search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 08:47
MENU CLOSE

Ψαριανός: Ο Μητσοτάκης θα πάρει 50% στις εκλογές

27.04.2017 15:13
Ψαριανός: Ο Μητσοτάκης θα πάρει 50% στις εκλογές - Media
 
Την εκτίμηση ότι η ΝΔ θα πάρει τεράστιο ποσοστό των ψηφοφόρων -και την αυτοδυναμία- στις επόμενες εκλογές έκανε μιλώντας στο Βήμα FM ο βουλευτής του Ποταμιού Γρηγόρης Ψαριανός.
 
Συγκεκριμένα, και με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στην κεντροαριστερά, ο κ. Ψαριανός σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «όλα αυτά ενισχύουν την ΝΔ. Θα πάρει 50%! Κι αυτό θα είναι άδικο για τη χώρα. Κι ούτε κι ο ίδιος ο Μητσοτάκης μπορεί να μην το θέλει. Κι ο ίδιος δεν “ψοφάει” για αυτοδυναμία. Θα προτιμούσε να’ χει μια εξισορρόπηση προς το κέντρο, παρά να τον “τραβάνε”, ας πούμε διάφορες θεούσες ή χίτες!».
 
Όσον αφορά στις διεργασίες που γίνονται στην κεντροαριστερά, ο βουλευτής του Ποταμιού είπε ότι «ο χώρος της σοσιαλδημοκρατίας, είναι ο χώρος μου. Ωστόσο, δεν μπορείς να μιλάς με όρους του ’75 ή του ’80. Είναι άλλο το σήμερα και δεν μπορείς να κρατάς πεισματικά και δογματικά ένα “μαγαζί”, επειδή κάποτε πήγαινε καλά, με διαφορετικές ηγεσίες και όχι πάντα με την ίδια κατεύθυνση. Σήμερα δεν έχει νόημα να συζητάμε για Αριστερά-Δεξιά. Είναι διαχωριστικές γραμμές ηλιθιότητας. Μιλάμε για μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα ή για ένα κατσαπλιαδιστάν».
 
Τόνισε, δε, ότι «εγώ δεν χαίρομαι όταν διαλύεται ένα κόμμα του χώρου μου. Απεναντίας, θα ήθελα να συγκροτηθεί ένας μεγάλος πολιτικός φορέας που θα εκφράζει έναν ευρωπαϊκό μεταρρυθμιστικό εκσυγχρονισμό. Είμαι, άλλωστε, στο Ποτάμι, επειδή από τα πρώτα πράγματα που υποσχέθηκε είναι πως θα αποτελέσει πυλώνα, κεντρικό άξονα και βασικό παίκτη της συγκρότησης του μεσαίου χώρου. Σ’ αυτό μένω προσηλωμένος σταθερά και δογματικά».
 
Ο Γρηγόρης Ψαριανός υπογράμμισε ότι «δεν μ’ ενδιαφέρουν τα “μαγαζάκια”. Το θέμα δεν είναι ποιος έχει το μεγαλύτερο μικρό μαγαζάκι να ‘ρθούμε οι άλλοι να του το μεγαλώσουμε. Το θέμα είναι πως αλλού πάει ο Πιπεργιάς αλλού πάω εγώ, φίλε μου. Να βρούμε την άκρη: Θα μιλήσουμε πχ με το ΠΑΣΟΚ για διακριτούς ρόλους Κράτους-Εκκλησίας;».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 08:24