριότητες και πιθανολογώ ότι θα τους κερδίσουμε αυτούς τους Δήμους».

Για τις επιλογές του σχετικά με τις βουλευτικές εκλογές, είπε ότι θα αποφασίσει, «όχι μόνος μου, αλλά με την καθοδήγηση του ΠΡΑΤΤΩ και θα εξαρτηθεί από το πολιτικό περιεχόμενο του χώρου με τον οποίο θα συμπράξω». Εκτίμησε δε, ότι θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο.

Ως προς τη στάση του έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κοτζιάς σημείωσε ότι η πολιτική κίνηση της οποίας ηγείται έχει θέσει τις προτάσεις για την αναβάθμιση του ζητήματος του πατρωτισμού και του εκδημοκρατισμού του κράτους, «όπως την διατυπώναμε στην πρότασή μας για το Σύνταγμα, που δεν την έλαβαν καθόλου υπόψη τους».

Μιλώντας για τους θεσμούς που πρέπει να εκδημοκρατιστούν, ανέφερε την Ελληνική Υπηρεσία Πληροφοριών, λέγοντας ότι «ενώ παλιά όταν η ΕΥΠ ζητούσε να παρακολουθήσει τηλέφωνα εντός της χώρας, έδινε το τηλέφωνο, τον ιδιοκτήτη και το λόγο, με μία τροποποίηση που έχει γίνει εσωτερική, δίνει μόνο αριθμούς τηλεφώνων, χωρίς να λέει, ούτε σε ποιον ανήκουν, ούτε για ποιο λόγο. Κατά συνέπεια, οποιοσδήποτε υπάλληλος μπορεί να θέσει ακόμα και υπουργούς σ΄ αυτόν τον κατάλογο τηλεφώνων και να τους παρακολουθεί».

Όπως είπε, μιλώντας για τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, αν τα ζητήματα που θέτει το ΠΡΑΤΤΩ ληφθούν υπόψη, «όλα θα είναι πιο εύκολα. Αν δεν ληφθούν υπόψη, δεν βλέπω το λόγο». Πρόσθεσε δε, ότι η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ έχει «δύο υπογραμμίσεις: χωρίς λευκή επιταγή και χωρίς να είναι επ' αόριστον».

Υποστήριξε επίσης ότι του έχει γίνει πρόταση να κατεβεί στις ευρωεκλογές, αλλά αρνήθηκε, σημειώνοντας ότι δεν έχει φιλοδοξίες για «καρέκλες» και «γι΄ αυτό στη ζωή μου δύο φορές παραιτήθηκα από σημαντικές δημόσιες θέσεις και γι΄ αυτό στη ζωή μου τρεις φορές αρνήθηκα να γίνω υπουργός. Θέλω να υπηρετώ τη χώρα, όπως την καταλαβαίνω την υπόθεση» είπε, ενώ χαρακτήρισε πολύ πετυχημένη την εξωτερική πολιτική.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του News 2/27 ο Νίκος Κοτζιάς είχε υπογραμμίσει ότι δεν πρόκειται να δώσει «λευκή επιταγή» στον ΣΥΡΙΖΑ, παρά την πρόθεση του να στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των ευρωεκλογών και των βουλευτικών εκλογών.

Από την πλευρά του ο Παύλος Γερουλάνος σε συνέντευξή του στο Αθηναικό είχε ξεκαθαρίσει πως παρότι προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και κινείται στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, η υποψηφιότητά του είναι ανεξάρτητη χωρίς χρίσμα από κανένα κόμμα.

ΚΑι είχε υπογραμμίσει ότι «η απόφαση των οργάνων του Κινήματος Αλλαγής να στηρίξουν την υποψηφιότητά μου με τιμά, όπως θα είναι τιμή μου η στήριξη κάθε πολιτικού συλλογικού φορέα που πιστεύει σε ό,τι πιστεύουν».

Με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: EUROKINISSI

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΛΛΑΓΗ 31 Μαρ 2024 | 23:57

Εκλογές στην Τουρκία: "Αυτή είναι μόνο αρχή" δηλώνει ο αρχηγός της αντιπολίτευσης μετά την 1η θέση στην επικράτεια από το 2002

"Το CHP δίνει πλέον το παρών όχι μόνο στις ακτές του Αιγαίου και της Μεσογείου, αλλά σε κάθε περιοχή της Τουρκίας" δήλωσε ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΙΜΑΜΟΓΛΟΥ 31 Μαρ 2024 | 20:13

Τουρκία: Θρίαμβος Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη - Ήττα Ερντογάν και σε Άγκυρα και Σμύρνη - Στη 2η θέση το κυβερνών κόμμα στην επικράτεια

Επικράτηση της αντιπολίτευσης και στους τρεις μεγάλους δήμους - Κωνσταντινούπολη, Άγκυρα, Σμύρνη - Ήττα Ερντογάν που τα είχε δώσει όλα στη μάχη της Κωσταντινούπολης

ΜΗΝΥΜΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ 31 Μαρ 2024 | 17:42

Τουρκία: Αντίστροφη μέτρηση για τα αποτελέσματα - Αγωνία για την Κωνσταντινούπολη - Ερντογάν: "Να προστατεύσουμε τις κάλπες"

