Follow us

Συνεδριάζει σε βαρύ κλίμα η ΚΟ των ΑΝΕΛ για Παπαχριστόπουλο

H ώρα της αλήθειας για τους ΑΝΕΛ και τον Πάνο Καμμένο στην σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Συνεδριάζει σε βαρύ κλίμα η ΚΟ των ΑΝΕΛ για Παπαχριστόπουλο

Με ιατρικές συμβουλές του Πάνου Καμμένου για το τραυματισμένο πόδι του Κώστα Ζουράρι ξεκίνησε λίγο μετά τις 10 το πρωί η ΚΟ των ΑΝΕΛ.

O πρόεδρος των ΑΝΕΛ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η συνεδρίαση δεν θα κρατήσει πολύ, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δείξει ότι όλα βαίνουν καλώς, ωστόσο η εικόνα του Θανάση Παπαχριστόπουλου ο οποίος προσήλθε τελευταίος στη συνεδρίαση κατέδειξε ότι κάθε άλλο παρά έτσι είναι τα πράγματα.

Ο βουλευτής κάθισε στην κεφαλή του τραπεζιού απέναντι από τον κ. Καμμένο, ωστόσο σε απόσταση από την ΚΟ των ΑΝΕΛ που κάθονταν αριστερά και δεξιά από τον Καμμένο.

Ήταν ακόμα η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, ο Αριστείδης Φωκάς, ο Νίκος Μαυραγάνης και ο Κώστας Κατσίκης.

Στο επίκεντρο της έκτακτης συνεδρίασης βρίσκεται το το ζήτημα που έχει προκύψει με τον Θανάση Παπαχριστόπουλο. Δεν αποκλείεται ο Πάνος Καμμένος να θελήσει να τον διαγράψει πριν από την ψηφοφορία για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, μία κίνηση χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα από την στιγμή που ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος έχει καταστήσει σαφές πως την Παρασκευή θα παραιτηθεί, παραδίδοντας την έδρα στους ΑΝΕΛ.

Στην περίπτωση που επιβεβαιωθεί η παραπάνω κίνηση, ο Πάνος Καμμένος θα θελήσει να βάλει δύσκολα, ασκώντας πίεση στην επιστημονική επιτροπή της βουλής η οποία θα αποφασίσει πιθανότατα σήμερα το μέλλον της Κ.Ο των ΑΝΕΛ.

Μία ενδεχόμενη διαγραφή του Θανάση Παπαχριστόπουλου θα αφήσει το κόμμα Πάνου Καμμένου με τέσσερις βουλευτές και θα περιμένει την ερμηνεία της επιστημονικής επιτροπής για το αν θα κάνει δεκτή την ένταξη του Αριστείδη Φωκά στους ΑΝΕΛ ο οποίος είχε εκλεγεί με την Ένωση Κεντρώων.

H Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ, ξεκίνησε το 2015 με 11 μέλη, έφθασε στον αριθμό «5», που είναι και το όριο σύμφωνα με τον Κανονισμό προκειμένου να εξακολουθεί να θεωρείται συγκροτημένη ομάδα: η απώλεια έστω και ενός βουλευτή θα προκαλέσει και στους Ανεξάρτητους Ελληνες ό,τι ακριβώς συνέβη με το Ποτάμι. Οι εναπομείναντες τέσσερις βουλευτές, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου τους, θα θεωρούνται πλέον απλώς «ανεξάρτητοι, ενώ ο Πάνος Καμμένος θα χάσει και το δικαίωμα συμμετοχής σε συζητήσεις προ ημερησίας διατάξεως επιπέδου πολιτικών αρχηγών.

Λίγες ώρες πριν από την σημερινή κρίσιμη μέρα για τους ΑΝΕΛ ο Πάνος Καμμένος μέσω twitter χαρακτήρισε αντισυνταγματική την ψήφιση για την ένταξη των Σκοπίων καλώντας τη ΝΔ να στηρίξει την συγκεκριμένη άποψη, ενώ λίγο αργότερα χρησιμοποίησε μια φράση του Βάσου Λυσσαρίδη. «Μου είπαν: Είσαι μικρός. Αν κάνεις ένα ακόμα βήμα θα σε αφανίσουν. Είπα! Αν δεν το κάνω θα είμαι ακόμα πιο μικρός» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμμένος.

Εκείνος που δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του μέχρι στιγμής είναι ο Τέρενς Κουίκ και αν θα δεχθεί την έδρα στην περίπτωση που παραιτηθεί ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος. Ο υφυπουργός εξωτερικών που συνόδευε τον Προκόπη Παυλόπουλο στην Κροατία, μπορεί να αποτελεί ξένο σώμα για τους ΑΝΕΛ αλλά δεν έχει διαγραφεί μέχρι στιγμής, ενώ δεν έχει απαντήσει και στις βολές που έχει εξαπολύσει εναντίον του ο Πάνος Καμμένος. Πάντως στην περίπτωση που δεν δεχθεί την έδρα τότε την θέση του στους ΑΝΕΛ θα πάρει η δεύτερη επιλαχούσα στην Β’ Αθήνας που είναι η Ελένη Σκλαβενίτη και η Κ.Ο του Πάνου Καμμένου δεν θα διαλυθεί. «Θα φανεί αν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Τέρενς Κουίκ θέλουν να κλέψουν την έδρα από τους ΑΝΕΛ» είχε πει σε πρόσφατη συνέντευξη του στο Open ο Πάνος Καμμένος.

