Follow us

Τσακαλώτος: Ο Σημίτης δεν διδάχτηκε τίποτα από την κρίση

Aιχμηρή απάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου στην παρέμβαση Σημίτη.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Τσακαλώτος: Ο Σημίτης δεν διδάχτηκε τίποτα από την κρίση

Απάντηση στην παρέμβαση του τέως πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, έδωσε, μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο twitter, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Ο κ. Σημίτης μας λέει ότι δεν χρειαζόμαστε παροχές και επιδόματα. Εξ ου και άφησε τη χώρα το 2004 -εκτός από καλά θωρακισμένη για οιαδήποτε μελλοντική κρίση- χωρίς πολιτική για το παιδί και τη στέγαση, με την παιδική φτώχεια, την εποχή των παχιών αγελάδων, να είναι αδικαιολόγητα ψηλά.

Υπάρχουν όμως και καλά νέα για τον κ. Σημίτη. Παραμένει δημοφιλής στους πολιτικούς του τρίτου δρόμου, όπως ο Τony Blair, που δεν κατάφεραν να διδαχτούν απολύτως τίποτα από την κρίση».

Την οξύτατη αντίδραση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου προκάλεσαν οι αναφορές του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη για την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Μιλώντας στην Θεσσαλονίκη σε εκδήλωση που πραγματοποίησε το «Δίκτυο Σύγχρονων Δημοκρατών» και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστος Παπαστεργίου, ο Kώστας Σημίτης τόνισε ότι η χώρα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις για να φύγει από τη θέση των «ουραγών της Ευρώπης», ωστόσο η κυβέρνηση επιδίδεται σε δημαγωγίες και παροχές προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία.

«Σήμερα, η αντικειμενική πραγματικότητα αποδίδει μια αρνητική εικόνα της χώρας μας και μια συστηματική καθοδική πορεία. Έχουμε το μεγαλύτερο δημόσιο χρέος, χαμηλό ρυθμό ανάπτυξης, υψηλότατη ανεργία, χαμηλές επιδόσεις στην ανταγωνιστικότητα, στα θέματα κοινωνικής δικαιοσύνης, απονομής της δικαιοσύνης, διαφθοράς» τόνισε ο κ. Σημίτης και πρόσθεσε πως «η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης εστιάζεται στις παροχές και τα επιδόματα, που με τη σειρά τους ευνοούν τη μαύρη εργασία και τη φοροαποφυγή».

«Πρόκειται για μια κυβέρνηση που έχει ως κύριο στόχο την εξουσία, που δημαγωγεί και αλλάζει την επιχειρηματολογία της ανάλογα με την περίσταση, που καταφεύγει σε μεγαλοστομίες και στη συγκάλυψη της πραγματικότητας, την οποία μαθαίνουμε τελικά από τις Βρυξέλλες» υπογράμμισε ο ομιλητής και αναφέρθηκε στη συνέχεια στις παρεμβάσεις που έχει άμεση ανάγκη ο τόπος. «Κύριος στόχος ενός προοδευτικού κόμματος θα ήταν σήμερα ο δραστικός περιορισμός της αβεβαιότητας για τη μελλοντική πορεία της ελληνικής οικονομίας. Η χώρα έχει ανάγκη από δημιουργία» τόνισε ο κ. Σημίτης, «από παραγωγικές επενδύσεις και ανάπτυξη. Από τη μείωση των ετήσιων πλεονασμάτων που έχουν συμφωνηθεί με την ευρωζώνη, ώστε να αυξηθούν οι δυνατότητες επενδύσεων και απασχόλησης. Από τον επανασχεδιασμό της δημοσιονομικής πολιτικής και την επανεκτίμηση των συντελεστών φορολόγησης. Από την επανεξέταση του ασφαλιστικού συστήματος. Από μια εκτενή και συστηματική μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, της δικαιοσύνης και της παιδείας».

Για τις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, ο κ. Σημίτης ανέφερε ότι θα πρέπει να υπάρξει συσπείρωση των δυνάμεων της προοδευτικής αριστεράς στο πλαίσιο του ΚΙΝΑΛ, ώστε να συνεχιστεί ο δημιουργικός διάλογος για τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας.

Φωτο: Eurokinissi

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΤΟ ΔΗΛΕΣΙ 26 Απρ 2024 | 11:53

Παρέμβαση Ιερώνυμου: Δεν θα κάνουμε αυτό που λέει ο Βελόπουλος ή οποιοσδήποτε πολιτικός - Δεν υπάρχει "χριστιανόμετρο"

"Αυτές είναι άγιες μέρες και δεν πρέπει να τις χαλάμε με μικροπρέπειες" είπε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ 26 Απρ 2024 | 10:41

Ελεωνόρα Μελέτη: Επιεικώς ανόητος όποιος πιστεύει ότι φλέρταρα με τις ιδέες της Χρυσής Αυγής - Δεν θα γίνω πολιτικάντζα

