Follow us

Οι... Κυκλάδες της Ανατολικής Αττικής, γι αυτούς που θα μείνουν στην Αθήνα

Δέκα άγνωστες παραλίες της Ανατολικής Αττικής που βλέπουν Κυκλάδες και θα σας κάνουν να αισθανθείτε ότι έχετε ταξιδέψει σε κάποιο από τα νησιά του Αιγαίου.

Οι... Κυκλάδες της Ανατολικής Αττικής, γι αυτούς που θα μείνουν στην Αθήνα

Το φετινό καλοκαίρι είναι το δυσκολότερο για τους Έλληνες που βλέπουν τα εισοδήματά σε σχέση με τις υποχρεώσεις τους (κυρίως φορολογικές) να σχηματίζουν θηλιά γύρω από τον λαιμό. Γι αυτό και ένα μεγάλο ποσοστό δεν θα εγκαταλείψει την πρωτεύουσα και, στις ημέρες των διακοπών θα αναζητήσει κάποιες οάσεις δροσιάς και φυγής από την πραγματικότητα, κάπου στις παραλίες της Αττικής.

Οι... Κυκλάδες της Ανατολικής Αττικής, γι αυτούς που θα μείνουν στην Αθήνα

Με την κάμερα του TheTOC περιηγηθήκαμε σε μια περιοχή λιγότερο γνωστή, αυτή της Νοτιοανατολικής Αττικής, από την Κερατέα μέχρι το Λαύριο και με διάθεση εξερευνητών, ανακαλύψαμε τις... Κυκλάδες που δεν βρίσκονται στις Κυκλάδες. Πρόκειται για δέκα παραλίες για τις οποίες θα χρειαστεί να κάνετε λίγα χιλιόμετρα παραπάνω, ίσως και να ταλαιπωρήσετε το αυτοκίνητό σας με λίγο χωματόδρομο, αλλά θα αποζημιωθείτε και, συνάμα, θα εκπλαγείτε, ανακαλύπτοντας κάποιες ειδυλλιακές γωνιές της Αττικής όπου οι ορδές των διψασμένων Αθηναίων δεν κατακλύζουν, ιδίως τις καθημερινές.

Πρόκειται για παραλίες που βλέπουν Αιγαίο και είναι ευνοημένες όταν ο άνεμος είναι νοτιάς. Άλλες αμμουδερές, άλλες με ψιλό βοτσαλάκι και, σε αρκετές περιπτώσεις με κάποιες σκιές από αλμυρίκα ή άλλα δέντρα, θα σας εκπλήξουν ευχάριστα.

Οι... Κυκλάδες της Ανατολικής Αττικής, γι αυτούς που θα μείνουν στην Αθήνα - εικόνα 2

Θα σας κάνει εντύπωση, αλλά μέσα σ' αυτές υπάρχει και μία μικρή παραλία με βοτσαλάκι που μπορεί να απολαύσετε τη θάλασσα εντελώς απομονωμένοι από τον "Πολιτισμό" κι αυτό επειδή η πρόσβαση με το αυτοκίνητο είναι αρκετά δύσκολη και αφορά περισσότερο αυτούς που διαθέτουν 4χ4.

Οι... Κυκλάδες της Ανατολικής Αττικής, γι αυτούς που θα μείνουν στην Αθήνα - εικόνα 3

Κακιά Θάλασσα, Δασκαλειό, Βγέθι, Πόρτο Εννιά, Αγία Μαρίνα, Καλοπήγαδο, Ξανθός Γιαλός είναι μερικές από τις επιλογές που, εξαιτίας της εγγύτητας στις Κυκλάδες θυμίζουν αρκετά το άγριο τοπίο, σε συνδυασμό με την άναρχη οικιστική ανάπτυξη που, δυστυχώς, πάει "πακέτο" με αυτό που χαρακτηρίζουμε "κυκλαδίτικο τοπίο".

Το βίντεο θα σας ταξιδέψει και θα σας δώσει ιδέες για τα δύσκολα που περιμένουν όλους μας...

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ 07 Απρ 2024 | 19:22

Πυρκαγιά στον Βαρνάβα Αττικής- 88 μέτωπα μόνο μέσα σε 24 ώρες: "Επιτέλους... Δεν παίζουμε με τη φωτιά" η έκκληση Κικίλια

Οι 80 φωτιές κατασβέστηκαν άμεσα στο πρώτο στάδιο εκδήλωσής τους και οι 8 αντιμετωπίζονται.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 04 Απρ 2024 | 21:29

Νέα δήλωση Σφακιανάκη: Καταλογίζει στον Νίκο Χαρδαλιά πολιτικές σκοπιμότητες - "Οι αρχές μου είναι γνωστές και αδιαπραγμάτευτες"

"Δεν υπήρξα -και δε φιλοδοξώ- να γίνω επαγγελματίας πολιτικός, ώστε να με ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος" αναφέρει ο Μανώλης Σφακιανάκης για διαγραφή του από τον συνδυασμό του Περιφερειάρχη Νίκου Χαρδαλιά

ΕΛΑΣ 01 Απρ 2024 | 13:24

Σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην Αττική για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης - 50 προσαγωγές έως τώρα

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ, έως αυτή την ώρα έχουν πραγματοποιηθεί πενήντα προσαγωγές, ενώ αναμένεται να φτάσουν ή και να ξεπεράσουν τις εξήντα.

MEGA 27 Μαρ 2024 | 22:57

"Φωτιά" τα ενοίκια σε Αττική και Θεσσαλονίκη: Αύξηση έως και 50% - Οι πιο ακριβές περιοχές της Αθήνας

Τα πρωτεία της ακρίβειας στα ενοίκια τα κατέχουν με διαφορά τα Νότια Προάστια, ο Πειραιάς και τα Δυτικά Προάστια - Σε υψηλά επίπεδα Χαλκιδική και κέντρο Θεσσαλονίκης