search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 17:09
MENU CLOSE

Διαδήλωση στο Τζιαρντίνι Νάξος κατά των G7

27.05.2017 16:23
Διαδήλωση στο Τζιαρντίνι Νάξος κατά των G7 - Media

 

Εκατοντάδες άνθρωποι συμμετείχαν σήμερα, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, στη διαδήλωση που οργανώθηκε στο Τζιαρντίνι Νάξος της Σικελίας, εκφράζοντας την οργή τους επειδή οι ηγέτες της G7, που συνομιλούσαν την ίδια ώρα στη γειτονική Ταορμίνα, αγνοούν τα συμφέροντα των απλών ανθρώπων.

Οι οργανωτές ανέμεναν περίπου 3.500 διαδηλωτές, ωστόσο ο αριθμός τους φαίνεται ότι ήταν αρκετά μικρότερος.

Ο Σαλβατόρε Τζορντάνο, ένας καθηγητής λυκείου, υποστήριξε ότι για τη μικρή συμμετοχή ευθύνονται εν μέρει τα μέτρα ασφαλείας.

Είπε μεταξύ άλλων ότι οι αστυνομικοί τον σταμάτησαν πολλές φορές για έλεγχο και έμεινε σταματημένος για μισή ώρα στην έξοδο ενός αυτοκινητοδρόμου προτού να του επιτρέψουν να συνεχίσει την πορεία του. Αστυνομικοί σταματούσαν επίσης λεωφορεία και έκαναν έλεγχο στους επιβάτες, πρόσθεσε.

“Ποινικοποιούν τη διαφωνία μας. Είμαστε ειρηνιστές. Δεν βρισκόμαστε εδώ για να σπάσουμε τις βιτρίνες αλλά για να διαμαρτυρηθούμε επειδή η Σικελία μετατρέπεται σε ένα γιγαντιαίο αεροπλανοφόρο για τις μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις”, είπε.

Στο Τζιαρντίνι Νάξος, ένα συνήθως ήσυχο θέρετρο, ο κεντρικός δρόμος απ’ όπου θα περνούσε η διαδήλωση ήταν γεμάτος με κλούβες της αστυνομίας ενώ από πάνω πετούσε ένα ελικόπτερο.

Ο καθηγητής πήγε στη διαδήλωση για να εκφράσει τη διαμαρτυρία του για τη χρήση του συστήματος δορυφορικών στρατιωτικών επικοινωνιών MUOS (Mobile User Objective System) που, όπως υποστηρίζει, θέτει σε κίνδυνο την υγεία των ανθρώπων που κατοικούν κοντά στις εγκαταστάσεις του.

Μια άλλη ομάδα διαδηλωτών κρατούσε κόκκινες σημαίες με σφυροδρέπανα. Ο Αλεσάντρο Ντ’Αλεσάντρο, ο συντονιστής του Κομμουνιστικού Κόμματος στη Σικελία, είπε ότι υπήρξε μια εκστρατεία φόβου κατά των διαδηλωτών από τα μέσα ενημέρωσης, για αυτό και ο αριθμός των συμμετεχόντων ήταν χαμηλός. “Ήταν δύσκολο να έρθουμε εδώ. Αλλά ήρθαμε για να πούμε στους πιο ισχυρούς ανθρώπους του κόσμου ότι διαφωνούμε με τις στρατιωτικές και καπιταλιστικές κοσμοθεωρίες τους. Είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των πιο αδύναμων”, τόνισε.

Ο δήμαρχος του Τζιαρντίνι Νάξος είχε δώσει εντολή σε όλα τα καταστήματα να παραμείνουν κλειστά σήμερα, για το φόβο βίαιων επεισοδίων όπως αυτά που σημειώθηκαν στη Γένοβα το 2001.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 17:08