search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:09
MENU CLOSE

Οι εκλογές στα κανάλια

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2074
23-5-2019
24.05.2019 12:30
tiletheasi-2.jpg

 

Η αναπροσαρμογή στα τηλεοπτικά προγράμματα έχει ήδη ξεκινήσει στα περισσότερα κανάλια της ελληνικής τηλεόρασης, καθώς πλησιάζει η ημερομηνία για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές (26 Μαΐου – 2 Ιουνίου).

AΝΤ1: Μεγάλο στοίχημα αποτελεί η κάλυψη των εκλογών από το κανάλι του Αμαρουσίου. Έτσι, στον ΑΝΤ1, ο Γιώργος Παπαδάκης θα μεταδώσει την έναρξη της εκλογικής αναμέτρησης καθώς θα βρίσκεται στο στούντιο από τις 06.00 το πρωί και για έξι ώρες.

Στις 12.00 το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 παίρνει τη σκυτάλη της ενημέρωσης και συνεχίζει μέχρι τις 13.45. Στις 18.00 αρχίζει η μεγάλη εκλογική βραδιά στον ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου. Στις 19.00, στο ειδικά διαμορφωμένο εκλογικό στούντιο του σταθμού, θα βρίσκεται ο διευθύνων σύμβουλος της Marc Θωμάς Γεράκης για την πρώτη εκτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Alpha: Η αυλαία του εκλογικού μαραθωνίου ανοίγει στις 08.00 με τη Ράνια Τζίμα και τον Σπύρο Λάμπρου. Από τις 10.00 μέχρι τις 13.50 τη σκυτάλη της ενημέρωσης παραλαμβάνει ο Νίκος Μάνεσης. Ο εκλογικός μαραθώνιος συνεχίζεται στις 18.00 με τον Αντώνη Σρόιτερ. Ταυτόχρονα, μέσα από μια σύνδεση – έκπληξη, ο Νίκος Μάνεσης θα δώσει τον σφυγμό της εκλογικής αναμέτρησης. Στις 19.00 ο διευθύνων σύμβουλος της Metron Analysis Στράτος Φαναράς θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα του exit poll.

ΣΚΑΪ: Ετοιμάζει μεγάλο ενημερωτικό μαραθώνιο, ο οποίος ξεκινάει στις 06.00 το πρωί της Κυριακής με τον Γιώργο Αυτιά, συνεχίζει από τις 09.00 έως τις 11.00 με τους Δημήτρη Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου. Στη συνέχεια, τη σκυτάλη παίρνουν από 11.00 έως 13.00 ο Τάκης Χατζής και ο Δημήτρης Καμπουράκης, ενώ από τις 13.00 έως τις 14.00 συνεχίζουν ο Χρήστος Κούτρας και ο Γιάννης Ντσούνος.

Στις 14.00 το δελτίο ειδήσεων με την Εύα Αντωνοπούλου. Στις 18.00 ξεκινά στον ΣΚΑΪ η μεγάλη εκλογική βραδιά με τη Σία Κοσιώνη. Μαζί της ο διευθυντής της «Καθημερινής» Αλέξης Παπαχελάς αλλά και οι σχολιαστές Παύλος Τσίμας, Μπάμπης Παπαδημητρίου, Άρης Πορτοσάλτε, Βασίλης Χιώτης, Τάκης Χατζής, Παντελής Καψής, Δημήτρης Καμπουράκης, Νίκος Φιλιππίδης, Ιωάννα Μάνδρου, Τάσος Τέλλογλου. Στις 19.00 ο γενικός διευθυντής της PulseRC Γιώργος Αράπογλου θα παρουσιάσει μαζί με τη Σία Κοσιώνη τη μεγάλη δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ για τα αποτελέσματα της εκλογικής βραδιάς.