Η Ελεονώρα Μελέτη, μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου, έκανε λόγο για προσπάθεια εργαλειοποίησης συγκεκριμένων αποσπασμάτων από παλαιότερες της εκπομπές.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ 26 Απρ 2024 | 09:35

Υποκλοπές: Η ΑΔΑΕ έδωσε δεκαήμερη προθεσμία στην ΕΥΠ για τον πλήρη φάκελο της παρακολούθησης Ανδρουλάκη

Με επιστολή της στην ΕΥΠ, η ΑΔΑΕ ζητάει εντός των επόμενων 10 ημερών τον πλήρη φάκελο με τα στοιχεία της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΡΟΙΤΕΡ 26 Απρ 2024 | 08:03

Κασσελάκης: Είμαι θρήσκος, σέβομαι το μεγαλείο του Θεού - Μέχρι τα 40 θα ήθελα να υιοθετήσω παιδιά με τον Τάιλερ [βίντεο]

Ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε ότι διεκδικεί δύο τετραετίες προκειμένου να εφαρμόσει ένα μεγάλο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που θα αλλάξουν την Ελλάδα.

ΠΡΩΤΥΠΟΥΡΓΟΣ 26 Απρ 2024 | 07:04

Ευρωεκλογές: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σηκώνει το γάντι - Ποσοστό κάτω από 33% θα είναι αποτυχία

Στο επίμονο ερώτημα των δημοσιογράφων για το πού βάζει τον πήχη των ευρωεκλογών η Νέα Δημοκρατία, απάντησε ο πρωθυπουργός, δείχνοντας το αποτέλεσμα της κάλπης των εκλογών του 2019.

ΣΤΟ STAR 25 Απρ 2024 | 23:59

Ξέσπασε η σύζυγος του Γιάννη Καλλιάνου: "Μας έλεγαν ότι οι εξετάσεις είναι καλές"

H Χάρις Δαμιανού μίλησε και για τη μεγάλη συναισθηματική φόρτιση του Γιάννη Καλλιάνου στην σπαρακτική του ανάρτηση στα social media.

ΣΤΗΝ CORRIERE DELLA SERA 25 Απρ 2024 | 22:43

Αποκαλυπτική Εύα Καϊλή: "Θα ζήσω στην Ιταλία- Η ΕΕ και το κόμμα μου δεν με υπερασπίστηκαν"

"Μηνύω το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που παραβίασε το δικαίωμά μου να υπερασπίζομαι τον εαυτό μου".

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024 25 Απρ 2024 | 21:16

Πλεύση Ελευθερίας: Αυτοί είναι οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές - Στόκας, Σαββιδάκης, Ευαγγελίδου και η κόρη του Σάντα

33 οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Πλεύσης Ελευθερίας - Πολλοί καλλιτέχνες ανάμεσά τους.

ΣΥΡΙΖΑ 25 Απρ 2024 | 21:08

"Πυρά" Κασσελάκη σε Φλέσσα για τη δήλωση "τα παιδιά στα Τέμπη τα σκοτώσαμε όλοι μαζί": "Η ντροπή φτάνει στα άκρα"

"Μία ολόκληρη κοινωνία βαφτίζεται συνένοχη στο έγκλημα των Τεμπών επειδή μία κυβέρνηση άφησε καμένη την τηλεδιοίκηση, μπάζωσε, μόνταρε, συγκάλυψε".

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 25 Απρ 2024 | 20:42

Μητσοτάκης: Η αντιπολίτευση μετατρέπει τις ευρωεκλογές σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης - Ο πήχης είναι στο 33%

Ανατριχιαστικό χαρακτήρισε το χθεσινό επεισόδιο στη Βουλή ο Κ. Μητσοτάκης - Πυρά σε Βελόπουλο για εμπορευματοποίηση της πίστης.

ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ 25 Απρ 2024 | 19:41

Κόντρα Χήτα-Κατρίνη στη Βουλή: "Ο Ανδρουλάκης έχει εμμονή με τον Βελόπουλο" - "Εσείς επιτίθεστε στο ΠΑΣΟΚ"

Η αντιπαράθεση Κατρίνη και Χήτα με αφορμή τους Σπαρτιάτες και το χθεσινό επεισόδιο με τον ξυλοδαρμό στη Βουλή.

ΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ 25 Απρ 2024 | 19:16

"Ουδέποτε χτύπησα τον Γραμμένο στο πρόσωπο, έβρισε εμένα και τη μάνα μου": Η απολογία του Φλώρου για την επίθεση στη Βουλή

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του, με τον όρο να μην προσεγγίζει σε απόσταση μικρότερη των 50 μέτρων τον κ. Γραμμένο.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 25 Απρ 2024 | 18:24

Ο Μωραΐτης τα βάζει με τον Βασίλη Κασσελάκη: Όλοι οι ξάδελφοι των προέδρων "πυροβολημένοι" είναι;

Ο Βασίλης Κασσελάκης είπε πως εξέφρασε μία προσωπική άποψη και πως ήδη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκαθαρίσει ότι οι ψήφοι από την ακροδεξιά δεν είναι ευπρόσδεκτοι.