Decorating tips: Πώς να κάνεις τη διακόσμησή σου να ξεχωρίζει δίνοντας σημασία στις λεπτομέρειες

Πόσες φορές έχεις κάνει τις βόλτες σου είτε εδώ στο TLife, είτε στο Instagram, το Pinterest ή σε σελίδες περιοδικών και έχεις νιώσει ασυγκράτητη ζήλια και άσβεστο πόθο για τα σπίτια που παρελαύνουν μπροστά στα μάτια σου; Η αλήθεια είναι πως σε καμία φωτογράφιση οι εικόνες δεν είναι… φυσικές και αβίαστες! Πάντοτε προηγουμένως έχει γίνει το ανάλογο και απαραίτητο styling του χώρου και έχουν υπερτονιστεί οι σημαντικότερες και πιο ξεχωριστές λεπτομέρειές του, ώστε να προκαλούν αυτό τον επιθυμητό θαυμασμό και να έχουν το… wow factor που όλοι θέλουμε. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως μέσα τους δεν κρύβουν και τις μεγάλες αλήθειες του interior design για το πιο stylish και up to date σπίτι, που όλοι θέλουμε να έχουμε! Άλλωστε, όλοι αυτοί οι χώροι που βλέπεις έχουν διακοσμηθεί χρησιμοποιώντας τα κυριότερα trends της κάθε εποχής, ενώ οι designers έχουν βάλει το “μαγικό”… χεράκι τους για να δημιουργηθεί το αποτέλεσμα που φτάνει σε εσένα.

Επομένως, ένα είναι το σίγουρο: μπορείς και εσύ να υιοθετήσεις τα tips που βλέπεις στις φωτογραφίες, ακόμη κι αν δεν το είχες καταλάβει! Όχι, δεν μιλάω για… τυφλή μίμηση, αφού κάτι τέτοιο και δύσκολο μπορεί να αποδειχθεί (ίσως χρειαστείς μια μικρή περιουσία για να καταφέρεις να έχει πανομοιότυπο αποτέλεσμα), αλλά και χρονοβόρο και τελικώς ασύμφορο. Άλλωστε, ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάς πως το σπίτι, όπως και το ντύσιμό σου, είναι απαραίτητο να φέρουν την υπογραφή σου. Τίποτα δεν μπορεί να κάνει πιο ξεχωριστή τη διακόσμηση και το στυλ σου, πέρα από την προσωπικότητα και το γούστο σου! Γι’ αυτό και τόσο συχνά επιμένω, πως πρέπει να συμπεριφέρεσαι στις τάσεις σαν απλές προτάσεις που μπορούν να σε καθοδηγήσουν και όχι ως άκαμπτους κανόνες που οφείλεις να ακολουθήσεις πιστά! Σημασία έχει να πιάσεις τα μικρά hints, δηλαδή τις υποδείξεις που σου προσφέρουν οι… στιλιζαρισμένοι χώροι, ώστε να καταφέρεις να δώσεις στο σπίτι σου την εικόνα που θέλεις να έχει! Και στα plus; Τώρα μπορείς κι εσύ να τραβήξεις τις πιο ιδιαίτερες φωτογραφίες του σπιτιού σου για να τις μοιραστείς στα social media!

Δες, λοιπόν, παρακάτω μερικά βασικά tips που μας έμαθαν οι stylish χώροι που φιγουράρουν στις επαγγελματικές φωτογραφίσεις, για να κάνεις και το δικό σου σπίτι “ναό” του interior design!


Χρησιμοποίησε ένα statement φωτιστικό

Ο φωτισμός μπορεί να αποδειχθεί το Α και το Ω στη διακόσμησή σου, αλλά ειδικά αν χρησιμοποιήσεις ένα αρχιτεκτονικό ή extravagant φωτιστικό, τότε μπορείς γύρω του να “χτίσεις” ολόκληρο το χώρο. Ένα ιδιαίτερο και μοναδικό φωτιστικό σίγουρα θα στρέψει τα βλέμματα πάνω του και θα δώσει ακόμη περισσότερο “χαρακτήρα” στο χώρο σου!

Πρόσθεσε χάλκινα ή μπρούτζινα στοιχεία

Είναι τα μέταλλα που έχουν κυριαρχήσει στη διακόσμηση τα τελευταία χρόνια και μάλιστα καθόλου άδικα, μιας και έχουν την ικανότητα να “απογειώνουν” όποιο interior design τα… φιλοξενεί, ενώ ταυτόχρονα δίνουν φρεσκάδα και ζωντάνια στο χώρο μέσα από τις shiny υφές τους.

Συνδύασε διαφορετικές υφές σε ένα neutral χώρο

Αν είσαι οπαδός της μονοχρωμίας ή των γήινων αποχρώσεων, τότε μπορείς να δώσεις περισσότερο ενδιαφέρον και να κάνεις το χώρο σου… exciting χρησιμοποιώντας διαφορετικές υφές και υφάνσεις στις λεπτομέρειες, όπως τα διακοσμητικά μαξιλάρια, τα κιλίμια ή τα χαλιά και οι κουρτίνες σου!

Δημιούργησε μια “ζεστή” γωνιά για να καλύψεις το χώρο

Σίγουρα στο σαλόνι σου θα υπάρχει ανεκμετάλλευτος χώρος που δεν ξέρεις πώς να αξιοποιήσεις. Σε αυτές τις περιπτώσεις μπορείς να δημιουργήσεις μια γωνιά, με μια πολυθρόνα ή καρέκλα, ένα μικρό σκαμπό ή side table ή και ένα oversized φυτό εσωτερικού χώρου που θα κάνουν τη διακόσμησή σου πολύ πιο ενδιαφέρουσα!

Δώσε “προσωπικότητα” στα φυσικά υλικά σου

Η χρήση φυσικού ξύλου, ψάθας ή μπαμπού είναι στα must do της διακόσμησης. Επειδή, όμως, σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να σου φανούν κάπως… βαρετά, μπορείς να τα “απογειώσεις” με το κατάλληλο styling και συνδυάζοντάς τα με ξεχωριστά items, όπως ένα ιδιαίτερο φωτιστικό, ένα διακοσμητικό αντικείμενο με μεταλλικές λεπτομέρειες ή με έντονες αποχρώσεις για να “σπάσεις” τη μονοτονία.

Χρησιμοποίησε ένα ιδιαίτερο κάθισμα στο δωμάτιό σου

Ανεξάρτητα από το ύφος τους υπνοδωματίου σου, εκείνο που θα ανανεώσει και θα κάνει ενδιαφέρουσα την εικόνα του είναι ένα κάθισμα που να ταιριάζει μεν στην αισθητική σου, αλλά να κάνει τη διαφορά! Διάλεξε μια μπαμπού πολυθρόνα, ένα βελουτέ ανάκλιντρο ή ένα σκαμπό από faux γούνα για να δώσεις το φινίρισμα που έχει ανάγκη ο χώρος!

“Ζωντάνεψε” την κουζίνα σου με χρώμα

Η κουζίνα μπορεί να είναι ένας αρκετά αδιάφορος χώρος, αλλά στην πραγματικότητα έχει τεράστια potentials! Μπορείς να βάψεις τους τοίχους (ή μόνο ένα μέρος τους) σε μια έντονη απόχρωση. Ή να επενδύσεις τα πλακάκια της με ένα νέο pattern. Ή ακόμη και να βάψεις τα ντουλάπια και τα συρτάρια σε ένα χρώμα που θα κάνει τη διαφορά!

Read More

And More