Open TV: Καλύπτει με τον δικό του τρόπο τις εκλογικές εξελίξεις. Από τις 5.30 μέχρι τις 10.00 «Εκλογές 2019: Τώρα ό,τι συμβαίνει» με τη Φαίη Μαυραγάνη, ακολουθεί «Η ώρα της κάλπης» με τους Αμαλία Κάτζου και Βαγγέλη Γιακουμή (10.00 – 12.00). Τη σκυτάλη για άλλο ένα δίωρο παίρνουν οι Ιορδάνης Χασαπόπουλος και Γιάννης Σαραντάκος. Στις 14.00 – 15.00 θα μεταδοθεί το δελτίο ειδήσεων με τη Λίνα Δρούγκα. Έπειτα ακολουθεί ο εκλογικός μαραθώνιος με την Έλλη Στάη στις 17.30. Στις 19.00 θα μεταδοθούν τα Exit Poll στο στούντιο με την Έλλη Στάη και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Alco Κώστα Παναγόπουλο. Μετά τη λήξη του εκλογικού μαραθωνίου και μέχρι τις 05.30 τα ξημερώματα της Δευτέρας θα υπάρξει μετάδοση εκλογικών αποτελεσμάτων με το «Εκλογές 2019: Τα αποτελέσματα».

Star: Στο διευρυμένο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων των 15.00 με την Κατερίνα Παναγοπούλου θα παρουσιαστούν αναλυτικά ρεπορτάζ για την εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας και δηλώσεις των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων.

Το Κεντρικό «εκλογικό» δελτίο ειδήσεων με τη Μάρα Ζαχαρέα ξεκινά στις 18:30. Στις 19:00 ακριβώς θα μεταδοθεί το Exit Poll, με τον αναλυτή της MRB Δημήτρη Μαύρο να «φωτογραφίζει» τον νικητή των εκλογών. Στο στούντιο θα βρίσκονται η Κάτια Μακρή, οι πολιτικοί συντάκτες και όλοι οι δημοσιογράφοι και τεχνικοί του Star. Στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων η Κατερίνα Παναγοπούλου.

ΕΡΤ: Τον εκλογικό μαραθώνιο ανοίγουν στις 07.00 ο Γιάννης Σκάλκος και η Ευρυδίκη Χάντζιου, τους οποίους διαδέχεται στις 10.00 έως τις 12.00 ο Τάκης Σαράντης και στις 13.00 έως και τις 15.00 η Σταυρούλα Χριστοφιλέα. Σ’ όλη τη διάρκεια της ενημερωτικής ζώνης θα υπάρχει συνεχής ροή με επιτόπιες καλύψεις της ψηφοφορίας, των δηλώσεων και των μηνυμάτων των πολιτικών αρχηγών και υποψηφίων.

Στις 17.45 ξεκινά η βραδιά του εκλογικού μαραθωνίου, που θα διαρκέσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Η Δώρα Αναγνωστοπούλου υποδέχεται στο στούντιο δημοσιογράφους, πολιτικούς και εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών. Μαζί της ο γνωστός εκλογικός αναλυτής Ηλίας Νικολακόπουλος δίνει την πρώτη εκτίμηση για την ετυμηγορία της κάλπης, σχολιάζει και αναλύει τα αποτελέσματα.

Στο στούντιο, επίσης, ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης Γεράσιμος Μοσχονάς αναλύει το αποτέλεσμα και δίνει τη δική του εκτίμηση για την επόμενη μέρα των εκλογών. Εκπρόσωπος της Singular Logic θα δίνει λεπτό προς λεπτό τα αποτελέσματα από τα εκλογικά τμήματα σε όλη την Ελλάδα.

Με το δίκτυο τοπικών ανταποκριτών η ΕΡΤ1 θα καταγράφει την εκλογική διαδικασία σε όλη τη χώρα, μέσω απευθείας συνδέσεων με τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, την Κομοτηνή, την Κοζάνη, την Κέρκυρα, τα Γιάννενα, την Πάτρα, την Τρίπολη, τη Μυτιλήνη, το Ηράκλειο, τη Ρόδο και τη Λαμία.

Ακόμη, τις εξελίξεις στις μεγάλες πρωτεύουσες της Ευρώπης και τον αντίκτυπο των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών θα μεταφέρουν με απευθείας συνδέσεις ο Γιώργος Συριόπουλος από τις Βρυξέλλες, ο Γιώργος Παππάς από το Βερολίνο, ο Παντελής Γκόνος από το Παρίσι, η Ευδοξία Λυμπέρη από το Λονδίνο και η Δώρα Μακρή από τη Μαδρίτη.

Αμέσως μετά το τέλος της εκλογικής βραδιάς και μέχρι τις 06.00 το πρωί της Δευτέρας η Ανδριάνα Παρασκευοπούλου και η Μαριάννα Πετράκη συνεχίζουν τη ροή των αποτελεσμάτων για την τελική καταμέτρηση των ψήφων σε όλα τα εκλογικά τμήματα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:07