search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 23:43
MENU CLOSE

«Ντου» εργαζομένων στο υπουργείο Τουρισμού

04.06.2020 14:40
«Ντου» εργαζομένων στο υπουργείο Τουρισμού - Media

 

Στο υπουργείο Τουρισμού εισέβαλαν το απόγευμα της Πέμπτης εργαζόμενοι στον επισιτισμό-τουρισμό, που πραγματοποιούν κινητοποιήσεις, διεκδικώντας λύσεις στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος εξαιτίας της κρίσης του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαδηλωτές μπήκαν στο κτίριο του υπουργείου και ζητούν να γίνουν δεκτοί από τον υπουργό.

Νωρίτερα, οι εργαζόμενοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Εργασίας , καταγγέλλοντας την απουσία του υπουργού Εργασίας, παρά το γεγονός ότι είχε ενημερωθεί για την κινητοποίηση από την προηγούμενη βδομάδα.

Κάλεσμα για συμμετοχή στην κινητοποίηση απηύθυνε το Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Αττικής και συμμετέχουν 12 επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου στην Αττική καθώς και ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ.

Στα αιτήματά τους περιλαμβάνονται: Να διασφαλιστεί το εισόδημα όλων όπως προβλέπεται από τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καμία μείωση, καμία αρνητική αλλαγή, όχι στην εκ περιτροπής εργασία. Να επαναπροσληφθούν όλοι οι εποχικοί. Να προστατευτούν όλοι οι άνεργοι του κλάδου. Να καταργηθούν όλα τα πλαφόν για την επιδότηση των εποχικών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:03