φωτο eurokinissi

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ 19 Απρ 2024 | 21:21

Βόλος: Φοιτητές αριστερών παρατάξεων διέκοψαν την εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου - Δεν κατάφερε να προσεγγίσει την αίθουσα

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ χαρακτήρισε "απαράδεκτο το γεγονός ότι δεν επέτρεψαν σ’ έναν εκλεγμένο εκπρόσωπο της πολιτείας να μιλήσει".

ΠΑΣΟΚ 19 Απρ 2024 | 20:27

"Κεραυνοί" από Γιαννακοπούλου: "Πώς θα αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στην Αστυνομία; 107 επίορκοι συνεχίζουν να υπηρετούν"

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νάντια Γιαννακοπούλου, απευθύνει ερώτηση στον αρμόδιο υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024 19 Απρ 2024 | 20:20

Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Οι εκλεγμένοι και οι επιλογές Κασσελάκη

Τα πρόσωπα με τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει τη μάχη των ευρωεκλογών - Τα τελευταία 5 ονόματα που ανακοινώθηκαν

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 19 Απρ 2024 | 20:07

Δημήτρης Παπανώτας: Επίθεση σε άλλον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ - "Με ρωτούν ποιος είναι αυτός"

Ο Δημήτρης Παπανώτας τα βάζει με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Πανόπουλο - "Βασιλικότερος του Βασιλέως ο πιτσιρικάς; Που θεωρεί εαυτόν και ζεν πρεμιέ"

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 19 Απρ 2024 | 20:05
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024 19 Απρ 2024 | 19:06

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε στον Άρειο Πάγο υπόμνημα για αποκλεισμό των Σπαρτιατών από τις ευρωεκλογές

Στο υπόμνημα του ΠΑΣΟΚ αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι η πραγματική ηγεσία στους Σπαρτιάτες ασκείται de facto από τον Ηλία Κασιδιάρη.

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024 19 Απρ 2024 | 18:53

Μιχάλης Αεράκης: Πληροφορίες ότι ο "παπα-Μιχάλης" του Σασμού θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής - Ποιο κόμμα τον πολιορκεί

Ακόμα δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μιχάλης Αεράκης έχει πάρει την απόφασή του να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής.

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 19 Απρ 2024 | 18:03

Με άρωμα celebrities και... αντιεμβολιασμού το ευρωψηφοδέλτιο του ΛΑΟΣ: Με Βέφα, Βατίδου, Βόβολη, Ηλιάδη

"Ήρθε η ώρα να τιμωρήσουμε όλους αυτούς που εγκληματούν εις βάρος όλων εμάς των Ελλήνων!" αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΣΤΙΣ 13 ΜΑΙΟΥ 19 Απρ 2024 | 15:34
ΕΙΔΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ 19 Απρ 2024 | 15:15

Στο γήπεδο της Τούμπας ο Ανδρουλάκης για τον αγώνα ΠΑΟΚ - Μπριζ, οι φωτογραφίες με τον μικρό Γιάννη και τον Ζαγοράκη

Η ανάρτηση Ανδρουλάκη από το γήπεδο της Τούμπας όπου παρακολούθησε τον αγώνα του ΠΑΟΚ κόντρα στη Μπριζ.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ 19 Απρ 2024 | 15:13

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι ευρωεκλογές είναι μία κρίσιμη εθνική κάλπη και ένα στοίχημα για τη ΝΔ που πρέπει να κερδηθεί

"Κάνουμε το καλύτερο δυνατό", είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την ακρίβεια

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 19 Απρ 2024 | 14:29

Επίθεση Κασσελάκη σε Μητσοτάκη για ομοφοβικό σχόλιο βουλευτή της ΝΔ σε βάρος του - "Ηθελα να δω αν έχει τη στοιχειώδη ηθική"

"Εδώ και μία εβδομάδα, επίτηδες δε ζήτησα τη διαγραφή του", αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης για τον βουλευτή ΝΔ Δράμας Δημήτρη Κυριαζίδη

ΝΕΟ ΕΡΓΟ 19 Απρ 2024 | 13:46

Μητσοτάκης από Λέσβο: Αποδεικνύουμε την προτεραιότητα που αποδίδουμε στα μεγάλα αναπτυξιακά έργα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη στην εκδήλωση παράδοσης του νέου οδικού άξονα Καλλονής - Σιγρίου Λέσβου, μήκους 46,7 χιλιομέτρων.