Στις 9μμ ξεκινούν τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα - Στην Κωνσταντινούπολη στρέφεται το ενδιαφέρον - "Να προστατεύσουμε τις κάλπες και τις ψήφους" λέει ο Ερντογάν

ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΜΑΧΗ 31 Μαρ 2024 | 11:44

Ανάλυση: Γιατί οι κάλπες των δημοτικών εκλογών στην Τουρκία κρίνουν το πολιτικό μέλλον του Ερντογάν

Τι σημαίνει για τον Ερντογάν να "ξαναπάρει την Πόλη" - Γιατί είναι κρίσιμο για το μέλλον του με ορίζοντα τις προεδρικές κάλπες του 2028 - Μάχη Ιμάμογλου vs Κουρούμ

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ 31 Μαρ 2024 | 00:26

Δημοτικές εκλογές στην Τουρκία: Μονομαχία Ερντογάν - Ιμάμογλου στη μάχη της Κωνσταντινούπολης - Ανοιξαν οι κάλπες

Ο Ερντογάν ανέλαβε προσωπικά το βάρος της προεκλογικής εκστρατείας - Αμφίρροπη η μάχη μεταξύ του νυν δημάρχου, Ιμάμογλου και του εκλεκτού του Τούρκου προέδρου, Κουρούμ.

ΠΑΣΟΚ 26 Απρ 2024 | 22:55

Επίθεση Ανδρουλάκη στη ΝΔ από την Πρέβεζα: "Να κλείσει επιτέλους αυτή η εποχή της αλαζονείας"

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού γιατί στις επόμενες εθνικές εκλογές "η πρώτη κυρίαρχη θα πρέπει να είναι το ΠΑΣΟΚ".

ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ 26 Απρ 2024 | 22:32

"Θόλους" 2 δισ. ευρώ θέλει να φτιάξει η Ελλάδα - Το αντιαεροπορικό και anti-drone αμυντικό σύστημα που εξήγγειλε ο Δένδιας

"Κοιτάξτε το πρόγραμμα drone της γειτονικής μας Τουρκίας. Εμείς απέναντι σε αυτά πρέπει να έχουμε μια έλλογη απάντηση" υποστήριξε ο Υπουργός Άμυνας.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 26 Απρ 2024 | 21:29

Νέα επίθεση Καλλιάνου στο "Αττικόν": 23 λόγοι που θα κινηθεί νομικά- "Μόλις έσβησε ο πατέρας μου, αμέσως βρέθηκε ΜΕΘ"

"Το επιχείρημα του νοσοκομείου "Αττικόν" ότι επειδή ήταν πατέρας Βουλευτή, αν έμπαινε σε ΜΕΘ χωρίς διασωλήνωση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ειδική μεταχείριση, είναι γελοίο" αναφέρει ο βουλευτής της ΝΔ.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ 26 Απρ 2024 | 20:38

Μητσοτάκης για το Εθνικό Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Όταν θα λάβετε το επόμενο sms μην το αμελήσετε, σώζει ζωές

Ο πρωθυπουργός απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση του Υπουργείου Υγείας για το Εθνικό Πρόγραμμα Προσυμπτωματικού Ελέγχου "Προλαμβάνω"

ΣΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ 26 Απρ 2024 | 20:23

"Καρφιά" Σαμαρά στην κυβέρνηση: "Γιατί δεν έχει προχωρήσει σε διεθνείς πρωτοβουλίες για τα 50 χρόνια από την εισβολή στην Κύπρο;"

"Τα όσα ανήκουστα συνέβησαν πρόσφατα με το ψήφισμα για το Κόσοβο δεν εκφράζουν την Ελλάδα και τον Ελληνισμό!", είπε ο Αντώνης Σαμαράς για την έκθεση της Ντόρας Μπακογιάννη

26 Απρ 2024 | 18:43

Live η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκδήλωση για το Εθνικό Πρόγραμμα Προσυμπτωματικού Ελέγχου "Προλαμβάνω"

Η εκδήλωση του υπουργείου Υγείας για το Εθνικό Πρόγραμμα Προσυμπτωματικού Ελέγχου "Προλαμβάνω" πραγματοποιείται στο "Ίδρυμα Βασίλης και Ελίζα Γουλανδρή".

ΣΤΙΣ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ Η ΔΙΚΗ 26 Απρ 2024 | 18:15

Στο εδώλιο τον Ιούνιο ο Ηλίας Κασιδιάρης και οι 11 βουλευτές των Σπαρτιατών για εξαπάτηση εκλογέων

Σε δίκη και ένας δικηγόρος που κατηγορείται ότι μετείχε στις επαφές των υποψηφίων τότε βουλευτών με τον Ηλία Κασιδιάρη.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ 26 Απρ 2024 | 17:57

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει προανακριτική για "το μπάζωμα των Τεμπών"

Στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ για το "μπάζωμα" στα Τέμπη οι Τριαντόπουλος, Παπαδόπουλος, Πλεύρης και Ράπτη.