search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:30
MENU CLOSE

«Il Manifesto»: Δημοσίευμα για την υπόθεση Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ και την ελληνική κρίση η ιταλική εφημερίδα

17.08.2017 10:38
Ύφεση 0,9% στην Ελλάδα το α

 

Στην «υπόθεση Γεωργίου και την αρχή της ελληνικής κρίσης» αφιερώνει σήμερα άρθρο της η ιταλική εφημερίδα «Il Manifesto». Στο άρθρο υπενθυμίζεται ότι ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου καταδικάστηκε σε δυο χρόνια φυλάκιση με αναστολή από το εφετείο, διότι απέστειλε στην Eurostat τα στοιχεία σχετικά με το έλλειμμα του 2009, αλλά δεν ενημέρωσε τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

«Μέσα στο διοικητικό συμβούλιο θα μπορούσε να υπάρξει αναλυτική συζήτηση, από τη στιγμή που, σύμφωνα με ό,τι έχει διαρρεύσει, πολλά μέλη του είχαν εκφράσει σοβαρές αμφιβολίες σχετικά με το πώς είχε υπολογισθεί η συνολική σχέση ελλείμματος-ΑΕΠ για την συγκεκριμένη χρονιά», γράφει η ιταλική εφημερίδα.

Παράλληλα, η «Il Manifesto» αναφέρει ότι τα στοιχεία αυτά συνέβαλαν στην έγκριση των προγραμμάτων διεθνούς οικονομικής υποστήριξης της χώρας, και στην εφαρμογή των πολιτικών λιτότητας. Στο άρθρο, δε, εκτιμάται ότι από την μία κανείς δεν μπορεί να διαψεύσει ότι στα χρόνια πριν από το ξέσπασμα της κρίσης υπήρξε κακοδιαχείριση της ελληνικής δημόσιας οικονομίας. Από την άλλη, όμως, εκφράζεται η άποψη ότι «είναι άλλο τόσο βέβαιο ότι κανείς δεν μπορεί να πει στην δικαστική αρχή μιας δημοκρατικής χώρας πώς πρέπει να γίνονται οι δίκες και να βγαίνουν οι διάφορες αποφάσεις».

Σχετικά με την διαπίστωση αυτή, η ιταλική εφημερίδα αναφέρεται και στο σχετικό περιεχόμενο της ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, μετά από τοποθετήσεις μελών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το όλο θέμα. Τέλος, η «Il Manifesto» υπενθυμίζει ότι ο πρώην υπουργός και καθηγητής οικονομικών Μανώλης Δρεττάκης έχει παραθέσει σειρά στοιχείων, εκφράζοντας σοβαρές επιφυλάξεις για το πώς υπολογίσθηκε η σχέση ελλείμματος-ΑΕΠ για το 2009, με αναφορά σε δαπάνες που δεν είχαν υπολογισθεί ποτέ στο παρελθόν. «Για όλους αυτούς τους λόγους, την τελευταία λέξη, σχετικά με οριστικές καταδίκες ή αθωωτικές αποφάσεις, θα μπορεί να την πει, όπως σε κάθε δημοκρατική χώρα, μόνον ο Άρειος Πάγος», καταλήγει η ιταλική εφημερίδα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:26